APARTATS

25 de nov. 2015

FESTIVAL AGLÀ DE VANDELLÒS 211115




L’Associació de Joves de Vandellòs va organitzar aquest dissabte la cinquena edició del Festival Aglà; una mostra més que la música en català vingui del nord, del sud, de l’est o de l’oest està de ben viva. I si a més ho pots compartir amb altres amics encara millor. Els grups participants ho feren es aquest ordre: Xeic, Dr. Prats, Aspencat, Pirats i Dj OGJ.  El cert és que el pavelló va fer tot el goig tot i que el fred era ben evident. Felicitar  l’organització del certamen!





Els primers a pujar a l’escenari foren els Xeic. Ens van venir a presentar els temes del seu darrer treball Som. El seu compromís amb Catalunya, l’independentisme, la denúncia i la igualtat entre les persones acompanyat, dels seus ritmes frescos (skas, reggaes...) fan d’ells un grup molt recomanable. Et passes tota l’estona botant i cantant alguna de les seves cançons que ja són veritables icones del moviment indepe. Avui en dia ja són un grup consolidat a casa nostra.




En segon terme -hi va haver un canvi d’estil brutal- van agafar el protagonisme els Dr. Prats. Ens van fer ballar amb les esbojarrades cançons del seu disc Patates amb peix. És un grup nou nat que t’incita a la festa, a les coreografies i que t’enganxa amb les seves tornades. Allà on toquin ells el passar-s’ho bé està assegurat. Una manera diferent de prendre’s la vida!




El plat fort va arribar amb els Aspencat. Era la primera vegada que els escoltàvem en directe i la veritat és que les expectatives va ser àmpliament complertes. Essencialment, van repassar els tracks d’aquest gran darrer cd que han tret recentment: Tot és ara. Realment, dels 13 temes amb els que ens han obsequiat amb aquest treball la gran majoria són impressionants. Sempre darrera l’exemple dels Obrint Pas han bastit unes cançons denúncia en una barreja musical intensa, complerta i que va enganxant-te més com més els escoltes. El missatge d’aquest darrer disc és molt evident: la música i les lletres els han nascut de la ràbia que senten en veure que la seva terra valenciana està com està i davant les constants injustícies socials a que està sotmès el poble sense pietat. Em sento congratulat d’haver-vos conegut i d’haver-vos pogut seguir-vos en directe. Queda clar que hi ha tot un moviment d’inquietud a la nostra terra germana valenciana. Primer foren els Obrint pas però darrerament Zoo, Atupa i Aspencat –entre altres- esteu fent dignificant més la vostra terra i doneu fe que s’està gestant tota una tempesta al Sud de canvi. L’enhorabona per la gran feina que heu fet amb aquest darrer cd.





*Només una crítica a l’organització. No es pot permetre que a qui li vingui de gust fumi dins d’un recinte tancat. Molts ànims i a continuar endavant amb festival.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Moltes gràcies per la crònica!
La gent hem de tenir consciència i no fumar en espais tancats!