APARTATS

19 d’oct. 2009

LES MEVES CRÒNIQUES FUTBOLERES 2009-2010

Lliga BBVA

València 0 - Barça 0


Les millors imatges del partit


El València globalment ens va superar. I se'ls ha de felicitar ja que van anular algunes de les opcions d'aturar el nostre equip. I dic algunes perquè crec ferventment que no vam jugar totes les cartes que podíem haver jugat. Si el partit hagués estat decisiu un altre gall hauria cantat! Així i tot ens vam trobar davant d'un rival que va jugar-nos de tu a tu, amb les armes que a nosaltres ens han fet grans: la possessió i la pressió.





A la primera part res de res. El València no ens va deixar espais i gairebé no vam passar de mig camp. I sort en vam tenir que en Valdés, el críticat Valdés i el no reconegut a nivell europeu Valdés ens va salvar per primera vegada. Semblàvem un simulacre d'equip. Crec que la clau estava a mig camp. Ells entre la pressió i en el tenir les línies juntes es mostraven molt superiors. Nosaltres no érem capaços de fer més de tres passades seguides. Clar i si mires davant poca cosa teníem. La solució en que vaig pensar va ser en atrassar Iniesta per reforçar mig camp i fer pujar per banda dreta Alves a mig camp-extrem i obrir Pedrito a l'altra banda. Peró el Míster va optar per seguir igual. Així que vam arribar a la segona part. Vam avançar les línies nosaltres i va semblar que estàvem una mica més fins. Al quart d'hora de la segona part era el moment del canvi. Faltava un referent clar al mig i crec que Ibra podia fins i tot haver donat altres alternatives a l'equip: penjar pilotes a l'olla, més control... Però res! en Pep va decidir aguantar el màxim. Només al final va fer entrar Bojan i Busquets. I de nou el revulsiu va ser el denostrat Valdés el qual, tot i les crítiques del Casal de Colldejou, es va convertir en el millor de l'equip. I com que el futbol és boig al final vam tenir un parell d'ocasions que si entren ens enduem el partit.





Si alguna cosa podem criticar del Pep és precisament aquesta que a vegades tarda massa a llegir els partits encallats i com porto dient diversos dies segur que el plantejament del València el repetiran molts més equips. I crec que enguany tenim pitjor recanvis que l'any passat. No podrem pretendre que Pedrito o Jeffren et donin les pretacions d'un Henry. Messi o Ibra. Queda clar que ens falta una alternativa a l'extrem. Un tio que se la jugui; que desbordi, que se la jugui. Pedrito ha fet bons remats i gols però no desborda, no se la juga i per tant el davanter centre no rep assistències. Si us hi fixeu te un joc semblant al de Giuli. Difícilment encara el rival. Sempre acaba fent una passada enrere.

El València acaba de presentar la seva candidatura a la lliga. Ja veurem que fan els altres equips de la Lliga. Iblama