APARTATS

25 de febr. 2013

TROS 220213 I HORTS D'EN RIC 230213: poda, crema, nevada



TROS 220213 – Esporgada, foc i pals a les pesoleres
El dia encara va aguantar i vam poder fer diverses tasques. D’entrada esporgar una mica els avellaners i alliberar-los de les males herbes dels voltants. Cremar les restes de la poda en sengles foquets que van anar la mar de bé per fer passar el fred. Vam cavar les faves i les pesoleres i vam ficar un palet a cada pesolera perquè es vagi enramant. Per acabar vam regar una mica l’eixuta terra del voltant a l’espera que plogui amb una miqueta més d’intensitat i per si de cas, vam tapar els cactus i altres plantes en vistes de la davallada de temperatures que havien anunciat per al cap de setmana. Ah, i vam deixar uns clots fets per plantar uns quants ametllerets nous ben aviat! La resta d'ametllers ja estan en plena floració; ara a veure que passarà el fred.





HORTS D’EN RIC 230213 – Nevada
Ja quan vaig accedir al barrancó vaig comprovar que a mesura que t’acostaves a la Mola la negada havia estat més intensa. Si al poble hi havia d’un a tres centímetres, aquí hi havia llocs on et quedava la bota tapada per la neu. 





L’hort, amb les seves parades, estava tot cobert de neu. Només per la part més solana aquesta es començava a desfer, però la major part, com que no hi toca el sol, romania intacta. Veurem que passa amb les faves, els pèsols, les cols, els bròquils i els espinacs. Molt em temo que no faran res de bo, igual que a l’any passat. I és que les temperatures en aquesta zona encara són més extremes. Per cert, el rec tot gelat! Iblama