APARTATS

11 de març 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 28: MÀLAGA 0 - BARÇA 2.

1. COMPETICIÓ.  Lliga. Jornada 28.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. MÀLAGA 0  – BARÇA 2 (Suàrez i Coutinho).


3. EL CONTEXT. El futbol s’ha vist trasbalsat per la mort de Davide Astori capità de la Fiorentina de 31 anys. Per ell tot el reconeixement. Florència s’ha bolcat en retre-li un sentit homenatge final. Totes les lligues europees han guardat un sentit minut de silenci. Partit que ve just abans de la tornada amb el Chelsea i amb la baixa de Messi per haver estat pare per tercera vegada (el cert és que no s’ha notat).
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Dades que ens deix el partit interessants: 76% de possessió, 20 tirs a porteria i 20è gol de Suàrez que es posa segon pel Pichichi a dos gols de Cristiano que va per darrere. A part que Ter torna a deixar la porta a 0 i empata amb Oblak en partits sense encaixar gols. 28è partit sense perdre dels blaugranes en la lliga i 35 en total. Ratxa brutal!
5. EL BARÇA. Hem sortit amb la defensa habitual de 4 i el mig del camp amb 4 canviant Iniesta per Coutinho i davant 2 mantenint Suàrez i donant entrada a Dembele per Messi. Resseguint les marques de per on s’ha jugat més el partit, hem vist que la clau ha estat el mig del camp, la possessió i les pujades per banda, especialment per l’esquerra.
‘GALLINA DE PIEL’. Dembelé. Per fi l’hem pogut veure sent protagonista, encarant, driblant i sent decisiu.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. El partit de Paulinho. Porta uns partits que no està al nivell que havia demostrat inicialment.
L’INDULTAT. Coutinho. Sobretot la primera part. Ha caigut a l’esquerra i ha repartit molt de joc. Se l’ha vist més lliure.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Han plantejat el partit com si fos una final posant els millors jugadors. El fet de posar Coutinho ha permès en moltes fases obrir més el camp per l’esquerra i acumular aquest tercer punta amb Dembelé per l’altra banda. Dues claus: el mig del camp a la vegada per construir i destructor amb una pressió forta i dos; l’estat de gràcia en el que viu Suàrez, que remata tot allò que li ve. En aquest sentit les bandes han estat clau. Sense Messi no hem caigut tant al centre de la defensa contrària. Les pujades fins a l’extrem sobretot d’Alba han estat letals.
7. EL RIVAL. Lamentable. Equip de segona. El Barça es venja d’un equip que l’any passat li va prendre la lliga per setmana santa. En destaco en el seu immens porter Roberto. Si no arriba a ser per ell ahir encaixen ‘la del pulpo’. La resta són un reguitzell de futbolistes que no han trobat equip per fotre el camp a projectes més ambiciosos. Un equip mentalment fluix i que amb el primer gol s’ha ensorrat. Malgrat tot, amb l’expulsió almenys han donat la cara i se’ls hi ha de reconèixer.
8. LA POLÈMICA. Martínez Munuera. Ha fet un bon arbitratge, tot i que tampoc hi hagut polèmica. Ha expulsat correctament Ruben per una entrada criminal sobre Alba.
9. LA VEU DEL SOCI. Partit d’impàs abans de la tornada amb el Chelsea. Estàvem una mica neguitosos per la baixa de Messi però el cert és que no s’ha notat. Disculpem a la segona part la baixada d’intensitat de l’equip en vistes al gran partit que ens espera la setmana vinent contra els blues. Il•lusió de veure com Coutinho sembla que hagi pujat del B i porti adn Barça i com Dembelé va deixant-se anar.
10. LA CAVERNA. Al capdavant de la classificació tot continua igual. Des de la caverna segueixen parlant i dient que hi ha lliga. Fins i tot Zidane ha dit que hi ha possibilitats. Si hi ha un equip que pot fer una mica d’ombra al Barça per la seva regularitat és l’Atlético de Madrid.