APARTATS

4 de març 2018

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 2602-040318.

UNA SETMANA DE TRES PARAULES I UN COLOR (buscarem tres paraules i un color que defineixi la setmana).
NOM: natura. Aquest dissabte hem celebrat el dia de la naturalesa. Respectem-la si us plau. Ho és tot!
ADJECTIU: indigne. La Organització l’organització Mundial Contra la Tortura (OMCT) ha fet una llista de països que utilitzen violència policial excessiva contra manifestants. I qui hi ha en el cinquè lloc? Congo, Togo, Sudan, Honduras y España! Marca Espanya. Clar que si!
VERB: trobar. Han trobat 1,5 milions de pingüins adelaida en un arxipèlag aïllat de l’Antàrtida. És com tota la població d’Estonia.
COLOR: blanc. Per la magnífica nevada que caigut a Colldejou entre dimarts i dimecres. M’ha fer tornar a sentir-me nen!
01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...). Mobile World Congres. Quines conclusions en trec jo? Doncs bé que dóna calers a la ciutat en pernoctacions, restauració, oci, prostitució... Per la resta misèries i entremig algun projecte una mica interessant. Empreses locals porten als jutjats grans multinacionals al Mobile World Congress. Les empreses grans foten les patents de les petites i les exploten sense el seu consentiment i a més en treuen beneficis. És la guerra de patents. A més han presentat la tecnologia 5G que permetrà anar més de pressa. Sembla curiós que parlin de noves tecnologies quan en molts llocs no hi arriben ni les obsoletes. També han presentat dues games de Robots. Uns completament inútils que ajuden a fer els deures a la canalla o per demanar pizzes i uns altres que poden tenir molta utilitat. Han inventat una  càmera que permet a l’instant fer l’escanejat del cos d’un pacient. Pel que diuen, el més important és que el congrés està assegurat a Barcelona fins al 23.
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...). Premi Enderrok d’honor per Lluis Llach 2018 quan fa 50 anys de l’Estaca. Premi a tota una carrera musical totalment merescut. Qui li havia de dir a ell quan feia cançó protesta contra el Règim que una lletra seva acabaria sent l’himne que és avui en dia? Qui li havia de dir que escriuria uns llibres apassionats i que enganxen? I qui li havia de dir que acabaria ficant-se en política? Mare meva. Però estic segur que més el sorprèn és que les seves cançons reivindicatives s’han hagut de tornar a sentir per reivindicar coses que semblaven guanyades; quan no ho estan.
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui). 02/03/1974 fou executat pel règim franquista Salvador Puig Antich al garrot vil, una de les maneres més filles de puta que hi ha de fer morir a una persona; enfontsant-li el coll fins a la nort. Cap perdó! El que el va condemnar va morir de vell tranquil•lament al seu llit mentre que el qui va redactar la injusta condemna a mort avui és advocat. Per molt que diguin no s’ha fet net amb el franquisme i fins que no es demani perdó en nom d’Espanya mai se’n farà. Per la memòria del Salvador i de tots els ajusticiats injustament el meu petit homenatge i el meu record! No perdonem, no oblidem!
El moviment obrer bullia en terres de la mediterrània. Els obrers estaven en peu de guerra a les fàbriques pel fet que els amos començaven a introduir màquines per la feina de les persones. Impunement despatxaven aquella pobra gent en massa. Els obrers organitzats van començar una campanya de protesta. Al final, en vistes del passotisme dels senyors van passar a l’acció directa. El 01/03/1821 es produïa a Alcoi el primer episodi de luddisme a l’Estat espanyol. Un miler de treballadors es revoltaven atacant les fàbriques tèxtils i en destruïen la maquinària. Com sempre la resposta del govern espanyol, lluny del diàleg i la comprensió fou l’acció violenta contra els treballadors. En resposta, la comarca de l’Alcoià fou ocupada militarment, iniciant una ferotge repressió. D’allà revoltes, vagues i petites insurrecciona se succeïren a tot Espanya. La més sonada fou la de la Canadenca a Barcelona.
El dia 01/03/18 moria Pepe Rubianes. Aquest humorista galaico-català segur que avui, tot i que estarien enviant-lo a l’audiència cada dos per tres, seguiria denunciant la injustícia de l’estat. Independent de la seva carrera -que et pot agradar més o menys- admiro els pebrots que tenia per dir el que pensava en contra de les injustícies, vinguessin des de la casa reial, el govern, l’església o sa mare. Falta avui gent crítica com ell!
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens...). Quin dimarts i quin dimecres déu meu. Felicitar tant als de TV3 com els de 8TV del temps per haver clavat el pronòstic. Aquests dos dies ha caigut una nevada guapíssima a casa nostra. A Reus es van veure caure flocs copiosament però no van agafar. En canvi a Colldejou va ser espectacular. Els gruixos al pobles es van moure dels 13 als 15 centímetres als 20 a les parts altes de les muntanyes. El desgel i les pluges han deixat els pantans al 50%. Gran notícia! El vent del divendres ha deixar unes imatges brutals a l’extrem nord del país. La gent una vegada més ha demostrat la seva poca precaució en acostar-se a les onades i estar a punt de prendre mal. L’onada de fred siberià que ha assolat Europa ens ha deixat imatges de fred arreu curioses. A Amsterdam per exemple els canals gelats.
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona). 17 anys després la neu s’ha deixat veure a Reus el matí del dimarts. Durant una bona estona han anat caient uns flocs d’una perfecció inusual. Tot i que ho ha fet una bona estona no ha agafat al terra. 
Diumenge s’han celebrat els Tres Tombs a la ciutat. Sant Antoni, que ja queda una mica lluny, i la tradició dels carruatges i els animals s’ha pogut veure pels carrers de la capital del Baix Camp. Els caramels han fet les delícies de la canalla.
L’hotel Gaudi ha estat premiat per allotjar els pn que van atacar els indefensos catalans en les càrregues policials de l’1-O. El cap de la policia de Tarragona ha dit que sense ells no s’hauria pogut dut a terme la funció que tenien encomanada. Doncs au! Boicot total a l’hotel de merda de Reus ja que la funció encomanda no va ser altra que atacar com dic gent pel simple fet de votar.
06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos...). Iñaki Anasagasti: 'No es verdad que Juan Carlos I defendiera la democracia el 23F. La revolada cavernària ha estat destructora contra el basc. Com ja vaig comentar anteriorment ja fa anys que hi ha una línia de pensament que apunta, amb proves fefaents, que tot va ser una camama per realçar la figura d’un paio desconegut, jove i inexpert en el que ningú creia. A més tenen la poca vergonya de no amagar-se dels tics que des de sempre els han guiat. I és que a Espanya l’estela del franquisme segueix ben viva. Un ex ajudant del borbó pare, a qui no oblidem que va posar a dit i va educar Franco, ara ha passat a ser president de la fundació que exalta la figura del dictador. La bestiola es diu Juan Chicharro Ortega. Oléeeee!
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...). ‘Els docents aproven el sistema educatiu de Catalunya i li posen un "bé", un 6,2. La Fundació Jaume Bofill acaba de presentar els resultats de l'Edubaròmetre, una enquesta feta a mestres i professors, qu s'ha mostrat fins i tot lleugerament sorpresa pels resultats’ (TV3). Sorprenent certament. Com a docent especialitzat en classes de reforç -sabedor que tinc alumnes conflictius- només puc afirmar que jo plantejaria les coses diferents, especialment amb aquells joves que mostren dificultats. Els principals problemes que detecto estan relacionats amb les tècniques d’estudi, la comprensió lectora i la mala base en matemàtiques. Jo mai aprovaria aquest sistema sobretot atenent que no es dóna l’atenció adequada a aquell jovent que mostra dificultats en les fases de l’ESO. També crec imprescindible que es baixin les ràtios a les aules; amb menys alumnes es milloraria la qualitat de l’ensenyament. Caldria dotar de majors mecanismes perquè els docents fossin més respectats. I finalment, caldria també fer passar proves de nivells al professorat, on sempre n’hi ha de mal preparats especialment per estar al capdavant d’una classe, a nivell de conceptes, saber fer i psicologia. En qualsevol cas la salut de la nostra educació en nivells superiors gaudeix de molt bona salut. La Universitat de Barcelona (UB) ha estat considerada la número 1 d'Espanya, segons la classificació global que elabora l'empresa Quacquarelli Symonds (QS), que analitza les universitats a partir de 48 àrees d'estudi i coneixement. Concretament les àrees de l’excel•lència són les d’anatomia i psicologia. Felicitats!
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook). A la revista de ‘El Mundo’ hi apareix en portada Santiago Segura amb la frase ‘no es lo mismo ser un sobón que un abusador’. El noi potser s’havia passat mamant i no va caure en la bestiesa que acabava de dir. Després ha rectificat i s’ha mostrat molest amb el diari. Jo no és que hagi de defensar aquesta desferra de diari però crec que ells no en tenen la culpa que en les declaracions hagi aparegut més l’ànima de Torrente abans que la de la persona.
Tot s’acaba destapant. El de los cobos (cap guàrdia civil) va dir que no hi havia hagut càrregues policials l’1-O, igual que el titella del Millo. Doncs bé en una entrevista Feijoo parla de càrregues policials. Una vegada més alguns mitjans de comunicació ajuden a fer veure les mentides que aquest estat munta i desmunta ‘a su antojo’.
Manifest signat ja per més de 5000 dones periodistes en el que es denuncia el masclisme en el sector. Totalment a favor d’eliminar aquest tracte vexatiu en contra de la dona. El dia 8 tots serem dones per reclamar igualtat i en aquest cas reclamar un millor periodisme.
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...). Manifestació a Barcelona de la plataforma Tabàrnia. Segons la Policia local unes 15.000 han vingut a Barcelona a enfotre-se’n del procés i dels més de dos milions de persones que han donat suport a la independència. Entre els seus tòtems dos ninots amb les cares de Puigdemont i Jonqueras simbolitzant que pertanyen a Tractòria. Una vegada més aquests imbècils han vingut a fer gala de la seva imbecilitat i per fer-ho pocs els hi importa si s’escau riure’s de Catalunya i de la seva gent. Després voldreu respecte quan col•loqueu a Boadella al capdavant del vostre lideratge i us en rieu del que és diferent al vostre. Foteu fàstic!
La dictadura de la opinió del PP ha condemnat a Pablo Hassel a 5 anys de presó. Ha fet aquest tuit: ‘Me han condenado a 2 años y otro de pena-multa, es decir, 3 años. Se suman a los 2 que ya tengo por canciones contra el régimen. Pasaré 5 años preso por delitos de opinión, pero jamás claudicaré. Jamás, fascistas de mierda’. Tot el suport. O ens plantem o ens aniquilaran amb les lleis i els poders que ells han creat, independent de la música més o menys bona i les lletres i l’estètica que puguin defensar. La presó no servirà per res. Ens hauríem de preguntar com una persona jove com ell pot demostrar aquest enuig i aquesta falta d’empatia amb l’entorn en el que viu. En qualsevol cas, sense llibertat d’expressió no hi ha democràcia. El que no pot ser és que condemnin a aquest noi a 5 anys i tota la filldeputada dels lladres del PP ficats en més de mil casos de corrupció queden impunes.
Millet i Montull ja han sortit de la presó pagant una fiança estipulada. Aquests malparits lladres confessos al carrer en llibertat i en canvi els presos polítics catalans romanen a la presó sense sentència ni res, sota presó preventiva. No hi ha dret!
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives). Ajuda humanitària a canvi de sexe a Síria. Un informe documenta casos d'abusos sexuals a dones i nenes per part de treballadors humanitaris que distribueixen l'ajuda de diverses ONGs i agències de l'ONU. No hi ha dret. Què passa que ja no queda humanitat en aquest món? A aquests fills de puta els hi haurien de tallar els ous. Res més! Cap mena de pietat contra aquests malparits. Penes dures i cap mena de de pietat amb abusadors sexuals.
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives). Els clients d'un supermercat d'Amsterdam disposa del primer passadís amb productes lliures de plàstic en els seus embolcalls. Una gran notícia. I és que estem dominats per la dictadura del plàstic. No hi ha producte que no estigui envasat en algun recipient fet de derivats del petroli. De moment ja s’ha començat la creuada contra les bosses de plàstic als comerços. Ara aquesta iniciativa comercial hauria d’extendre’s arreu. Tampoc no estaria de més que ens fixéssim en els països del nord i les seves iniciatives per un món sostenible.
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros). 23.000 milions d’euros destinarà el govern del PP per repatriar 29 cossos de la división azul. Clar que si govern del PP. Destinar diners a recuperar els cossos assassinats en la Guerra Civil Espanyola: no; ara dedicar partides a repatriar cossos de voluntaris que van lluitar al costat del nazisme per vèncer el comunisme; si. Vergonya!
13 EL PROCÉS (notícies lligades al procés sobiranista català).  Junts per Catalunya i ERC presenten un projecte de constituir a Brussel·les una Assemblea de Representants de la República i un Consell de la República presidit per Carles Puigdemont en paral·lel a un govern encapçalat per Jordi Sànchez. A aquesta proposta el gran demòcrata i millor estadista Mpuntorajoy s’hi ha referit en aquests termes: "Deixem-ho en demencial. És demencial. Cal anar a la major, i si volem construir el que cal fer ara és elegir una persona que estigui a Espanya, que no estigui a la presó i que no tingui problemes amb la justícia." Els que van organitzar unes eleccions il•legals, van permetre i animar que s’hi presentessin tots i en especial Carles Puigdemont, ara, com que els resultats no van ser els esperats, volen imposar un candidat. Això si que és demencial Mpuntorajoy.
Es reprèn l’activitat al Parlament. Primer ple després de les eleccions del 21D i la vergonya d’haver d’aguantar la mala educació i el trilerisme de C’s. Quin fàstic que foten volent emmerdar sense raó ja a les primeres de canvi. Quin mal perdre que tenen. Sempre que es queden sense arguments -que és constantment- opten per dir i repetir que van guanyar les eleccions. Però mira: ‘ajo y agua’; no governareu una terra que no es vostra i que ens heu vingut a usurpar de mala manera. De fet Catalunya us importa una merda. El que voleu és assolir el poder des de l’elitisme i el neofatxisme global per imposar la vostra dictadura encara més dura que la del PP.
Discurs del president Puigdemont en el que ha fet públic dos fets que el dignifiquen. El primer que ha presentat una demanda contra l’Estat espanyol al Comitè de Drets Humans de Nacions Unides per violació dels seus drets. El segon és que renúncia provisionalment perquè es pugui constituir govern a Catalunya i així es pugui acabar amb la ignomínia del 155. President, la vostra dignitat us magnifica! Gràcies! Han proposat que Jordi Sànchez en sigui el candidat, cosa que no ha agradat a les Espanyes, i pel que es veu sembla tampoc ha agradat a ERC. Ells proposen que sigui Oriol Jonqueras. En qualsevol cas les bases de la Cup ja han sortit i han dir que no. Personalment, penso sincerament que tothom té clar que el candidat no serà cap d’aquestes persones que tenen causes pendents amb la justícia -matiso injustament- o estan directament en una injusta presó incondicional. Faríem bé entre tots plegats de deixar-nos punyetes plantejar un candidat consensuat i tenir la majoria parlamentària per un govern. Mentrestant, tornant a la causa oberta contra les idees independentistes, el jutge Llarena, en un gest que justifica la seva dolenteria, allargarà la causa per mantenir el màxim temps possible la gent a la presó. Penós!
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA). Quan tothom avança cap al lluirecanvisme i l’eliminació d’aranzels comercials, ara ve el Trump i torna a donar la vara amb que promourà el producte de fabricació americana i que vetarà els que venen de fora. En el món el que vivim és una autèntica bogeria ja que pot suposar un augment de preus dels productes només pel deliri d’aquest tarat al que ningú para els peus. Pot esclatar una guerra comercial d’abast imprevisible arreu del món que com sempre acabarà perjudicant als més dèbils de la cadena: els consumidors.
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions). ‘La cúria de la catedral de Nàpols rebrà aquest dijous un informe de 1.200 pàgines en què es denuncien pràctiques sexuals d'una seixantena de sacerdots i religiosos de diferents llocs d'Itàlia’ (3/24). La denúncia la fa Francesco Mangiacapra. Ha arribat a dir que l’església està dominada per un lobby gai capaç de fer tombar el papa. Com a ex seminarista que sóc se’m posa la pell de gallina cada cop que veig aquest tipus d’informacions. S’ha de fer molt més per eradicar aquest càncer dins de l’església. Fins que no s’admeti que els capellans i les monges són humans com la resta i tenen unes necessitats biològiques, mai es podrà resoldre. Ja he dit moltes que jo despenalitzaria el celibat. Deixaria que la gent vinculada a l’església formés la seva família lliurement a part de predicar el missatge de Déu. En qualsevol cas, condemno ferventment qualsevol abús!