APARTATS

24 de març 2013

DIUMENGE DE RAMS



És una festa religiosa en la que es commemora l’entrada de Jesús amb els seus deixebles a Jerusalem en el context de la pasqua jueva. Una entrada que Jesús va fer a dalt d’un ruc i que la història recorda que va ser feta entre un gran fervor dels qui el van rebre. Segons ens conten quan va entrar a la ciutat el van rebre amb branques d’olivera i rames de llorer entre les mans; símbol de benvinguda. 

Avui en dia ens marca el començament de la setmana santa. La gent, després de la celebració eucarística en la que es llegeix el relat de la passió, procedeix a la benedicció de les palmes, palmons, rames de llorer o branques d’olivera per part del mossèn. En moltes contrades encara se segueix la tradició de fer-ho a les places dels pobles i les ciutats. En molts casos els palmons són regalats pels padrins als fillols perquè aquests els duguin a beneir.


És un dia en el que els llocs amb tradició de passió comencen a fer-ne les representacions.
Recordo amb especial record aquestes benediccions. La que quan era petit és feia a les Hermanites de Reus, la que es feia –i es fa- a la plaça Anton Borrell de Reus pertanyent a la Parròquia de Crist Rei, la de Porrera (perquè em venen records de quan estava amb la colla de petit) i la que vam viure a Cotlliure l’any passat (va ser molt especial). Iblama

Benedicció al Sant Jordi de Reus

Benedicció a Cotlliure