APARTATS

7 de maig 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 01-070517

1) ÉS UNA VERGONYA. Multada amb 280 euros per quedar-se embarassada abans del termini establert per l'empresa a la Xina. No podem tolerar aquestes actituds. Mentre hi hagi aquesta manera d’actuar, per molt contracte que es pugui signar, mai hi haurà justícia amb les dones, ni igualtat, ni res que s’hi assembli. No en tenim prou amb que ens controlin la majoria  de camps de la nostra vida, no podem tolerar que ens controlin els embarassos. Patètic!
2) PER APLAUDIR. Macron guanya les eleccions franceses en la segona volta. Menys mal! L’extrema dreta queda relegada! El seny s’ha imposat però que reflexionin els perquès aquesta gent treuen tants vots. Hi ha una problemàtica al darrere a la que només ells hi saben donar una resposta. Una gran notícia per Europa!
Rebutgen que els pares passin una pensió a la seva filla de 23 anys per "vagància". Ben fet! Només faltaria que a una paia passats els 20 anys, amb edat laboral i en la plena flor de la vida -i en plenes facultats- hagués de ser mantinguda amb tota la cara pels pares. Que n’aprengui molt jovent que es pensa que podran ‘anar xupant del bote’ dels pares.
3) UN EXEMPLE A SEGUIR.  L’acció conjunta d’Espanya i Catalunya a Londres perquè Barcelona aculli l'Agència Europea del Medicament. Me n’alegro que tres representants catalans (Dolors Montserrat, Jaume Collboni i el conseller Comín) donin la cara per Catalunya. És el millor exemple que estem destinats a entendre’ns, però abans cal que ens escoltem. De moment Espanya ha demostrat que poc escolta. Fins i tot membres del Parlament anglès han enviat una carta a Rajoy perquè deixi de judicialitzar els membres del Parlament per haver deixat parlar del referèndum.
4) EM SAP GREU. Una hostessa del Godó denuncia que havien de dur mini i màniga curta tot i el fred. Em sap molt greu que hi pugui haver aquestes discriminacions. Veus els nois amb americana i pantalons llargs i les noies al carrer amb faldilles i màniga curta. És molt lamentable! La marca que ha permès aquesta vergonya ha estat Schweppes! No ho oblidem!
5) QUE N’APRENGUIN. Ximo Puig: -“Si es pot finançar millor la quota basca s'ha de resoldre el finançament autonòmic”-. Totalment d’acord! Calen llums com les que aporta aquest senyor! Que ho digui però als seus companys de files i de partit perquè sembla que cada vegada estan més capficats en tenir lligams amb el poder  i deixar les seves propostes per altres temps.
6) NO HI HA RES A FER. Risc de terratrèmols de 6,8 graus si es desmantella el magatzem Castor. Quina vergonya! Ens han tingut enredats abans, durant i després. Sense escoltar les recomanacions del món ecologista van muntat la plataforma i van provocar terratrèmols de diversa consideració. Hem hagut d’indemnitzar aquest ‘Florentimo’ gràcies a la inutilitat del PPSOE i ara a més ens diuen que no poden desmantellar la plataforma ja que això pot provocar nous sismes. I no hi ha ningú que tingui collons de denunciar aquesta colla de podrits? Estem desemparats de la mà de déu!
7) CALDRIA MILLORAR. El 95% dels barcelonins s'exposen a nivells contaminants superiors als recomanats. Cal conscienciar molt més la població dels mals que suposa respirar aire contaminat per la salut. Sense conscienciació no hi ha res a fer. Trobo molt bé que es vulgui reduir l’entrada de transport rodat a Barcelona, altrament potser el que caldria és prohibir que un cotxe circulés amb un sol ocupant. Cal eliminar vehicles rodats i cal agilitzar-ne la circulació de cotxes buits.
8) CAP MENA DE PIETAT. Amb els que permeten que a Espanya hi hagi aquestes injustícies. Asseguren que els policies no volen venir a Catalunya perquè el complement salarial que els paguen (rondant els 60 euros) és molt inferior al que cobren a Madrid (200 euros). On són les veus del PSOE i C’s denunciant aquesta injustícia?
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. La brioixeria industrial, en el punt de mira després de l'impost a les ensucrades. Clar que si! Ja era hora que es posessin a treballar amb aquests temes, primer en pro de la salut i després per poder recaptar uns diners, amb una idea que el govern espanyol segur que copiarà ben aviat. Cal potenciar una millor alimentació i des de ben petits. I de tant en tant, com un premi, no com un hàbit alguna producte industrial!
10) TIP DELS IUESEIS. Trump tomba el programa de menjar saludable a les escoles de Michelle Obama. Aquest tio és tan imbècil que ni amb aquestes! Tant li fot la salut dels americans, la qüestió és desfer el màxim de l’obra dels Obama, estigui bé o malament. No pot ser que la pàtria de les oportunitats i de la llibertat no tingui un mecanisme per fer fora aquest individu.
Obama, jubilat ja, ha sortit ha donar suport a Macron en les eleccions franceses. La darrera vegada que va donar suport a algú va ser a la Clinton i mira com s’ha acabat tot. Se’l troba a faltar!
11) LA CAGADA. Dos regidors del PP s'apunten a un òrgan independentista pensant-se que gestionaven la seva identitat digital. Hehehe Catetos! Ni amb això encertem! Una cagada més de les moltes a les que ens té acostumats els partit. Més val això però que haver de sentir les animalades que dia rere dia diu l’Albiol.
12) UNA DADA. Més de 13.000 joves celebren a Tàrrega la Jamborinada. Una iniciativa ben rebuda. És una trobada d’escoltes i guies; una reivindicació del món de l’excursionisme. Tant de bo més jovent sentís el que és compartir bons moments en les jornades que organitzen a l’any les diferents entitats. Potser no estarien tan ‘atontats’ com estan ara. Massa valors els manquen!
El dijous hem sabut que la Generalitat ha demanat 8000 urnes per fer el referèndum. Així mateix, ens hem assabentat que més de 600 juristes catalans han afirmat que el referèndum "no només és legítim sinó també legal". Clar que si! Per això hem tirar pel dret i fer-lo! Ja ens avalaran si fem les coses bé!
L'atur registrat baixa en 20.266 persones a Catalunya a l'abril. Dades que venen molt bé a una societat treballadora massa castigada. Calen millors mesures pel treballador essencialment. Els grans amos ja tenen el cul salvat amb les xifres que belluguen i els del govern segur que es penjaran les medalles -ja ho han fet-. Si no desestacionalitzem l’atur i en millorem les condicions de treball i sou no hi ha res a fer. Una bona mesura per exemple és la següent, si ens centrem en Catalunya. I és que  la inversió estrangera captada per la Generalitat ha generat més de 2.800 llocs de feina el 2016. Aquesta si que és una bona línia a seguir!
13) LA DONA-L’HOME. Sánchez obté gairebé tants avals com Díaz en la cursa per liderar el PSOE. Seria brutal que tornés a guanyar havent desafiat tota la casta casposa andalusa i de la direcció. Al final està demostrant ser de les poques persones entenimentades dins del PSOE. Mira que si guanya!
14) EL FET. Nicolás Maduro proposa una nova constitució a Veneçuela i l'oposició parla de cop d'estat. Uns tics autoritaris que no agraden a ningú i segueixen donant proves al món que no tot s’està fent bé al país. Hi ha una divisió molt gran i si dels mandataris i governants al poble i l’oposició no s’asseuen a escoltar-se per fer un país millor no se’n sortiran.
15) ELS ‘DURUS’. El tripartit PPSOE-C’s espanyol aprova els pressupostos a Madrid amb el vot també del PNB. I aquí està la clau de volta: el suport dels bascos a canvi de la seva independència si més no fiscal. Ells recaptaran i seguiran donant els diners que consideraran. A canvi, a més, l’Estat, els omplirà de calers per renovar la xarxa ferroviària d’alta velocitat. Haver de veure i sentir l’Albert Rivera donant lliçons i culpant als altres fa fàstic. Recordem que en la campanya electoral va dir que eliminaria el pacte fiscal. Ara, de la mà de Rajoy i el PSOE, ha hagut de menjar-se les seves pròpies paraules i fer el que havia dir que no faria: permetre que els bascos segueixin i millorin el pacte fiscal. Que diguin el que vulguin; l’ombra d’ETA és massa allargada.
16) EL PACTE. Grècia arriba a un acord amb els seus creditors per donar llum verda al tercer rescat. Poc a poc se’n sortiran i més després del Brèxit. Cal una Europa ben unida i cohesionada i per fer-ho cal ajudar-ne als seus membres en tot i per tot. Malgrat tot difícilment es corregiran els ritmes i condicions diferents en els que viu l’Europa del nord i la del sud. Cal acceptar allò de l’Europa de les dues velocitats.
17) POR. Coincidint amb el Dia Mundial de la Contrasenya, un estudi assenyala que la preocupació per la ciberseguretat va en augment, però que no fa bé la feina: el 46% d'internautes afirmen que estan molt preocupats per la seguretat de les seves contrasenyes, però, paradoxalment, el 59% diu que se sent còmode compartint-les i el 37% les té apuntades en un paper. Cal ser molt més curosos ja que avui en dia amb el ciber espai es poden cometre tot tipus de fraus. Especialment suplantament d’identitat o fer gasto amb targetes que no són teves. És un món nou on els que primers que s’hi han adaptat són els ‘cibermaleantes’. Ara, poc a poc, la policia del món va controlant els nous tipus de frau.
18) NO VA PEL BON CAMÍ. Citen a declarar el jurista Héctor Lopez Bofill per uns tuits i denuncia: «Un nou atac a la llibertat d'expressió». No és el camí! Amb el munt de casos que hi ha pendents no poden estar perdent el temps amb aquestes bajanades. El que diu aquest home no té la rellevància ni la influència de les moltes animalades i atacs que fa la classe política massa sovint. Ells comparen Catalunya amb l’Alemanya nazi i ens diuen de tot i no citen a declarar a ningú. Com diu en Bofill cada vegada assemblem més a Turquia. Lamentable!
19) NO ME’LS CREC. Cristina Cifuentes: "El temps dels corruptes s'ha acabat a la Comunitat de Madrid". Gran discurs de lluïment del ‘2 de mayo’. El que obvia és que no han estat ells els qui han desmantellat aquesta xarxa de corrupteles sinó que ha estat el poder judicial. O és que ens ve a dir que ells també controlen el poder judicial? No us crec peperos! Sou uns manipuladors professionals. I darrere vostre, lamentablement, us segueix una altra tanda de venedors de fum com són els del Rivera.
20) EL TEMPS. Poca pluja i més calor del normal han protagonitzat la meteorologia del mes d'abril. Tot ha estat acompanyat per pics alts de calor i una fredorada brutal que ha malmès la vinya dels Costers del Segre, ja que n’ha gelat els raïmets ja sortits. No crec que calguin massa mostres més del canvi climàtic al que estem exposats davant les nostres incorregibles actituds!
21) EL TEXT. Diputats dels principals partits del Parlament britànic demanen per carta a Rajoy que "aturi la persecució" contra Carme Forcadell i els membres de la mesa del Parlament. Per aplaudir com ja he dit en altres ocasions. Tanmateix al madrilenyisme i la casta-espanyiloide crec que els hi segueix entrant per una orella i sortint per l’altra. Que se n’adoni el món del que passa en aquesta Espanya decimonònica! Per deixar que es discuteixi per un referèndum, jutges. Injustícia econòmica i social. Que vegin com als bascos se’ls hi dóna el que demanen i més i nosaltres no ens donen ni el que ens deuen. Per això, món, volem fotre el camp d’aquest ‘tinglado’ en el que Catalunya només paga la festa mentre la resta balla.
22) EL FRAU. Comença i s’ajorna el judici del 3% per un error de citació. Fot tanta ràbia que ja ens ho prenen rient! Mentrestant, els acusats, de mans dels seus advocats, han intentat pactar un acord de conformitat que eviti la celebració del judici.
23) A REUS/AL CAMP. 4 notícies ben diferents de la nostra ciutat. En la primera; operació antidroga al barri Sant Josep Obrer de Reus amb 8 detinguts. Per aplaudir que es vetlli per acabar amb aquesta xacra de la droga! En la segona, agents de la Guàrdia Urbana de Reus han denunciat «irregularitats» al cos amb una carta anònima. Caldrà aclarir si el que es vol demostrar és veritat. Si és així no hi ha dubte que serà un trist exemple més d’extralimitació en la capacitat de tenir poder. Pel que fa a la tercera, una de positiva. El COAATT mostra la seva satisfacció per la tasca de control de l'estat dels edificis a Reus. En els controls que s’han fet del pisos, s’ha comprovat que les qualitats i els materials són els adequats. Per aplaudir doncs que la gent vetlli per aquests temes. I la quarta que ens farà acabar amb positivitat. Campanya de micromecenatge al Roseta Mauri per recollir 9000 euros per viatjar a Anglaterra. Una de les escoles més conflictives de la ciutat ha tingut aquesta iniciativa i és per aplaudir. Han fet un bon projecte. Ara queda aconseguir els diners perquè puguin anar a presentar-lo.
24) NO N’HI HA PROU!  Amb dietes miraculoses. Cal molt més! Una sessió d'exercici setmanal durant un any fa reduir més quilos i durant més temps que si es fa en 12 setmanes. Falta senderi amb tot aquest camp. Ens venen dietes miraculoses i la veritat és que només hi ha tres solucions: tancar la boca, tenir una dieta equilibrada i fer exercici. Ah; i ser constants! Amb paciència i esforç tot es pot aconseguir. Deixem-nos de milongues!
25) L’EFEMÈRIDE. "El padrí" fa 45 anys. Coppola, Pacino, De Niro, Keaton i Duvall s'han reunit per recordar un film històric. Quina gran peli! Te la miris com te la miris és la mare dels thrillers! La llum, els personatges, la història. Tot deix anar una mena de perfum que t’emmetzina! Et sedueix! T’atrapa! Molt millor la peli més que el llibre -sense que serveixi de precedent-. Per molts anys!
05/05/1945 les tropes dels EUA alliberen Mauthausen. La gent del propi camp no s’ho creia; es pensaven que era una broma més d’aquells malparits. Eren tan cruels que posaven gent de la confiança dels presoners per fer-los creure que anaven a dutxar-se i desparasitar-los; la realitat era que anaven a gasejar-los. Fills de puta! Ni oblit ni perdó. En els temps que corren, en els que hi ha insensats que són capaços d’aixecar el braç i cridar consignes feixistes, cal molta educació i molta pedagogia per conscienciar la gent; sobretot el jovent! Mai més!
3/05/1996 Se signa a Ginebra un acord contra les mines antipersones. Mira que pensar, que hi pugui haver gent, que sigui capaç de posar una mina que rebenti les cames d’una persona, quan en cap cas es pot pensar un atac d’aquest estil em sembla lamentable. Menys mal que encara hi ha senderi i se signen acord en contra de les mines.
3/05/1937 Inici dels Fets de Maig. Enfrontament entre la CNT, FAI + POUM i  la Generalitat de Catalunya + PSUC, UGT i d'Estat Català. Un desgavell que va posar fi a la República ja que es van avantposar els interessos particulars i d’organització als de Catalunya.
02/05/1879 Pablo Iglesias impulsa la fundació del Partido Socialista Obrero Español Madrid PSOE. Estic segur que quan veu l’actitud i la manera de fer del partit actual se li posen els pels de punta. Res a veure té el partit actual amb el que plantejà un dia Iglesias. Una pena!
26) NO HO VEIG CLAR. El xef Jordi Cruz es defensa de la polèmica sobre els aprenents de cuina. Va definir com "un privilegi" poder fer pràctiques al seu restaurant sense cobrar i defensa rotundament aquest sistema d'aprenentatge. Aprendran molt però crec que seria just que cobressin una paga per poder viure. De fet cobrar per estudiar i formar-se, sempre que es demostrin resultats satisfactoris, hauria de ser remunerat.
27) ENS HAN DEIXAT. Dos ciclistes, de 28 i 50 anys, han mort i tres més han resultat ferits, un molt greu, en un accident a Oliva, a la Safor. Un cotxe els ha atropellat mentre circulaven per l'N-332 entre Oliva i Dénia. La conductora, de 28 anys, ha donat positiu en el control d'alcohol i drogues. La Guàrdia Civil l'ha detingut i se li imputen dos delictes d'homicidi imprudent. Hem de fer una profundíssima reflexió entorn a la conducció sota els efectes de drogues i alcohol, i sobre la conducció de les bicicletes. No podem omplir les carreteres mentre hi hagi cotxes de bicicletes i ciclistes circulant com volen; més que res pel mer fet que els ciclistes són els més vulnerables.
28) EL PARIPÉ. Demanen vuit mesos de presó per a una parella d'Alacant que va agafar menjar caducat del contenidor d'un supermercat. Ja em diràs! Qui pot demanar presó per aquesta pobra gent? No hi ha dret! És un paripé fastigós de cara a què? La llei; la justícia... Vaaaaaa!
29) UN BRINDIS AL SOL. Albert Rivera va dir que eliminaria el concert econòmic basc i ara aprova els pressupostos de Rajoy, junt amb els del PNB, que rebran uns 1800 milions addicionals (amb 3000 milions de rodalies per exemple i una rebaixa de quota anual de 500 milions) per corregir els seus dèficits. Això de C’s és una farsa tan gran! Montoro se’n fot  de Catalunya i de la resta de territoris espanyols dient que els pressupostos són justos per Espanya. Em venen tantes ganes de vomitar que només de pensar-hi em quedo deshidratat. Que Albert Rivera sigui capaç de remenar les cireres a Espanya; n’hi ha per posar-se les mans al cap. De fet, com les pot ser president Rajoy? Gent que presenta un programa i la gent els vota perquè l’acompleixin i quan són al poder es passen les promeses pel forro. Com poden seguir estant en el poder? Lamentable! Doncs perquè hi ha un tinglado muntat perquè governin uns i la resta s’ho mirin sense poder fer res. Abans les claus de volta eren Catalunya i els bascos. Ara s’ha demostrat que aquí ens han donat les molles, quan els bascos s’anaven independitzant. A més, hem hagut de suportar com el ministre d’economia se’n reia de nosaltres.
30) LA DESGRÀCIA. Esclata un inflable i provoca una nena morta i ferits diversos. A causa del vent l’inflable s’hauria rebentat i hauria anat a parar a la teulada d’un restaurant a Caldes. Quina tragèdia! Amb el vent que feia!
Setmana moguda a nivell de successos. Veiem-ne els cassos. Un home mor després de caure mentre podava un arbre a Llançà. Troben morts a ganivetades una dona i el seu fill de 12 anys a Madrid. La noia la van deixar malferida i la van trobar hores després amb hipotèrmia.  Una "turbulència d'aire clar" provoca fractures a alguns passatgers d'un vol d'Aeroflot. Apallissen un policia local de Solsona. Agredeixen al metro una noia amb down a Barcelona. I troben un cadàver d’un home que era un Mosso. La realitat supera la ficció! Terrible que encara avui en dia ens puguin succeir aquestes coses ben a prop nostre.
31) LA MODA. La feria d’abril a Catalunya. Durant una setmana, el parc del Fòrum s’omple per celebrar la fira. Ho trobo molt bé mentre no hi aboquin ni un cèntim d’euro públic. Com a entitat privada que facin el que vulguin però res amb diners de tots els contribuents. Seguint amb els deliris de la caverna socialista i ciutadana només s’ha de subvencionar allò que tingui interès global. Segons ells això ho té, en canvi que més de dos milions de persones surtin al carrer l’11 de setembre no el té. Veure l’Arrimadas vestida de faralaes ens ha de fer gràcia i ho hem d’acceptar. Veure estelades al carrer i cridar a favor de la independència és un acte de manipulació. Ja m’agradaria veure a mi com organitzen un aplec de sardanes a Sevilla ciutat. Llavors veuríem la tolerància de la que són capaços!
32) QUÈ CELEBREM? Festa major de Porrera; sant Joan de la cirereta. Bon temps i actes que passaran a la història de la festa major. Molt de sentiment i molta emoció. Destaco tres actes cabdals: les paelles del dissabte i els castells i els gegants del diumenge. Enguany La Garranxa i Lo Molló han fet 25 anys. Moltes felicitats! Amb vosaltres a prop hem viscut grans moments. Gran organització i molt de sentimenta!
 1 de maig. Grups d'encaputxats han trencat aparadors d'hotels, de bancs i d'establiments com Zara i Telefónica. No és aquesta la línia que s’ha de seguir! No a la violència! Això no treu que no pensi que aquestes dues empreses són una colla de lladres i que no tenen cap mena de sentiment vers el treballador i el client. La primera l’he patit com a empresa i després de 15 anys servint-los i acatant tot el que em van manar, em van acomiadar com un gos. La segona l’he patit com a client, fent-me pagar unes tarifes inhumanes que no s’adeien al servei de merda que prestaven. Boicot família! Boicot! És tan simple com no acostar-se a cap de les botigues, ni consumir cap dels seus serveis ni productes.
25 de la Cubana. Eren l’essència del barri, de la família, de la família... d’aquella societat amb una mica de caspa, treballadora, rància i amb un toc de blanc i negre. Ho han celebrat ‘por todo lo alto’. El cert és que han passat els anys i segueixen a les nostres ments ben presents i ben actuals. Reclamem el seu retorn tocant temes d’actualitat. Que tornin ja!
33) L’ENQUESTA/L’ESTUDI. Una enquesta curiosa i un estudi. L’enquesta de 8aldia. Van preguntar si acceptaries el concert basc per a Catalunya a canvi de la independència? Les respostes de la gent no van deixar indiferent a ningú. El resultat va ser d'escàndol a favor dels independentistes. El no va imposar-se amb el 82% dels més de 5.600 vots davant del 12% del sí. Tret per la culata del grup Godó; diferents mitjans així ho han pintat. Munten una enquesta i els hi surt el resultat els hi surt al revés! Just a la inversa de 13tv; aquests si que en saben. Preguntaven la nit del divendres per qui volien que fos el president: Rajoy o Sànchez. Sorprenentment inicialment sortia el socialista. Els de 13tv van bellugar els lobbies d’influència i va acabar arrasant Rajoy per un 70 a 30. Aquests ai que en saben! I ara l’estudi. Un estudi constata que els asmàtics tenen més probabilitats de tenir accidents de trànsit. Doncs, compte! Si ajuntem el fet que hi ha moltíssims al•lèrgics que no saben que ho són i la majoria reaccionen amb asma, tela!!!
34) CIÈNCIA/SALUT. El 12% dels menors a Espanya té asma i la meitat dels casos estan infradiagnosticats. Això vol dir o que no se n’ha fet un diagnòstic clar o que no se n’han valorat suficientment les conseqüències. Hi pot anar la vida d’aquestes persones.
Investigadors catalans descobreixen per què un fàrmac contra l'osteoporosi pot afavorir les fractures de fèmur. Una mutació fa propensos a patir fractures de fèmur els pacients que prenen alguns medicaments contra l'osteoporosi. Terrible ja que és una de les constants en pic s’arriba a una certa edat i que sol marcar el declivi de la persona que ho pateix. Més val que es pugui prevenir! Esperem que tot sigui seguir aquest bon camí i els col•legiats siguin un suport i no una xacra. I és que dos professors de la UIB estan essent investigats per la venda d'un fals remei contra el càncer. Ells es declaren innocents però caldrà afinar bé en les investigacions.
35) EL DESCOBRIMENT. Floquet de Neu ja no és l'únic primat albí conegut. Han trobat una pobra bestieta blanca que vivia tranquil•la i feliç. Ara l’han agafat i veurem que li fan. El dilema és si el preserven posant-lo en un lloc una mica endreçat o si el deixen en captivitat a mercè dels depredadors. Una decisió si més no complicada de prendre. Esperem que pensin en el primat i en res més!
36) L’ESGLÉSIA. Marine Le pen insinua que té el suport del papa de Roma. Espero per higiene que sigui una patètica mentida d’aquesta fantasma. De moment el Vaticà calla.
37) UN TIP I L’OLLA PLENA. "Les dones són esclaves de la maternitat", Nawaal el Saadawi, doctora en Medicina. No hi estic en cap cas d’acord. Hi pot haver moltes dones que vulguin tenir un fill però no totes i ni molt menys que se n’hagin de sentuir esclaves. Desterrem d’una vegada per totes aquests conceptes i deixem d’influir, guiar i manipular. Que cadascú triï i faci el que vulgui segons el que senti!
38) L’ANÈCDOTA. L’anècdota que no hauria de ser-ho. "Sang blanca". En una performance a Barcelona munyen dones per denunciar la indústria de la llet, especialment pel maltracte de les vaques en ser munyides i al ser separades de les seves cries. Tot el meu suport a la protesta i en contra del maltractament animal.
39) LA DEMAGOGIA DE LA SETMANA. Vot a favor del PPSOE-C’s a l’Hospitalet per rotular en castellà els senyals de trànsit. Ho penso! Ho repenso! Hi intento trobar una lògica -la seva- i no me’n surto. És el summum de voler-nos tocar els collons a casa nostra i pixar-nos a la nostra cara. No tenen vergonya! Els ciutadanos que s’omplen la boca de que cal preocupar-se només pels temes seriosos de la gent, va i ells, amb el suport dels socialistes i el PP i ens imposen aquesta collonada; com si els senyals de trànsit no atenguin a un codi internacional
40)  LA REFLEXIÓ. Un estudi de la Universitat de Lleida constata que 4 de cada 10 universitaris han patit "stalking", un tipus d'assetjament que buscar establir contacte de forma insistent contra la voluntat de la víctima. Ara, bé, només un 16% de les víctimes ho denuncia. Tot avança per bé però lamentablement per mal. Tota actitud que persegueixi obviar la voluntat de la persona han de ser penades i censurades sense cap pietat.