APARTATS

8 d’oct. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:8). VALÈNCIA 1 - BARÇA 1.


1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 8.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.   VALÈNCIA 1 - BARÇA 1 (Messi).


3. ‘EL ENTORNO’. Nova convocatòria amb Espanya. Només han convocat Busi; per nosaltres millor. Però deixa entreveure la mala maror entre Luis Enrique i Alba, i no m’estranyaria que amb altres jugadors. Mentrestant, la caverna mediàtica no ha deixat d’especular amb la suposada violació que va presumptament cometre Cristiano Ronaldo.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? M’ha semblat veure un Mestalla més apagat que altres vegades, tot i que cap al final del partit hem hagut de sentir allò de ‘l’a por ellos’. Si era per encoratjar el seu equip té un passi, si era per fer mofa del que va passar a Catalunya se’n poden anar a la merda.
4 partit consecutius sense guanyar del Barça, tot i que l’encontre algunes dades interessants ens deix. Per exemple 991 passades del Barça amb un 90% d’efectivitat i un 76% de possessió infructuosa.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. Hem sortit amb Ter (complidor), Semedo (de menys a més), Piqué (desentonat) i Alba (tapat) en defensa. Al mig, amb Busi (massa sol), Rakitic (l’han fet córrer massa), Arthur (notable). Davantera, amb Cou (massa pel mig), Messi (decisiu i cansat) i Suàrez (infructuós). Primer minut desconcertant amb una cadena d’errors desgraciats que ens ha costat un gol massa matiner. Una bona resta de primera part amb un bon joc, amb tots els ímputs bons de l’equip com toc, ajudes i combinacions. Hem anat de més a menys però i les forces ens han anat fallant fins acabar caminant durant la major part del partit. Ens hem anat bellugant menys i hem caigut massa al centre de la seva defensa. L’entrenador, en la seva apatia habitual, no ha estat capaç de bellugar la banqueta fins el minut 80, i per fer uns canvis de merda que no han aportat res.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Em segueixo quedant amb Arthur. És l’únic que està aportant una cosa diferent.
-‘ERES MUY MALO’. El Piqué no està trobant el to adequat de forma i la defensa se’n ressent.
-L’INDULTAT. Messi pel gol. Tot i que no ha rendit ni la meitat de Londres.
7. EL RIVAL. 4-4-2. Equip molt ben muntat per defensar bé des de darrere. Els hi falla una mica el mig del camp a l’hora de construir i gol davant si volen plantar cara a la lliga. Tenen tot un conjunt de jugadors força interessants com Rodrigo, Gayà, Guedes o Soler.
8. LA MOVIOLA. Gonzàlez Gonzàlez. 2 possibles penals a Suàrez. Almenys un d’ells podia haver estat xiulat. Ha estat massa estrany amb les targetes, tot i que ha tingut un partit força net.
9. LA VEU DEL SOCI. Setmana que hem viscut del desànim del cap de setmana amb l’empat a la lliga a l’exhibició a Londres. És desconcertant ja que pensem que no sempre els jugadors ho donen tot quan juguen i no sempre l’entrenador dóna el millor de si. Amb l’actitud de la Xampions tot es pot perdonar, amb la de la lliga no. Doncs avui hem tingut una primera part força bona i una segona de toc en horitzontal infructuós. Tal com va dir Valverde, si no som regulars en la lliga no guanyarem res.
10. A LA CAVERNA. Barça i Madrid semblen haver entrat en una crisi preocupant de resultats, cosa que en la lliga els hi ha fet perdre el lideratge. Queda primer el Sevilla de Machín amb 16 punts, seguit de Barça i Atlético amb 15 punts. A partir d’allà venen tres equips amb 14 punts: Madrid, Espanyol (que ha aconseguit una brillant victòria) i l’equip revelació, l’Alabès. La lliga s’apreta i és que des de la posició 8ena a la 1ers hi ha solament 4 punts de diferència. Finalment, dir que el Girona queda 15è amb 9 punts.