APARTATS

25 de juny 2009

REVETLLA DE SANT JOAN 230609










El Centre Cultural i l'AVA de Colldejou van preparar conjuntament els actes de la festa de Sant Joan. Ja a la tarda membres d'ambdues associacions vam quedar pels preparatius a la sala de ball. Al final tant el sopar com el ball es van haver de fer a l'interior del Casal ja que el temps era amenaçador. Vam muntar les taules, vam preparar el menjar i vam poar la beguda en fresc.









A les 21:30 a la zona del Cementiri, on hi ha el remodelat magatzem de l'ADF -després que l'hagués destrossat el vent-, el Miquel Àngel i el Joanet van encendre la gala. Hi havia força gent i déu ni do els petards que es van llençar. Al fons es veia el poble tranquil, d'on per cert, de tant en tant s'hi encenia algun lluminós que espetegava el ennuvolat cel. Si miraves cap a mar podies observar el que semblava la llum de diferents gales enceses arreu. No en va és una festa de l'estil de cap d'any. En aquest cas representa l'entrada a l'estiu, l'arribada de la platja, deles vacancetes...










A les 22:30h el Casal ja estava ple. La gent tenia gana i ganes que el ball comencés. El menú consistia en un tall generós de coca amb recapte i pollastre a l'ast o conill. Després s'incloia una bossa indiviual amb patates de xurro, coca de Sant Joan i coberts. Qui volia podia comprar cava o sinó tot tipus de begudes estaven repartides per les taules. Per cert es van quasi acabar les existències de vi. Al final un bon cafetó i qui ho vulgués conyat i anisset. Així que l'engranatge ja estava preparat per ballar tota la nit. I efectivament, els primers moments del ball foren una mica claustofòbics entre la calor, la gent que ballava, els que estaven asseguts... però després d'obrir els ventiladors i les finestres la cosa va canviar. Mira si va canviar que el ball s'acaba quasi a les 4:00h. El cert és que la gent va poder gaudir de tot tipus de cançons i estils. Fins i tot és va afegir un nou cantant a la festa. El Joan Gaya fill va ser convidat a cantar unes cançonetes al final.












Doncs res! Benvinguts a l'estiu. Passem-nos-ho bé i gaudim d'uns dies de vacances. Iblama

1 comentari:

JJMiracle ha dit...

Renoi, quins foguerals!!!

(Per cert, molt bona la foto actual de capçalera del bloc! :-D)