APARTATS

5 d’oct. 2009

LES MEVES CRÒNIQUES FUTBOLERES 2009-2010

LLIGA BBVA
Barça 1 - Almeria 0

Les ocasions, el gol i les declaracions de Pedro





Per fi he descobert un bar a Reus amb Gol tv i el Plus Liga i tot tu. I em sembla que aniré sovint.
Quin partit més gos! Recordo que el punt i final del Dream Team el va posar un dels millors equips de la història: el Milan de Capello i Desailly. Aquell trist dia ens van superar en tàctica i prepació. La clau va estar en tapar en Koeman i la creació al mig camp. Doncs bé, després del gran plantejament del Chelsea de l'any passat un altre equip s'ha sortit amb la seva: anular pràcticament el Barça. I sense violència welingtoniana. L'Almeria, a les ordres del gran Hugo Sánchez, va fer un plantejament claríssim: ofegar el mig camp de creació, pressionar fins a la sacietat els de davant, recuperar el marcatge a l'home i sortir al contraatac. Jo penso que ho van fer molt bé, la veritat perquè els qui vam veure el partit vam acabar patint i cansats de topar contra aquell mur. I és que ens va costar molt trobar una solució al tema. Crec fins i tot que no la vam trobar ahir! Aquest plantejament té una pega però i és que acabes mort perseguint al teu objectiu i a l'hora d'atacar no et queden forces. Necessites gent en molt bona forma. Pulmons tipus Alves! Si això és capaç de fer-ho un equip gran amb una davantera letal podem patir i molt, ja que els davanters compten a la ràpida incorporació dels laterals. Es poden veure atacs amb 4 0 5 tios, mentre tu esmaperdut t'intentes resituar.
De totes maneres aquí l'equip gran encara som nosaltres. Com a tal va obrir la llauna gràcies al treball formiguer d'en Pedro (1-0). No encara, ni dribla massa però l'entusiame i la lluita fan que arribi a l'àrea amb claredat i faci gols decisius; i a més ahir el gol va ser espectacular!



Abans del gol en podíem haver fet un parell. I m'atreviria a dir que hi va haver un penal al Messi que l'àrbitre, junt amb alguna que altra patadeta, va fer allò del "sigan, sigan".
En defensa vam estar correctes. En Màrquez encara no està massa fi i el Maxwel encara va estar prou encertat. El mig camp em va semblar desorientat. En Busquets anava una mica perdut, el Xavi tenia el Chico al damunt i l'Iniesta tot i que ho va provar rebia poques ajudes del davant i es perdia en caracolejos que tornaCursivaven enrere. Davant només salvaria en Pedro. El Messi va estar molt ben tapat amb ajudes de dos i tres jugadors i l'Ibra estava massa sol allà davant. La sensació era que les línies nostres estaven massa separades i els espais molt ben coberts pels defenses.




Marlgrat tot, tal com dirien a Madrid som LÍDERES EN SOLITARIO gràcies a l'ensopegada a camp del Sevilla de Madrisimo. Buennnnnnnnno! i ara l'aturada! Iblama