APARTATS

8 de set. 2009

FESTA DE JAUME I

Del 2 al 5 de setembre Salou s'ha vestit de gala per retre homenatge al Rei Jaume I. Es commemora la partida del monarca cap a terres mallorquines. El rei va rebre tots els honors i després d'una desfilada pels carrers de la localitat, va fer-se a la mar. Però es veu que l'home era una mica faldiller i a mig camí se'n va entornar per poder estar amb dones. La pobra reina Violant d'Hongria era una santa.







Doncs bé avui en dia, tot recordant la gesta de Jaume I, es fa un Mercat medieval en diferents carrers de la vila vella. Allà hi podem trobar de tot; des d'espelmes a incens, sabons, pans, embotits, eines de fusta, jocs medivals, articles de cuir, de fusta, de palla... Després des de la Torre Vella surt el sèquit reial i va baixant fins arribar al port, des d'on el rei va partir. Entre les personalitats hi podem veure els propis reis Jaume I i Violant d'Hongria, representats de l'església, bufons i gent de la Cort.






Una vegada arribats a la platja van celebrar un combat d'armes, van fer un espectacle eqüestre per finalitzar els actes amb un castell de focs. Una festa força recomanable! Iblama

1 comentari:

JJMiracle ha dit...

No ho he anat a veure mai… Molt bona, l'última foto!