APARTATS

18 de març 2018

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 12-180318.

UNA SETMANA DE TRES PARAULES I UN COLOR (buscarem tres paraules i un color que defineixi la setmana).
NOM: conflicte a la vista. Uber torna a operar a Barcelona tres anys després de marxar de la ciutat. Els taxistes han dit que faran tot el possible per no tenir aquesta competència deslleial segons ells.
ADJECTIU: genial. ‘Top Manta’ és la marca de roba creada per un col·lectiu de manters. Gran iniciativa! Lluny d’administracions i institucions les iniciatives de la gent els hi passen la mà per la cara.
VERB: apatrullando. 20 anys de la peli espanyola més taquillera de la història ‘Torrente’. Allà entre gags i personatges surten totes les cares indecents del ser espanyol. Avui potser no l’haurien deixat fer amb la censura que hi ha.
COLOR: blau. Amb solidaritat amb Maira Verònica Figueroa. Han estat capaços a El Salvador de mantenir-la a la presó 15 anys per avortar. És la perversió de l’ésser humà!
01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...). Dia del consumidor 15/03. I realment cada dia com a consumidors ens sentim més desprotegits. Tot en contra nostra. Els productes cada vegada duren menys i tenen menor qualitat i les garanties cada vegada són menors. Una vergonya més d’una societat més preocupada de vendre i fabricar que de reparar i restablir. L’obsolescència programada duta a l’extrem. Patètic! Hi ha centres com l’OMIC on es poden fer reclamacions però poca eficàcia tenen. Dos casos. PcBox. Em van vendre un disc dur extern que no ha durat ni mig any. M’han canviat l’aparell però la informació no. Adeslas. Fa veure que regala una nit d’hotel, et fan omplir un formulari amb tres destinacions i t’assignen la que has posat com a tercera opció i la més allunyada. Els hi dius per canviar-ho ja que és per a gent gran i el destí de Mollet els hi cau lluny.  Et diuen que no mentre et tracten d’analfabet per no haver llegit unes bases redactades amb el cul. Després d’haver pagat un munt d’anys la quota mensual no tenir aquest mínim detall és lamentable. Em cago al mig de la companyia Adeslas!
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...). Ha mort Stephen Hawking. S’han dit un munt de coses d’ell. A part de la carrera brutal que ha fet arran de les investigacions dutes a terme al llarg dels anys, jo hem quedo amb l’esperit de superació d’aquest geni. Li van diagnosticar la malaltia d’ela i li van donar poc temps de vida. Ell tossut va seguir endavant, i tot i acabar en una cadira de rodes en la que només movia la parpella i la galta, va escriure llibres i va seguir investigant. Un gran exemple per a la gent que sempre s’està queixant i deix de perdre la infinitat d’oportunitats que els hi dóna la vida.
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui). 12/03/1945 moria Anna Frank al camp de Bergen-Belsen tenia 15 anys. Tenim l’obligació de no oblidar l’extermini que va dur a terme l’Alemanya nazi i més en els temps que corren on actituds feixistes tornen a ser ben evidents. Cal llegir el diari que va publicar on es relaten els moments angoixants que va viure la família en sobreviure en un habitacle amagat en la golfa de casa. Com ja he dit alguna ocasió caldria que fos de lectura obligatòria -que ja ho és- i es passés el film a les escoles i instituts.
15/03/1939 el franquisme va afusellar el periodista i escriptor Carles Rahola. El president Companys, Sunyol, l’escriptor Federico Garcia Lorca i el mateix Rahola foren víctimes de la barbàrie feixista. Mai cap govern espanyol ha tingut la mínima decència de demanar perdó per aquests i altres assassinats duts a terme sense cap mena de judicis justos. Una vergonya més d’aquest estat que no ha fet net des del final de la Guerra Civil.
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens...). Setmana amb una certa inestabilitat amb ruixadets alternats en dies i amb temperatures primaverals al bo del sol. Les previsions van apuntar en la línia de majors pluges i més abundants. No s’ha afinat prou. Aquestes mateixes pluges aniran molt bé a la zona de les capçaleres dels rius. Després dels temporals de les darreres setmanes, s’ha pogut constatar que la costa catalana en el litoral nord ha desaparegut pràcticament. L’aigua s’ha endut la sorra i les platges han quedat arran de passeig. El divendres a la Catalunya central i al prepirineu hi hagut pedregades intenses i de mida mitjana. El cap de setmana ha vingut marcat per matins primaverals amb temperatures bones i tardes amb ruixats benvinguts.
Florida a Aitona. És un espectacle únic que val la pena presenciar. Els arbres fruiters han florit i els camps s’han tenyit de lila i blanc.
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona). El propietari de l'estanc del Carrilet rep un anònim en què se l'insta a 'no pintar més llacets grocs' a Reus. Això ja és la última de les vergonyes i que atempta directament contra la llibertat de cada persona de fer el que vulgui. M’agradaria saber on és aquí la fiscalia exemplar buscant els culpables per delictes d’amenaces i incitació a l’odi. A no; pallus! Però que dius? A l’odi s’incita posant-se nassos de pallasso, organitzant manifestacions o penjant pancartes als ajuntaments demanant l’alliberament dels presos polítics. Quina mena de democràcia és aquesta? Que esperen més els espanyols per reaccionar.
06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos...). Nous discos de Catarres i Buhos. Els dos grups catalans, després d’una breu aturada, treuen nous treballs de cara a la temporada de primavera i sobretot estiu, on els concerts i els festivals estaran a l’ordre del dia. Els Catarres treuen ‘Tots els meus principis’ i els Buhos ‘La gran vida’. Acabats de sortit al mercat i amb descàrrega gratuïta caldrà acabar d’escoltar-los bé però crec que prometen.
#lavapies: trending. Avalots al barri de Lavapiés de Madrid per l’assassinat d’un venedor ambulant. Mmame Mbage ha mort d'un infart després de ser perseguit per la policia per vendre al carrer. El cert és que el poble de Madrid ha mostrat la seva indignació contra l’atac animal de la policia contra els venedors. Al barri, entre protestes i atacs, hi hagut com una mena d’estat d’excepció. Fins i tot des de l’alcaldia s’ha mostrat la preocupació pels fets. L’alcaldessa Carmena ha condemnat els fets i ha obert una investigació per depurar responsabilitats. No oblidem que són els mateixos animals que a Catalunya van venir a repartir estopa l’1-O. D’aquell operatiu a Catalunya el cap Pérez de los Cobos no només va ser aplaudit, tot i mentir a la cara del jutge en la seva declaració, sinó que ha estat doblement premiat i l’han nomenat cap de la guàrdia civil (segueix en minúscules perquè encara no han demanat perdó, per cert) a Madrid.
“Tienes que tener una actitud positiva y sacar lo mejor de la situación en la que te encuentres. Stephen Hawking” (Neymar). Ho ha adjuntat amb una foto d’ell mateix recuperant-se de la lesió en una cadira de rodes. Aquest noi realment no en dóna ni una. Va marxar del Barça on hi tenia amics i l’ajudaven. Des de que arribat a París sembla trastocat i com que allà és la major estrella, tot el que fa i diu té una enorme repercussió per a bé i per mal. No dubto que la voluntat del tuit fos bona i que es refereix a l’actitud del Hawking davant la vida malgrat les traves que tenia. Però home havent mort podria haver-s’hi esmerçat més. Pobre noi! De fet em sembla que tota la creativitat que té amb els peus no la té amb el cervell.
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...). La Vanguardia, en una enquesta diu que si ara hi hagués eleccions guanyaria Ciudadanos superant el PP. El PSOE es mantindria. Està clar que els taronges ho tenen molt fàcil. Sou nous en política i de moment poques responsabilitats han tingut. Això els lliura de corrupteles, males imatges i responsabilitats o irresponsabilitats. El PP, en tant que governa, ha patit i està patint per la corrupció i les males gestions arreu. Se li han ajuntat diverses crisis que no han sabut resoldre. De la mateixa manera que a l’Aznar el va fer fora de la Moncloa la mala gestió de l’11-M, pot ser que ara Catalunya, les pensions, la corrupció, la no separació de poders i la judicialització de la vida pública li poden costar el poder. No sé si es pitjor el remei que la malaltia. Algun dia deurà passar que els rivera’s acabin governant. Suposo que al començament seran més lights i al no tenir majoria absoluta els hi costarà prendre decisions compromeses. Necessitaran pactes i això no els ho deixarà fer molts dels deliris que tenen en ment. És inevitable un canvi a Espanya. Lamentablement, els socialistes no tenen la capacitat avui en dia de governar aquest país tronat. La gent s’ha desencantat amb ells ja que han deixat de ser socialistes i han defraudat a les masses obreres. Tristíssim!
Dormir poc o malament pot provocar patologies cròniques. La rutina horària, d'acord amb el rellotge biològic de cadascú, beneficia a curt i a llarg termini a l'hora de dormir. En aquesta societat de la immediatesa, del click i de l’ara mateix cada dia ens trobem més gent i més jove que no dorm de cap manera i que dorm poques hores. Després durant el dia van com a zombis a les feines i als centres d’estudi amb una davallada brutal del rendiment. Jo entenc que cadascú té una mica un rellotge però aquest s’ha de respectar amb severitat sinó ens exposem a passar-ho malament a mitjà i a curt termini. Són temes que no estan prou tocats. Cal molta més conscienciació de fills, pares i de tota la societat per crear amb tot un hàbit sobre les persones per a tota la vida.
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook). ‘El nivel de miseria moral en los micrófonos de los medios públicos en Cataluña tiene nombres propios como el de esta señora. Mónica Terribas tuvo que vincular ayer a España como fuera. Asco es poco el que mes das. Ni pienso ir a tu programa jamás’ (Andrea Levy). Com sempre els que menys lliçons poden donar són els que més parlen. La Terribas, en una portada poc afortunada, va arremetre contra els fabricants d’armes espanyols al considerar que venen armes a països on també moren criatures innocents i indefenses com el nen Gabriel recent assassinat el cap de setmana passat. La periodista catalana no és la primera vegada que es posa de peus a la galleda, fet per la que critico i més en aquests moments de dol per l’assassinat del nen de Huelva. Ara cap lliçó d’aquesta impresentable de la Levy. Massa sovint quan la sents i sobretot quan la veus sembla que s’hagi pres alguna cosa més que un cafè. Estan desesperats els del PP ja que veuen que tot se’ls hi envà de les mans i cal fotre llenya fàcil per recuperar votants al preu que sigui.
Soraia a la Griso. ‘El único que pone el presidente es el pueblo no Puigdemont’. En la seva línia habitual de manipulació, mentida i voler fer ballar el cap a la gent i no fer cap autocrítica. La Griso tampoc és que sigui molt punyent. Ells van obligar a anar a eleccions, van dir que s’hi presentessin tots i ara dicten ells que els que s’han votat no poden governar. Qui és llavors el manipulador? Cinisme fastigós de la Soraia!
Gemma Galdon (Podem) diu que Catalunya la governen pallassos, lladres i masclistes en referència a Convergència i ERC (té 32 diputats i 16 són dones) a Rac1. Haver d’aguantar a aquesta impresentable fent aquest tipus de manifestacions és molt trist. Pot dir que algú a Convergència va robar, val; i que pagui. Però no pot posar a tots en el mateix sac. A més frivolitzar amb que els que són a l’exili dient-los que fan el pallasso no s’ajusta a realitat. Finament parla que els d’ERC són machistes, tots, au, a l’ample. Si fos d’ells demanda al canto a aquesta impresentable.
Cara a cara entre Margallo i Maragall al FAQS de TV3. Em quedo amb un tuit que va aparèixer en la pantalla d’un noi castellà que agraïa a la corporació aquest cara a cara, cosa que a les televisions espanyoles és impossible. Millor elecció ahir del Maragall per fer un cara a cara amb el Margallo. L’Ernest li va plantar cara. Fou més de tu a tu. Va quedar clar perquè el Margallo el van fotre fora del govern; per desavinences amb la Soraia. Si el que explica és veritat tan de bo hagués tingut més poder dins del partit, potser així no s’hauria arribat al 155. Ambdós van reconèixer culpes, cosa rara avui en dia. Malgrat tot, la sensació final que et queda és que mai es podrà proposar un referèndum vinculant ja que consideren que som minoria.
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...). Rajoy, al Congrés: "No hi ha motiu de neguit pel futur de les pensions". Tots els grups excepte PP i Cs voten a favor d'una proposició del PSOE que insta el govern de Rajoy a revaloritzar les pensions amb el ritme de la inflació i com no ells: s’ho passen pel forro dels ous. Ara al·leguen que la culpa és que no hi ha pressupostos. Clar; la culpa és del PNB que els té bloquejats. No reconeixeran pas que són uns inútils i s’han gastat els diners ens rescatar els bancs i altres merdes com la corona i l’exèrcit -com ja van apuntar des d’ERC-. És el trilerisme aixecat a la màxima potència. Espanyols desperteu ja. Primer rescatar els bancs abans que les persones, després aniquilar Catalunya, no fer cas dels murcians, frivolitzar amb les dones i ara enfotre-se’n dels pensionistes.
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives). Enverinen un diplomàtic i la seva filla al Regne Unit que trenca relacions amb Rússia a la que creu darrere de l’autoria. No és la primera vegada que la pàtria de Putin és sospitosa per casos d’enverinament. Està clar que darrere de la bona cara i la diplomàcia constantment hi ha una guerra freda per fer més amos del món, i allà tot s’hi val.
7 anys de guerra brutal a Síria. Veiem un reguitzell de dades que alerten de la magnitud de la tragèdia. Almenys 20.000 infants han mort. UNICEF alerta del risc d’aïllament dels que pateixen discapacitats. Afrin: 30.000 civils han fugit en les últimes 24 hores d’aquest cantó kurd que Turquia bombardeja, on ha tallat l’aigua i està deixant sense menjar i altres productes bàsics. El 2017 van morir el doble de nens que el 2016 a la guerra de Síria. En 7 anys hi han mort 20.000 nens. Ghouta: avui s’ha produït l’èxode més massiu en un mes, amb 12.000 civils allotjats en refugis que supervisa l’ONU. Mentrestant, un comboi a Douma ha assistit 26.000 veïns. I mentrestant, en aquesta guerra aparentment local s’hi veuen implicades moltes potències internacionals. Bàndols enfrontats lamentablement sense tenir en compte la pobra gent que en pateix inexorablement les conseqüències. No hi ha dret que aquesta pobra gent hagi de patir tant. El món, vist des d’aquesta perspectiva, és una puta merda!
Denunciada per posar un gat a la rentadora fins a matar-lo i pujar-ho a Instagram. El que tenen les xarxes socials i el voler ser famós. No s’hi val tot per tenir 4 likes. O conscienciem a les noves ‘generacions clik’ o crearem monstres capaços de qualsevol cosa. És un tema que s’ha d’agafar de ben menuts sinó feina rai. La imbecilitat no s’acaba. Han hagut de rescatar una noia d’una cornisa que colia gravar un vídeo viral tot aguantant-se en una biga penjada al buit.
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives). Finlàndia, el país més feliç del món segons les conclusions de l'Informe Mundial sobre la Felicitat del 2018, elaborat per la Xarxa de Solucions per al Desenvolupament Sostenible de l'Organització de les Nacions Unides (SDSN). Curiós que no sigui un país mediterrani. Curiós que un país nòrdic guanyi aquest estudi. I què ha passat doncs amb els països mediterranis? Doncs que la crisi ha descontentat i desencantat la gent.
El TDAH diu, 7 anys després, que cremar fotos del rei no és delicte.  Castiga l’Estat espanyol a tornar els diners de la multa i de les despeses judicials a dos joves manifestants. És un tema claríssim de llibertat d’expressió que es veu coartada per una llei que retrograda i degenerada. La premsa cavernària espanyolista s’ha posat les mans al cap desacreditant el tribunal. Com sempre i ja des de 1492 volen imposar al món la seva llei de merda tot i quedar clar que no és justa. L’endemà mateix han cremat fotos del rei davant la comandància de la Guàrdia Civil a Gràcia. La gent comença a estar cansada de prohibicions i coaccions contra la llibertat. Ja porto dient que o s’espavilen i es posen les piles de la democràcia i munten un sistema modern basat en una constitució moderna o Espanya se’n va a la merda.
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros). La Generalitat va complir l'any passat l'objectiu de dèficit, en reduir-lo fins al 0,58%, uns 1.300 M€, lleugerament per sota del 0,6% fixat per Hisenda. El Departament d'Economia ho atribueix  a l'augment dels ingressos procedents d'impostos com l'IRPF o l'IVA. Fixat tu! Després de tota la merda que han llençat sobre casa nostra des de les Espanyes encara resultarà que no es va dedicar ni un duro al referèndum i a més es van fer bé els comptes. Tapada d’una vegada hauria de quedar la boca de la purria dretana cavernària del PPSOEC’s però també de gentussa manipuladora com la Gemma Galdon i o a el Gonzalo Bernardos (manipuladors mediàtics de professió).
13 EL PROCÉS (notícies lligades al procés sobiranista català). Un grup de persones que s’anirà rellevant fa un dejuni a Montserrat que s'inspira en accions de protesta genuïnament pacifistes. L’objectiu és protestar pels empresonaments i l’exili dels polítics independentistes. Els seus referents són Lluís Maria Xirinacs i Mahatma Ghandi. Són accions que la veritat poc ressò estan tenint. Les veig massa de cara a la galeria. Tot i agafar un lloc simbòlic per fer aquest tipus de protesta ho trobo poc efectiu. En qualsevol cas cal reconèixer l’esforç de seguir en la lluita des del pacifisme.
Operació a la seu d’Ómnium i la Generalitat. Busquen proves de malversació. La plaça de Sant Jaume s'ha omplert contra l'escorcoll a la seu d'Òmnium i la detenció del secretari de Difusió de la Generalitat. El vicepresident Mauri ja ha dit per molt que busquin no hi trobaran res. Evidentment és una campanya clara per demostrar l’indemostrable; volen trobar proves per acusar de malversació, atès que la sedició i la rebel·lió no s’aguanten per enlloc. Algun dia aquests individus que han començat aquest despropòsit judicial hauran de rendir comptes de la seva incompetència. Està clar que busquen més aviat fer soroll i poca cosa més. Bé, de fet crec que el que voldrien és trobar o inventar proves per acabar il•legalitzant Ómnium, l’ANC i la CUP, els quals han deixat ben clara una idea;  o es desobeeix o no hi ha res a fer. Al vespre a la plaça de sant Jaume es va omplir de gent indignada pels escorcolls gratuïts.
El govern suís respon que "no hi ha cap base" per detenir Puigdemont i Serret després que la fiscalia demanés a Interior que ho estudiés. I és que en països seriosos els conflictes es resolen seriosament, no com aquí que semblem més propers al Pepe Gotera i Otilio que no pas a una democràcia moderna.
Segons ‘El Confidencial’ el TC està pensant en dissoldre el Parlament, segons sembla per la inactivitat del mateix. Clar que si! Que els jutges acabin de perfilar el que li dicta el govern pervers i malèvol del PP i del trio del 155. Obvien que arreu d’Europa, no cal anar massa lluny, que Alemanya ha tardat una passada a proclamar la Merkel. Igualment Bèlgica que va tardar més d’un any. I qur dir d’Espanya? I què ha passat? Res! Els tribunals no s’han ficat pel mig prostituint la democràcia. És tan lamentable!
Manifestació unionista a Barcelona. 7.000 persones han reclamat la unitat de Catalunya. Es dóna el cas que el dia abans Societat Civil havia convocat una manifestació a Madrid que al final van desconvocar al·legant causes meteorològiques. La realitat va ser que una hora abans només hi havia 100 persones. Bé doncs avui hi han tornat a Barcelona. Destaco el discurs de la Rosa Maria Sardà pel fet que ha fotut un bon moc al govern espanyol per no asseure’s i dialogar. Si més no ha estat curiós!
Mentre Espanya té als que es van quedar a la presó, tot i l’oposició de gent com el catedràtic en dret constitucional Javier Pérez Royo, que acusa de prevaricació al jutge Llarena, els que vam marxar segueixen declarats en rebel•lia però van fent la seva via. Debat a Suïssa (Ginebra) amb Carles Puigdemont sobre els drets humans mentre Clara Ponsatí es desplaça a Àustria per participar en un seminari d’autodeterminació.
FAQS entrevista Jesús Ruiz company fins fa uns dies de presó de Jordi Cuixart. Ha explicat diverses experiències que ha viscut al seu costat com que Cuixart camina dues hores i que contesta les moltíssimes cartes que rep cada dia. De tot però em quedo amb el fet que comparteix presó amb delinqüents tipus violadors i assassins. Lamentable!
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA). 7.000 menors han mort en tirotejos als Estats Units des de la massacre a l'escola de Newtown, el 2012. La dada és brutal. Si encara no n’hi ha prou ja em diran a que esperen per prendre mesures per acabar amb aquests problemàtica terrible. Normal que el jovent normal estigui indignat amb el carallot aquest de president, més entestat en anar a supervisar com serà el mur que separarà els EUA de Mèxic que no pas acabar amb la xacra de les armes al país.
Aquesta setmana que s’ha mort el Hawking, defensor de la vida en altres planetes precisament, ha transcendit aquesta experiència. Un astronauta deixa de ser idèntic al seu germà bessó després d'un any a l'espai. Una estada llarga a l'espai provoca canvis permanents en l'ADN, segons ha confirmat la NASA. Potser la vida interplanetària haurà d’esperar ja que s’escurçaria la vida.
Diversos morts a Miami en enfonsar-se un pont de vianants en construcció. Ha caigut sobre diversos vehicles, que hi han quedat atrapats a sota. Les imatges del pont desplomant-se foten feredat.
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions). Setmana en la que s’ha debatut de mala manera al Congrés sobre la cadena perpètua del segle XXI, arran de la mort del nen Gabriel. Doncs bé, des de l’església ens han sorprès a tots i seguint les creences del papa Bergoglio, ha afirmat que tot ésser humà té dret a al reinserció social. Aquesta vegada estic molt d’acord amb aquest plantejament.