APARTATS

16 de des. 2020

CRÒNIQUES FUTBOLERES. BARÇA 2 - REIAL SOCIETAT 1

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-COMPETICIÓ:

-ALINEACIÓ. 4-3-3. Porteria: Ter. Defensa: Dest, Araujo, Mingueza i Alba. Mig: Busi, DeJong i Pedri. Davantera: Braithwaite, Messi i Griezmann.

-MARCADOR: BARÇA 2 (Alba i DeJong) – REAL SOCIEDAD 1.



2. EL TITULAR: ‘Premi al millor Barça de la temporada’.

3. LA HISTÒRIA HO RECORDARÀ. Cinquena derrota consecutiva de la Reial al Camp Nou.

4. LES CLAUS. Al col•locar tres davanters davant fixes més la defensa rival; a banda de ser més un equip més natural. La sensació és que ells no s’esperaven el trident de davant i han hagut d’estar més pendents dels nostre atac que no pas amb 1 jugador en punta. Amb tres al mig reals l’equip es compensa millor i DeJong és el DeJong que havíem conegut de l’Ajax. Hem sabut aprofitar els espais que han deixat. Podíem haver-los golejat! Darrere chapeau per Koeman per arriscar-se amb Migueza i Araujo. Junt amb Dest que sembla més consolidat i la major estabilització de la banda esquerra amb Alba, Pedri i Braith la defensa sembla créixer. No hem trobat a faltar a ningú! Llàstima del gol d’ells a la primera! Ara tocaria donar continuïtat a aquest equip i a aquest sistema. M’ha falta canviar Braith a la segona part; estava mort. Un altre jugador hauria ajudat a compensar els canvis de la Reial Societat. A la segona part, ells han fet els canvis adequats on et canses més i ens han superat sobretot a mig camp i ens han perdonat k tot.

5. LA CARA I LA CREU. Em segueixo quedant amb la cara positiva de DeJong. Al jugar més alliberat i més endavant se’l veu més tranquil. Poso Griezmann a la creu pel fet d’haver fallat diversos gols clars. A un davanter se li ha d’exigir més.

6. EL RIVAL. De moment la Reial ha estat el millor equip de la Lliga, sent-ne el líder. Europa i uns quants partits amb punts perduts han fet que es desinflés una mica. Avui Koeman els ha sorprès i els ha costat reaccionar. Tot i així han fer un gol a la primera part a la primera que han tingut. A la primera part s’han vist superats i han deixat massa espais.A la segona Zubimendi ha donat un recital. Presenten un equip molt ben treballat, ben posicionat, amant de la pilota i amb ganes de futbol. Un 4-3-3 que recorda grans Barça o Madrid. Falta potser un 9 clar! Com dic fins ara el millor equip de la Lliga d’Espanya. Veurem si tenen la suficient força per combatre els grans de la lliga. 

7. LA MOVIOLA. Sànchez Martínez. Excel•lent. Gran arbitratge tot i que no donava el gol del Barça per fora de joc. Ha sabut tenir el partit sota control. Alguna targeta més podria haver tret.

8. LA VEU DEL SOCI. Sense cap mena de dubte hem vist el millor Barça dels darrers temps. 6 punts al sac dels 9 clau abans de Nadal. Hem corregut i hem donat la cara almenys una hora. Després el ‘desbarajuste’ s’ha apoderat de nosaltres i Koeman de nou no ha sabut com prémer la tecla dels canvis. Així com aplaudeixo la decisió de posar els centrals joves, el xiulo per seguir cagant-la amb els canvis. Desestabilitza l’equip i acabem anant darrere de la pilota en comptes de tenir-la i marejar-la sobretot en el temps de descompte quan estem guanyant justet!