APARTATS

19 d’oct. 2009

EXPRO REUS 2009



Dóna la sensació que a mesura que passen els anys aquesta fira va agafant caires i perspectives noves... estancades! El lloc on el fan potser no permet dur a terme una fira diferent però fa l'efecte que estem en una mena d'atzucac. Jo dividiria la fira en tres parts: 1 on hi ha el de sempre, 2 alguna cosa innovadora, 3 el sector freak. A la primera hi pots trobar motos, cotxes, maquinària agrícola i està a l'exterior. També hi ha les parades de sempre a l'interior: RACC, Generalitat, Ajuntament. Per cert faig un incís! Com a veí del Carme em sento indignadíssim. Portem un any en obres de tota manera i mira que hem hagut de pagar els que ens han dit però noi els carrers fan pena de veure. El més bo és que van posar contenidor de recollidasoterrats i no en funciona ni un. La gent llença les escombraries a la paperera més propera i és que els containers estan que se sobreixen. Pel que sembla s'ha retallat el pressupost en neteja. Una vergonya! Doncs bé a la fira hi ha una parada on et venen la moto dels containers soterrats que són magnífics i no sé que! I un rave! no van de cap manera; literalment parlant.
Entre les parades hi trobes les que sempre hi veus gent com la del senyor dels talladors de verdura que porta el micro i parla sense parar de tallar. Després tens les que no hi ha mai gent com poden ser les relacionades amb estufes, piscinies i aires. A la segona sempre hi podem trobar coses interessants. Un any són cotxes antics i altres com enguany hi havia bonsais, exposicions, panells amb efectes visuals. També han dedicat un espai reduït a menjar: embotits, formatges, olives... A la tercera part enguany hi situaria el bonic món de les botigues per articles de gossos; que si vestidets, que si no se què... costa imaginar-te el pobre gos petit amb un vestidet i pentinadet a la última moda com la mestressa pija. Cal destacar que van fer una desfilada de gossos de la gossera per veure si alguna persona se n'emportava algun.





Jo no sé s hi deu haver alguna persona que paga per entrar a la fira. El cert és que molta gent hi va a donar un tomb per passar l'estona i és que el tema preus tampoc és el més adient. Vam poder observar i corroborar com en una parada et venien una tele per uns 150€ més del que l'havíem vist en altres llocs. Una de les coses que més em va agradar és que podies agafar un bus de franc a la plaça Llibertat que et deixava a les portes de la fira. De tornada ho podies fer al revés.
Crec que Reus necessita reflexionar sobre diversos temes! La Fira no és res més que un reflex de l'estancament de la ciutat en aspectes diversos. Iblama