APARTATS

4 d’oct. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. XAMPIONS (J:2). TOTTENHAM 2 - BARÇA 4

1. COMPETICIÓ. Xampions. Jornada 2.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. TOTTENHAM  2 – BARÇA 4 (Coutinho, Rakitic, Messi 2).


3. ‘EL ENTORNO’. D’aquelles setmanes fosques que només esperes que arribi un nou partit per poder desfer la mala ratxa de partits dolents i mals resultats. A la prèvia hem vist com es ‘piropejaven’ mestre i alumne (Valverde i Pochetino). Ambdós van coincidir a l’Espanyol de Barcelona, llavors. Pel que es veu Valverde no el va fer jugar massa. I bé, amb la premsa tenint poca feina, hem vist com preguntaven al Pochetino si seria mai entrenador del Barça. Ell ha dit que no! Lògic; ho puc entendre. El seu passat està lligat als periquitos; cap polèmica.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? El mal estat de la gespa del nou Wembley. Es veu que hi van fer un campionat de boxa al bell mig i van malmetre la gespa amb en ring.
Dos pals més per a la història i de Messi, que suma 5 gols en dos partits. En canvi, Suàrez segueix amb la mala ratxa de 3 anys sense marcar en Xampions fora.
Amb el quart gol la gent ha abandonat el camp en massa. Pitjor que a Barcelona.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. Avui si que us aplaudiré. Hem sortit amb Ter (clau amb els peus), Alba (decisiu per banda), Piqué (multiplicat), Lenglet (ben posat) i Semedo (innecessari) en defensa. Mig per Busi (puntal), Arthur (motor), Raki (peó dreta necessari) i Coutinho (màgia per l’esquerra). Davant a la mitja punta lliure Messi (estel·lar) i Suàrez (bregador). La sensació és que hem jugat amb un 4-4-2 i sovint amb un 4-5-1 i la veritat és que ens els hem menjat. Resultat curt pels mèrits fets. Ens hem ajudat al mig amb passis curts i hem estat capaços de crear molt de perill. Molt bé l’equip tirant-se endavant per fer-los-hi el camp petit.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Arthur. Ha aportat aquell temple que aportava Xavi temps enrere, per pausar i regular l’equip.
-‘ERES MUY MALO’. Semedo. Noi, massa responsabilitat. No se la pot jugar d’aquesta manera.
-L’INDULTAT. Messi. Dos pals i dos gols. Avui líder i decisiu.
7. EL RIVAL. La veritat és que ens els hem menjat amb patates. Només han tingut uns 10 minuts de rauxa, que acompanyats de la badada en el primer gol i la cagada en el segon els ha tornat a posar en el partit. Em quedo amb dos jugadorassos: Keane i Moura. També s’ha de dir que tenen molts lesionats. Han començat amb un 4-2-3-1 per acabar jugant amb un 4-4-2, on si ets una mica ràpid i intel•ligent els hi agafes l’esquena i els hi generes molt perill.
8. LA MOVIOLA. Felix Zwayer ha fer un  bon partit dialogant amb els jugadors en tot moment. Criticables les excessives lleis d’avantatge que donen. Ben assistit a les bandes.
9. LA VEU DEL SOCI. Partit de trempera. Ens han fet vibrar com en vells partits de Xampions amb grans equips. Així si! Corria el minut 88 i Messi estava ajudant en la defensa d’una pilota. La sensació des de fora és que els canvis ham arribat massa tard i els jugadors estaven força fusos. Avui hauria estat just donar minuts al Denis.
10. A LA CAVERNA. Encapçalem el grup amb 6 punts de 6, empatats amb l’Inter que sembla que serà el rival a batre. Els altre dos sumen 0 punts; mala peça al teler tenen. El Real Madrid ahir va tornar a perdre. Van bé aquells també.