APARTATS

8 de des. 2020

CRÒNIQUES FUTBOLERES. BARÇA 0 - JUVENTUS 3.

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-COMPETICIÓ: Xampions. Lliga.

-ALINEACIÓ. Porteria: Ter. Defensa: Alba, Araujo, Lenglet i Dest. Doble Pivot: Pianic i DeJong. Mitges puntes: Pedri, Messi i Trincao. Davantera: Griezmann.

-MARCADOR: BARÇA 0 – JUVENTUS 3.



2. EL TITULAR: ‘Gelada a la Xampions’

3. LA HISTÒRIA HO RECORDARÀ. Es trenca el record que tenia el Barça: 13 temporades que havíem quedat primers i 38 partits invictes que avui es trenca també.

4. LES CLAUS. Hem sortit freds, confiats com sempre. L’avantatge que portàvem no ha servit de res. Ens han xiulat el penal primer injustament i això ens ha matat. 20 minuts infernals que ens han deixat ensorrats. Hem aconseguit bastir una segona bona part amb l’entrada de Riqui i deixant més lliure Messi, tot i que m’ha semblat que sovint arrencava de massa enrere. Hem estat més contundents en defensa i en una nova cagada de Lenglet ens hem ensorrat de nou. Hem generat fins a 20 ocasions de les quals 7 han anat a porteria, la majoria de la mà de Messi i quasi sempre pel mig; per ells fàcil. Mai els hem inquietat. Al camp se segueixen sentint els crits de tots menys de Koeman, més preocupat de barallar-se amb la banqueta rival. Decebedor!

5. LA CARA I LA CREU. Per mi el millor ha estat Araujo, sobretot perquè ha estat bé en tall. M’ha agradat molt l’aportació de Riqui. A veure si Koeman se n’adona que està per davant d’altres. En la creu hi podria situar els de sempre. Ni Lenglet, ni Alba han estat a l’alçada. També m’ha desesperat Zirpo tirant sempre enrere i no encarant mai.

6. EL RIVAL. 3-5-2 d’entrada i per moments convertible en un 5-4-1.  Un equip muntat des de ben enrere fins a les puntes, amb una mitjana d’edat que esgarrifa però que és típica dels equips italians. Sabedors de les mancances per edat d’alguns, munten un equip ben atapeït des del darrere i amb dos llebrers al davant ajudats molt bé per la segona línia. El fet de jugar tant enrere i junts fa que surtin en bloc de manera molt potent. Per les bandes juguen amb els clàssics carrilers i avui que no han tingut baixes ens han passat la mà per la cara. I coses de gat vell: Pirlo ha posat de titular Arthur i ha fet un partidàs. 

7. LA MOVIOLA. Tobias Stieler. Lamentable. El primer penal no és. Amb això sol i amb tants Vars i tanta merda tot acaba fent una pudoreta que vaja! Aquest gol ens ha trastocat més del que ja ho estàvem. De què serveix el Var?

8. LA VEU DEL SOCI. Toquem fons del tot. Perdem a casa després d’una lligueta acceptable. Està clar que la Juve no és qualsevol de les altres firetes que ens hem trobat en ma lligueta. Aquest si que és un equip gran i ens ha posat al nostre lloc. L’entrevista al final del partit a Ter Stegen és molt significativa. Culpa dels errors personals en part als mals de l’equip i a la falta de concentració. Com ens pot passar això? N’hem après? No. Després el Pou com a colofó a la seva transmissió ens ha plantejat un dilema que jo ja fa dies que tinc en ment. Pot donar més de si aquest equip? Jo crec que si! I el responsable únic és l’equip tècnic que no sap treure-li prou suc. No tenim els jugadors convenients per jugar al que vol jugar Koeman. Encara no ho veu? És un malson que va allargant-se en el temps. Si us plau seieu, mireu-vos els jugadors i poseu-los a la seva posició i amb un sistema que ens blindi millor la defensa. Poseu d’una puta vegada 11 tios titulars i jugueu-vos-la partit rere partit amb aquests onze. I si us plau que en aquest 11 s’hi prioritzi Riqui Puig i 10 més; és de les poques il•lusions de la culerada. Retrobament de Cristiano i Messi, ambdós han fet un bon partit, tot i que el portuguès ha fer dos gols.