APARTATS

15 de juny 2009

FIRA DEL VI DE REUS 120609

Un encert per la nostra ciutat! Poder gaudir dels millors vins de les terres dels voltants en ple centre de Reus ha estat un privilegi. A la plaça Llibertat hi havia el bo i millor repartit en sis denominacions d'origen: DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta. Podies comprar un ticket per 8€ per fer cinc cates o comprar cates individuals per 1,5€. Per mi els millors van ser de negres L'embruix de Vall Llach (DOQ Priorat), negre criança de Mas Vicenç (DO Tarragona), Fill del temps de Covilalba (DO Terra Alta). De rosats el Clos Montblanc (DO Conca de Barberà) i Giné Rosat de Buil & Giné (DO Montsant) . De blancs de Muller (DO Tarragona) i com no, el millor dels millors; el Mas d'en Comte del Celler deAfegeix una imatge Cal Pla (DO Priorat). De caves destaco el cava brut nature gran reserva de Caves Sanstravé (DO Conca de Barberà) i de vermuts el que tota la vida hem begut a casa: el Vermut Miró de Reus.



Algunes de les paradetes tenien coses per picar. No estava de menys ja que així t'anaves traient una mica el gust dels vins i caves per poder fer noves cates. Al final, tot i que ja sabem que el vi de la nostra terra "no et puja al cap sinó que et puja al cor" -tal com diuen els Quico el Celio- , el cert és que vam acabar una miqueta marejadets. Així que vam optar per asseure'ns una estona, mentre el sol es ponia, als magnífics seients-arbres que l'ajuntament, en vista del fracàs de posar-los al Mercadal, ha anat distibuint per tota la ciutat.





Si completaves cinc cates a cada celler et donaven una enganxina que havies de posar en cadascun dels pètals de la rosa de Reus. Així aconseguies un regalet (un tap no vessardor per vi) i entrades en el sorteig d'una estança de cap de setmana.


De tot cor, moltes felicitats! I, tal com deia el senyor Baiges a la conferència que ens va donar a Alforja, dins la jornada de la premsa comarcal, a veure si Reus es converteix en un referent del vi. I és que Reus viu el vi. Iblama