CRÒNIQUES FUTBOLERES. BARÇA 0 - RAYO 1

1. LES DADES DEL PARTIT.

Lliga. Jornada 32

BARÇA 0 – RAYO 1.

2. EL TITULAR: ‘Desaprofitem l’ocasió. Ens haurem de jugar la segona plaça en els 5 partits que queden’

3. LES CLAUS DEL PARTIT.

BARÇA.

-Primer tram de la primera part lamentable del Barça. 20-25 minuts on el Rayo ens ha fet ballar al seu so. Hem sortit desendollats amb un perfil baix. Ni hem sabut igualar mai la seva intensitat. A ells els hi anava la vida, a nosaltres crec que també. No hem sabut veure ni aturar la tàctica de rebre al mig i passi ràpid cap al desmarcatge a l’espai. Hem estat massa estàtics. Males ajudes, males cobertures en defensa i a remolc de nou. Ens han tapat bé la sortida de pilota i ens hem vist impotents. Després hem apujat el to vivint més de la pilota en llarg i no tant de control i així hem creat més perill.

-A la segona part, ha seguit la grisor fins que Xavi ha decidit treure Dejong i Ferran i Auba. L’entrada de Depay en la mitja punta ha ajudat molt en el mig del camp, per connectar millor amb els davanters. Nico ha ajudat millor en la sortida de pilota i Gavi amb l’ajuda de De Pay ha estat més important. Adama ha ajudat a obrir el camp, tot i que això ha fet canviar de banda Dembelé (baixant la intensitat). Hem pressionat més amb el cor que no pas amb el cap! Globalment mai hem sabut trencar la teranyina del Rayo.

Globalment l’equip està cansat i se’l veu frustrat.

RIVAL.

-Han fet una immensa primera part. Han sabut molt bé que havien de fer: pressionar ben amunt, ofegar la sortida de pilota i en atac toc ràpid dels del mig (gran Isi) amb passis de ruptura cap al desmarcatge. Es nota bon treball d’Iraola. A mitja primera part han començat a precipitar-se i amb l’augment de pressió culer s’han vist més desbordats, tot i que no han encaixat cap gol.

A la segona part, han seguit amb el seu sistema i la veritat és que els ha sortit bé. S’han sabut defensar amb ordre. Han trencat el partit amb constants pèrdues de temps i al final, amb el Barça bolcat, han fet un pal que podria haver estat definitiu. Si juguen així crec que tenen les portes obertes de primera.

4. LA CARA I LA CREU.

-Novament partit lamentable de Dejong i Torres. Han fet una primera part nula. Dest també ha fallat en la cobertura del gol i en atac zero a l’esquerra. M’ha agradat molt la posició de Depay. Ha ajudat a connectar el mig i la davantera.

5. LA MOVIOLA.

-Primera part bastant pobra de Díaz de Vera. Ha perdonat dues grogues claríssimes amb faltes sobre jugadors del Barça i no ha xiulat una falta clara a Dembelé, considerant que s’havia llençat a la piscina. Encert en el gol anul•lat al Barça per fora de joc. A la segona part ens ha birlat un penal a Gavi i no els ha tret ni una tarja per pèrdua de temps. M’agradaria saber el temps real que s’ha jugat avui. Molt dolent!

6. PER RECORDAR.

-Encadenem 3 partits seguits perdent a casa: Eintrach, Cadis i Rayo. El Rayo és l’únic equip de la lliga que ens ha guanyat els dos partits.

7. LA VEU DEL SOCI.

-Queda clar que la gent no trempa amb aquest equip. De nou mig camp buit en un dels partits més decisius de la temporada. La gent està més pel femení que mai falla. Aquest Barça masculí és poc fiable.

-Segueixo pensant que no estudiem bé els rivals abans dels partits. En canvi, els rivals ens tenen molt ben estudiats i amb ben poc ens inutilitzen.