APARTATS

23 de des. 2020

CRÒNIQUES FUTBOLERES. VALLADOLID 0 - BARÇA 3

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-COMPETICIÓ: lliga. Jornada 14.

-ALINEACIÓ. 3-5-2 Porteria: Ter. Defensa: Araujo, Mingueza, Lenglet. Mig: Alba, Pianic, Dejong, Pedri i Dest. Davantera: Braith i Messi.

-MARCADOR: VALLADOLID 0 - BARÇA 3 (Lenglet, Braith, Messi).


2. EL TITULAR: ‘Potser hem tocat la tecla bona: 3-5-2’.

3. LA HISTÒRIA HO RECORDARÀ. 644 gols de Messi. Ja és més gran que Pelé!

4. LES CLAUS. Koeman va provant, fins que un dia sonarà bona música -esperem-. Ahir va optar per un 5-3-2 en defensa. En qualsevol cas, sabedor que els laterals es despengen i els hi costa recuperar, darrere sempre tindrà fixos 3 homes. En atac laterals amunt que quasi que es converteixen en extrems en un 3-5-2 convertible en ocasions en una bogeria de 3-3-4 en atac. En defensa sempre n’hi ha un del mig que avança la seva posició i ajuda en l’anticipació al mig. Precisament el mig del camp pot jugar una mica més alliberat sabent que darrere tens una millor garantia. Messi que tomba per on vol i Braith que fixa l’extrem. En moltes jugades veiem que els nostres jugadors érem superiors en nombre vers els pucelans. Hem fet doncs bones ajudes i bones cobertures i una bona pressió i ben amunt, cosa que ens ha permès recuperar pilotes a dalt i crear molt perill. Està clar que a dalt per crear perill no es necessiten sempre 3 jugadors!

5. LA CARA I LA CREU. Avui vull premiar l’encert de Koeman. Així com altres vegades he estat crític amb ell avui l’aplaudeixo. Al camp partidàs de Pedri i nova actuació de mèrit de Ter Stegen. La creu la dono a les pèrdues absurdes de pilota i a Umtiti que sembla fora de tota bona forma.

6. EL RIVAL. Molt justet. Molta joventut, moltes ganes però la precipitació els perd massa. Han perdut pilotes absurdes que els han creat molt perill. De la mà de Sergio els hi agrada tocar la pilota però els hi falta aquell punt de seny per prendre millors decisions. Tenen un porteràs sortit del Barça com és Masip. Ahir si no hagués estat per ell els hi hauria caigut un sac. És un equip massa tou per ser a primera. Tot i així m’agradaria que se salvés perquè mima la pilota.

7. LA MOVIOLA. Melero López. Bon partit anit! Cap queixa. Ha passat desapercebut i això és d’agrair tot i que crec que podia haver xiulat un penal a Umtiti sobre Mesa, que en res hauria afectat el marcador.

8. LA VEU DEL SOCI. Content la veritat! Falta veure tres o quatre partits que consolidin un model prou estable per aquests jugadors. Pot ser un sistema bo per a sobreviure aquesta temporada tenint el que tenim. Això vol dir que l’equip tècnic per fi ha fet la reflexió que no podem jugar amb garanties tot un partit ni amb un 4-2-3-1 ni amb un 4-3-3.  Aquest 3-5-2/5-3-2 ajuda a compensar millor l’equip.

Respecte a les declaracions de Koeman. Doncs si noi; parla i diu veritats, no sé que collons diuen el Zidane i tota la colla de llepaculs de Madrid. Molt Var i molts merda però al final el beneficiat mai és el Barça; sempre rep a favor el Madrid i ja n’hi ha prou! La lliga de l’any passat la van guanyar ajudats pels àrbitres i enguany seguim amb allò de davant el dubte a favor d’ells!