APARTATS

5 d’oct. 2009

RALLY CATALUNYA 2009; TRAM DE SANTA MARINA (TROS COLLDEJOU)

TEXT: Iblama FOTOS: Xell Gaya i Iblama



LA NIT DEL RALLY 031009 Pujant per la carretera des de Mont-roig direcció a Colldejou, prop del pont del Prat, ja veies caravanes, cotxes, tendes, carpes petites... i un munt de gent amb ganes de passar les hores prèvies a l'inici del tram de Santa Marina amb festa i bon menjar. De fet no deix de ser una manera de, a partir de l'excusa que passa el rally, fer com una mena d'acampada amb menjar a la brasa i molt beure. L'àrea de lleure i sota l'hotelet també estaven a tope. S'ha de dir que la zona ha quedat molt bé.



Després de sopar vam fer cap al Casal. L'ambient incialment era fred i és que la temperatura picava una mica. La gent va anar entrant cap a l'interior del Bar, en un dels dies dels que fa més goig. Hi havia una gent de fora que es va començar a engrescar amb "els camareros" i altres cançons. Cantàvem en veu alta. Clar la gent es va començar a animar i al final més que un bar, el Casal semblava un camp de futbol. Fins i tot el Xelo va entonar alguna que altra estrofa del "camarero". Pel que sembla la gresca va acabar a les 4h.

Video 1: la Gresca al Casal

EL DIA DEL RALLY; TRAM DE SANTA MARINA: TROS COLLDEJOU 041009




Tot i que vam anar a dormir tard, puntualment ens vam anar llevant per veure la primera passada dels cotxes a les 9 hores. De fet em vaig llevar jo. La Xell des es que quedar una estona més a l'habitació des de la qual va poder veure la primera passada pel tram. Hi havia força gent al voltant del poble. Molts van aprofitar el bon temps que feia per pujar per camins fins el poble. El problema era travessar la carretera. Necessitaves l'autorització dels mossos. Diferents helicòpters no van deixar de tombar per damunt del poble controlant les posicions dels més agosarats.



A les nou i poc van començar a passar Loeb, Sordo i tota la colla. Clar els qui passen primers tenen l'avantatge de trobar la carretera més neta. Als tombs els cotxes es tanquen tant per poder anar més depressa que acaben circulant per fora de la carretera i clar projecten restes sobre l'asfalt. Pels qui pugen darrere pot suposar que el cotxe se't descontroli i surti de pista. Per tant han de ser més curosos. Van passar especialment ràpids Loeb i Sordo i darrere Solberg i Ogier.

Vídeo 2: primera passada Tram Santa Marina (Colldejou)



Llavors vaig tornar cap a casa a buscar la Xell. Vam agafar la cansalada i el vi i se'n vam anar passant pel camí dels horts, que es podria netejar una mica més -comptant que és un lloc bonic-, fins a fer cap a la nau d'en Llorenç. No érem els primers a arribar. Tota aquella tropa -qui més qui menys- ja portava un parell d'hores menjant i bebent. Amb una bona brasa vam poder fer una bona cansalada, llangonissa, morro ect amb vins de diferents tipus i llocs, cava, cafès... Impagable! Així el temps passa més depressa; menjant, bevent i fent-la petar. No hi ha dubte que els "motius gastronòmics"uneixen.





Al voltant de la una va inciar-se la segona passada. El lloc en el que estàvem és privilegiat. No cal bellugar-se gaire per contemplar els cotxes com pugen. En aquest sector la gent de fora es mostrava molt entusiasta amb en Sordo i molt poc receptiva amb en Loeb, tal com es pot comprovar a la foto primera. Així vam veure i sentir com un a un anaven passant els cotxes. En pic van haver desfilat tots vam tornar a entrar a la nau per procedir a dinar. A partir de llavors la gent amb els seus cotxes va anar abandonat el terme. Són uns moments una mica perillosos ja que molts volen imitar els pilots del ral'li fent carrereres i anant més accelerats del compte.







Vídeo 3: Segona passada al Tram de Santa Marina (Colldejou)


Al final, com sempre el ral'li se'l va emportat Leob en una ordre comprensible del seu equip. Citroen va obligar a frenar a Sordo perquè el francès es pogués emportar la victòria. Un gest que a més ha donat el mundial d'equips. Per tant al podi de Salou el color de Citroen va dominar.
Llavors va comenar el plat fort. Vam coure el morro de porc i vam amanir un cep -bolet- amb sal oli i vinagre. A part de llangonissa, cansalada... i com no el pa torrat. Al final fins i tot vam tenir pastis en Marc ens va obsequiar amb uns postres excel'lents per un dia magnífic. Després, com aquell qui vol arreglar el món, vam tocar un munt de temes, fent encara més caliu al voltant de la llarga taula. La darreria de la tarda la vam passar tocant el timbre del tractor, pesant-nos a la bàscula i fent anar el bufador per dins de la nau. Ojalà en aquests moments el temps es pogués aturar! Iblama

*per veure altres fotos ho podeu fer a http://blocs.tinet.cat/blog/lo-collet-digital

1 comentari:

Anònim ha dit...

kar sem iskal, hvala