APARTATS

13 de febr. 2013

CARNAVAL DE REUS 08-120113



Enguany la veritat és que no hem participat molt dels actes del carnaval de Reus; els refredats i el fred no hi han convidat. Certament, tampoc hi hem posat molt de la nostra part per assistir als diferents actes que s’han fet, tot i que també he de dir que molta informació no n’hi ha hagut.

 Globalment, el carnaval és una festa en la que no m’hi sento massa identificat en el format que té actualment. La gent s’ho pren molt a la valenta això de la disbauxa i es pensa que aquests dies val tot: fotre’s amb la gent, atacar-la amb confeti violentament, “spraiar-la” sense contemplacions... No negaré que muntar les carrosses i el que l’envolta duu feina però a l’hora de la veritat veus que és una excusa més per emborratxar-se, ballar i passar uns dies sense fre. Després també em rebenta haver d’aguantar com molts deixats i deixades aprofiten qualsevol racó que troben per fer les seves necessitats, vomitar... És lamentable! Els organitzadors del ball al Mercadal també es van cobrir de glòria. El que no es pot tolerar és que es posin tan pocs wc, clar; la gent acaba fent les seves necessitats pel mig del carrer.
Pel que fa a la festa en si. Del dia de l’arribada del Carnestoltes em quedo amb la magnífica actuació de la Bandarra Street band i l’estelada amb la rosa de Reus. De la rua del dissabte, a part del molestós vent i el fred, em va agradar veure com encara hi ha persones que mantenen el seu esperit reivindicatiu amb performances i escrits ben clars i contundents. De comparses com sempre em quedo amb les més properes: la del Carrilet, les mulassetes.. La resta com sempre: cawboys, les ballarines de cabaret... i algun atrotinat travestit. És una nit on la gent perd el sentit del ridícul! 


Per cert; una altra crítica: què se n’ha fet de la guerra de tomàquets? Era un dels trets característics del carnaval de Reus i noi l’han fet desaparèixer del mapa. Com sempre el millor de la nit la xerrameca i el soparet a can Sandra i Ilie i la repassada als bons records en forma de fotos que tots guardem a casa d'altres temps.


El dimarts el carnestoltes va ser exposat al castell de Cambrer per dimecres ser incinerat al Mercadal sota la tutela dels diables. Només faltarà enterrar la sardina i fins l’any que ve! Iblama

Reus digital