APARTATS

30 de juny 2009

FESTA MAJOR DE SANT PERE 2009. LA PROCESSÓ 290609

MATÍ AL MERCADAL

Després d'unes sorolloses matines i d'una ressaca important per molts, s'engegaven diferents cercaviles. El punt de trobada era el Meradal on, puntualment, a les 11:30 es va encendre la tronada. Impressionant! Mai havia estat tant a la vora. Fins i tot em va caure una cosa encesa al braç. El repte era poder fer una bona foto!

Fins pràcticament la una del migdia i sota una calor sofocant, els diferents grups festius anaven accedint a la plaça per oferir-nos els seus balls i cançons. És maco perè xec l'escalfor de l'ambient era inaguantable!






TARDA

A partir de les 17:30 les campanes no van deixar de sonar. La gent anava pujant per l'arrabal direcció a Sant Pere passant per les Peixeteries. Allà els gegants i els nans -que feien 40 anys- junt amb altres motius festius, esperavan l'inici de la processó.

A l'interior de Sant Pere, que estava ple a vessar, la calor fregava el desmai. Aplaudeixo tota la gent que "religiosament" va aguantar l'ofici a càrrec del senyor Bisbe.

A l'hora assenyalada va sortir la imatge de Sant Pere i va rebre l'homenatge de la gent de Reus i de l'Àliga amb el seu ball. És molt emocionant veure la placeta de davant de l'església a rebentar de gent en silenci mentre l'Àliga balla. Així va començar la processó pels carrers típics del centre la nostra ciutat; Fossar Vell, Vallroquetes, Arrabal, Monterols i Plaça Mercadal. Per cert observar que al balcó de la Fineta -damunt de la Laurie- hi havia els Marquesos de l'Avellana. Ells si que ho van veure bé!
Els gegants, els nanos, la Víbria, el Drac, el Lleó, Cercolets, Gitanes, Xiquets... tots van anar desfilant. El gran moment arriba quan Sant Pere es posa davant de l'Ajuntament. Llavors s'engega la darrera tronada de la festa major. Després la imatge torna a Sant Pere on serà guardada sota tres claus fins l'any vinent. Uns actes molt i molt especials! Iblama