APARTATS

25 de gen. 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS.SETMANA DEL 240116
Una setmana de replantejament de conceptes. La societat està una mica malalta... o força! Se m’ha posat la pell de gallina de sentir les declaracions en primera persona de la Montserrat Gonzàlez, la dona que va matar la regidora del PP Isabel Carrasco. Amb una sang freda enorme va declarar que no li sabia greu el que va fer i que hi tornaria. La raó que va donar és que la regidora assetjava la seva filla. Terrible! I és que la setmana s’ha anat complicant. Aquest dissabte a la nit un noi ha estat apunyalat a Barcelona. Què poc valorem la vida? Tant que costa de donar-la i quan te n’assabentes d’aquestes desgràcies, de com una persona es pot carregar una altra fa fredat. Te n’acabes adonant que estem oberts a qualsevol circumstància i que no podem fer res per aturar el destí cruel. I és que el terme justícia és tan relatiu. Estem a abocats a pensar que no hi ha justícia o que és lenta. Que quan una persona ha comès alguna falta greu el millor és prendre’s la justícia per la pròpia mà. 

En un altre ordre de coses, però seguint amb un altre tipus d’injustícia, s’ha jutjat l’assalt a la llibreria Blanquerna de Madrid. Els feixistes que hi van entrar per agredir els assistents, fer crides i llençar consignes contra Catalunya, i mostrar-se defensors d‘idees totalitàries ràncies, amb banderes de Falange i símbols franquistes, resulta que declaren que van entrar per defensar la integritat i la unió d’Espanya i que no van agredir a ningú, que simplement van apartar la gent per passar. Indignant! Tenen una barra! I és que, sentint determinades declaracions de mitjans de comunicació com la Cope, la 13 tv, Interconomia... veus ben clar quina és la visió que tenen dels catalans. I qui és qui odia a qui! Ens tracten de ni més ni menys de ser uns tarats que hem seguit encegats les consignes del gran gurú Mas. Ens han begut l’enteniment des de ben petits, manipulant la història i influint les nostres ments. Però és que lluny de donar-nos la mà i seduir-nos per quedar-nos en uns Espanya que reconegui la nostra nacionalitat i pensaments diferents, encara ens insulten de mala manera amb tot tipus de falsedats i mentides. Ja m’està bé que vegin com, incrèduls, que el Rajoy no tingui suports per fer govern. Mentrestant, l’esquerra sembla que va encarant un possible acord per promoure un govern nou d’esquerres sense l’estela d’aquests impresentables.

Així i tot, el FMI ha millorat les previsions de creixement d’Espanya. Bones notícies, en una setmana marcada per dos contrastos: per una banda diuen que Seat farà la millor producció des de 2014 i l’altre que Flix veu com un munt de persones es quedaran al carrer ja que Ercros tancarà l’empresa el 2017. Amb què hem de quedar-nos doncs? Creixement o estancament? Una vegada més tapen el que volen. Ara mateix... hem vist un munt de cues aquesta setmana a la delegació de justícia del govern per demanar l’informe de penals que s’exigirà a partir d’ara per treballar amb nens i evitar pederastes en el sector. Doncs no... que costava sortir abans que es fessin cues i informar correctament a la població. Doncs no, han calgut nits de vetlla i llargues cues per fer reaccionar l’administració perquè fessin un comunicat i informessin que l’informe de moment no calia. Les vergonyes han quedat al descobert! Estem sotmesos a maniobres i moviments que no s’entenen. Com la que ha fet l’ex alcalde de Girona Puigdemont amb el nomenament del nou alcalde Albert Ballesta. Era el número 19è de la llista i ha passat a ser el primer fent que els tenia per davant haguessin de renunciar al càrrec. Moviments de sota mà que no agraden als comuns dels mortals!

Sort que aquesta setmana s’ha animat una mica amb la trucada que van fer des de Flaix fm al Senyor Rajoy, fent-se passar pel president Puigdemont. Aquests trucada m’ha fet reflexionar del que es teixeix entre bambalines. Potser els polítics fora de càmera i fora del públic són persones i així es demostra. Es va veure un Rajoy més humà i no tant dèspota, afable, amable i comprensiu... El més curiós però afirmar que aquesta setmana tenia l’agenda molt buida. Clar com que veu que no serà president... Tot i així l’atenció també la centrar la Inés Arrimadas en una mena de paranoia persecutòria en relació amb el tracte a les dones. Resulta que arran de les imitacions que fan d’ella al Polònia de Tv3 o al programa Versió de Rac1, s’ha sentit molesta ja que considera que ha tingut un tracte vexatori i sexista –diu- pel fet que els imitadors volen fer creure que l’Arrimadas no pren cap decisió sense que el seu cap Rivera no l’autoritzi. Ha volgut fer veure que això no és ironia fina sinó sexisme pel fet que el cap és home i ella dona. Com volent dir que ella és incapaç de prendre les decisions per ella mateixa. Un error Arrimadas! A part que no tens ni idea de la ironia i humor amb el que tracten els personatges que imiten, una vegada més dones una informació manipulada que només te la compren els que combreguen a la teva parròquia. Cap d’aquests dos programes són sexistes, al contrari que hi ha una mena de paritat entre actors dones i homes i ambdós són uns professionals del que fan. El que et cou potser és que el que d’alguna manera denuncien igual és veritat? El que si t’has cregut potser és el que ens ha volgut vendre Antena 3: els viatges ocults de l’Anna Gabriel, membres d’Eta i Podem a Veneçuela. Mira tu, que els propis presentadors de la notícia no les tenien totes. Aneu a vendre fum a una altra banda va!

Set dies que a nivell internacional no han donat massa de si però que ens deixen algunes perles com amb les que ens han obsequiat tristament la Sara Payli i el Donald Trump. Aquest darrer és la imatge més rància i fastigosa dels EUA. És un estil Bush: dèspota, maxista, sexista, racista... té tots els ingredients per ser anomenat inútil de l’any. I és que no hi ha setmana que no digui alguna imbecilitat. Recentment ha dit que ell mataria algú a la cinquena avinguda i que el seguirien votant. És una vergonya sentir imbècils com aquest individu. Encara em venen imatges al cap els tres burros de les Açores: l’Aznar, el Bush i Blair. Es creien els amos del món! Amb capacitat de crear guerres allà on no hi havia més que gent que sobrevivia a un món de merda. Ens van enfrontar al món àrab per la seva inutilitat i ara possiblement Europa en segueix pagant les conseqüències... i les seguirem pagant! Com hi pot haver personatges ignorants i absolutament catetos com aquestos? I si existeixen, com hi pot haver gent que els voti?

Un final cap de setmana en el que una tempesta de neu i temporal coneguda com a Jonàs ha deixat colgat de neu els EUA, amb gruixos històrics a Whasington i Nova York de més de 70 cm. Impressionant! Un símptoma més potser que la terra està malalta?

Més a prop hem vist com han trobat 655 plantes en un xalet de Vilafortuny o com el senyor Alcalde de Reus prenia possessió al Senat. Pecata minuta amb dues protestes que s’han endegat ben a la vora. La primera dels pobles del voltant de la futura Pedrera de l’Argentera. Cada dia són més les veus que n’estan en contra. Sembla ser que els permisos han caducat i de moment la pedrera queda paralitzada. És evident que intenció de l’alcalde del municipi és tirar els tràmits endavant ja que considera que és viable. El cert és però que des de Defenterra i molts altres alcaldes dels municipis dels voltants estan mostrant el seu enuig amb el projecte. En comptes de potenciar un espai natural impressionant com és el que hi ha als voltants de les Serres de Llaberia, la Mola i Escornalbou, ens entestem a destruir-ne el paisatge. Quina vergonya! L’altre protesta que s’està preparant és la del proper 07 de febrer a les terres de l’Ebre en contra del pla hidrològic en el que volen assumir-nos els peperos. No us en sortireu!