APARTATS

28 de maig 2017

ALAVÈS 1 - BARÇA 3. CF. FINAL COPA REI

CRÒNIQUES FUTBOLERES.
TEMPORADA. 2016-2017
1. COMPETICIÓ. Final de la Copa del Rei.
2. RESULTAT.  ALAVÈS 1 - BARÇA 3 (Messi, Ney i Alcàcer).


3. EL CONTEXT. Darrer partit a l’Estadi Vicente Calderon que serà enderrocat en breu. Darrer partit també de Luis Enrique com a entrenador del primer equip del F.C.Barcelona i novè títol des de que ell va arribar a la banqueta.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? S’ha tornat a xiular l’himne espanyol i entenc que la figura del Rei. Per molt que hagin apujat el volum s’ha sentit i bé la xiulada. S’han confiscat centenars d’estelades, cosa que ha fet que fins i tot el president Puigdemont ho denunciés. Entre els aficionats culers hi havia col•locats estratègicament individus que onejaven banderes espanyoles. La Federació ha permès que el camp per la part de dalt estigués mig buit al no fer circular les entrades que ells tenien assignades. Fastigós!
5. EL BARÇA
-5.1. MVP. Messi. Primera fase de patades i faltes constants. Segona fase d’encabronament perquè no li xiulaven les faltes. Tercera fase de genialitat amb el gol, l’assistència i la màgia dels seus regats.
-5.2. MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Neymar. Ahir va estar molt ben tapat i no va tenir el millor dia, tot i que va marcar un gol.
-5.3. L’INDULTAT. Gómes. Va substituir al lesionat Masche al lateral i va fer el millor partit que li recordo, fins i tot pujant a l’atac i conduint la pilota.
-5.4. L’EQUIP.  
5.4.1 PORTER. Cillessen. La caga en el gol d’ells per estar mal posat i confiar-se. A més va estar imprecís amb el peu.
5.4.2 DEFENSA. Aprovat tot i la lesió de Masche i la imprecisió de Piqué. No va ser massa i inquietada tampoc.
5.4.3 MIG. Li va faltar una mica de contundència per frenar les pujades en atac sobretot amb els laterals. Mentre vam tenir la pilota als peus bé. Si ens calia córrer enrere... a patir!
5.4.4 DAVANTERA. Bona entesa. Els tres es van entendre bé, especialment des de que Messi va baixar a la mitja punta. Van marcar els tres.
-5.5. L’ENTRENADOR. Va saber corregir els desajustaments que implica posar Gómez de lateral. Faltats de més recursos, la opció va ser fer caure Messi a la banda per entrar fent eslàloms, assistir i marcar. Al principi vam caure massa al mig i d’això no en vam treure res. Es tanca tota una trajectòria de tres anys i nou títols. Per agrair Luis Enrique! Merci sobretot per la sinceritat i la claredat amb la que has parlat. Tot i els errors comesos has estat un dels millors entrenadors que mai hem tingut. Així que com dic gràcies!
6.EL RIVAL. Ha plantat cara al Barça el segon gol del Barça. Pellegrino ha sabut muntar una bona xarxa defensiva amb un 5-4-1, amb dos bons carrilers per les bandes i amb la màgia d’Ibai. Van tenir les seves oportunitats però al final l’esforç els va anar diluint. Ha estat l’únic equip capaç de vèncer al Camp Nou.
7. L’ÀRBITRE. En el seu darrer partit Clos Gomez va deixar jugar massa i això va ocasionar que el partit s’embrutés massa. Excessiva duresa en moments puntuals tot i que no deixo de reconèixer que era una de les seves armes.
8. A LA CAVERNA. Premi de consolació per al Barça a una temporada amb massa alts i baixos. No acabar la temporada en blanc és el mínim que se li havia d’exigir a l’equip. L’any que ve tindrem un apassionant derbi en la Supercopa d’Espanya: Madrid-Barça.