APARTATS

11 de febr. 2014

ARRANJANT ELS HORTS I EL TROS 0214



HORTS D’EN RIC – FEM 01-02 i 030214
Aprofitant la abundància de fem –i la bona lluna per fer-ho- vam anar a cal Marcel i amb el remolc de la Lu, el Rixi i jo vam fer fins a cinc viatges fins al barranc de l’hort. Allà vam aconseguir apilar una abundant pila de fems. L’endemà, amb el carretó em vaig dedicar a fer viatges barranc amunt fins a l’hort fins a tapar els bancals. En total van ser 24 viatges intensos. El dia següent el Rixi va completar la tanda amb 28 viatges més. En total doncs 52 viatges de fem. Ara cal que reposi unes setmanes i després caldrà fer una bona llaurada abans de sembrar els cultius d’estiu.
Mentrestant les faveres, les pesoleres segueixen el seu curs. La llàstima és que el sol encara no hi toca de ple i el creixement queda una mica frenat, especialment en els espinacs. Els calçots han quedats una mica esquifits i les cols van a bon ritme i més després d’haver-les rodejat amb una barrera de cendra perquè els caragols no hi puguin accedir. Escaroles i bledes necessiten una empenteta definitiva per poder ser dutes a taula.



TROS – BIDÓ I PATATERES. RESSEMBRA DE FAVES 070214
Des d’aquest passat cap de setmana disposem d’un bidó més gran per poder regar amb més facilitat la zona d’horta. Aprofitant la zona major sol hivernal hem col·locat una improvisada taula per no passar tant de fred als migdies. I és que seure a tocar del mas implica que et puguis congelar alguna extremitat; hi fa molt fred.
En un raconet de l’hort, hem tornat a repetir l’experiment de l’any passat de sembrar unes patateres; a veure com funciona. Està bé perquè queda entre sol i ombra i especialment quan farà més calor quedarà més ben resguardat. Igualment, vam fer un balanç de les faveres baixes. No sabem ben bé per quina raó però en tot un sector de l’hortet no s’han desenvolupat les faveres. Així que n’hem tornat a sembrar a veure que passa, aprofitant la bona lluna també de les dues primeres setmanes de febrer. Altrament, els alls i les pesoleres van per bon camí.