APARTATS

28 de gen. 2016

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA 2015-2016.

1) COMPETICIÓ. Copa del rei 1/4.
2) MARCADOR I GOLEJADORS: Bilbao-Barça: 1-2 (Munir i Neymar)i 3-1 (Suàrez, Piqué i Neymar).

3) TV O RÀDIO. Entre la tv i la tdp ràdio les segones parts.
4) EL TITULAR DE PREMSA. A les semifinals amb no massa brillantor però justament.
4) EL TÒPIC/LA DADA/L’ANÈCDOTA. Set victòries seguides i 25 duels invictes superant el Barça de Rijkaard.
5) ELS JUGADORS.
-EL MILLOR: Neymar.
-EL PITJOR: Veermalen.
-L’INDULTAT: entre Munir i Piqué.
6) L’ENTRENADOR: a la anada les coses li van sortir bé. Es va poder fer un partit molt seriós i va tensionar els jugadors perquè competissin i estiguessin a l’alçada. En canvi a la tornada l’equip es va veure perdut durant tota la primera part novament amb la introducció de gent nova, especialment a la primera part. Una llàstima que en la tornada no tornés a tenir el regal de ser titular.
7) ELS ÀRBITRES. En línies generals no van saber aturar la violència amb la que el rival va tractar els judadors del Barça, a més en el partit de tornada hauria d’haver expulsat un jugadors per banda i no ho va fer. Els criteris mentre no s’igualin i tothom els apliqui igual sense interpretacions no se’n sortirem.
8) ELS EQUIPS.
-EL RIVAL.  És evident que és un gran rival per competir. La llàstima és que la setmana passada el Barça els va anular a casa seva i en la tornada només van aguantar mitja part. És evident que tenen un model de joc clar i establert molt a l’anglesa. Recorda vells Liverpools d’altres èpoques. Defensa dura amb dues línies de quatre homes. Mig camp sense contemplacions però amb classe i davant un pivot que baixa pilotes i dóna temps i velocitat amb incorporacions per banda. És un equip que juga mentre les forces aguantin. Té molt mèrit!
-EL BARÇA.
-VIRTUTS. Sobretot en el partit d’anada. Vam fer un partit molt complert amb la “pàjara” de darrera hora solament com a llast a una bona actuació. Amb la pilota els vam fer anar reculant i amb la pressió els vam forçar a cometre errors que ens van permetre fer dos gols. A casa només salvem la segona part del partit, on amb vam veure un Barça més Barça. En la primera part ells ens van superar clarament.
-DEFECTES. Per errades puntuals com la d’Àlves vam permetre que ells tinguessin opcions a la tornada. I a Barcelona els hi vam regalar la primera part en un conjunt de despropòsits indigne, que podien haver donat lloc una situació més penosa de la que va ser. Línies massa separades, manca de pivot al mig per aportar llum i no arribada de pilotes als de dalt.
-DUBTES. Messi sembla una mica perdut en aquest equip. Ens hem de posar al cap que no podem fer massa canvis especialment en defensa. Masche al mig és un desastre.
9) QUÈ DIU O QUÈ DIR A LA CAVERNA. Doncs res amics! Mentre vosaltres discutiu si us emporteu a Neymar pagant els 200 millons, Neymar continua fent gols pel Barça sent decisiu. El jugador és nostre i sembla que està a gust. Per molt que feu pressió hem après la lliçó de Figo. Els dirigents que tenim tenen una coherència que no teníem abans. I sobretot que no trobarem jugadors que aportin la màgia que aporta Neymar per molt que ens paguin una bona morterada. Més val una bona renovació i callar el tema. Divendres sabrem els rivals de les semifinals de la Copa. Si... tot el que vulgueu! La copa està devaluada... bla, bla, bla però allà estem!
10) PRONÒSTIC/PROPER RIVAL. El proper diumenge ens juguem gran part de les aspiracions a la Lliga. Els de Simeone venen de caure eliminats a casa contra el Celta en copa. Hem d’aprendre molt bé la lliçó del que va fer el Celta per aturar-los. Són un equip molt ben compensat i competitiu. Si no anem en compte i s’avancen al marcador ens pot costar molt ja que tenen una boníssima defensa. 3-2