APARTATS

16 d’abr. 2013

TROS: ESPATLLA 01 I HORTS D'EN RIC: MUNTANT EL REG I FENT CRESTALLS 12-130413



TROS – ZONA DE L’ESPATLLA: ESPORGANT I REPLANANT 120413
Amb un dia de plena primavera, vam anar a barallar-nos amb una de les parts més “feréstegues” del tros: la part alta de l’Espatlla. El límit de la zona de l’Espatlla el marquen un grupet de pinets ben agrupadets. D’Allà cap dalt comença la zona dels Rogles i d’allà cap baix fins al Comellà és l’Espatlla. El cert és que al tenir el bosc ben a tocar s’ha de tenir una cura constant perquè els pins i les alzines no tirin avall i ocupin el terreny dels avellaners. Doncs bé al llarg del matí em vaig dedicar a esporgar bé els pobrets avellaners de multitud de fills “xucladors” d’energia i de verders emprenyadors. Per acabar repassar les bassetes perquè l’avellana no tiri muntanya avall; i és que el pendent és cada vegada més pronunciat. També va caler repassar l’herba amb la màquina d’ensulfatar.
A la tarda vam dedicar-nos, tot gaudint de l’allargament del dia, a repassar les faveres i les pesoleres, tot regant-les una mica.




HORTS D’EN RIC – RAMA TRENCADA, BANCALS, MUNTEM EL REG, REGUEM I PLANTEM ENCIAMS 130413
La sorpresa ens la vam trobar només arribar: la rama de la pomera s’havia trencat i amb ella les canyes havien caigut al terra. Així que va caler trobar una nova ubicació a les canyes, al final del terreny. Amb dues pales, el Ric i jo vam anar preparant els crestalls amb la terra que havíem llaurat la setmana anterior. Sort en vam tenir que no havia plogut al llarg de la setmana, de manera que la terra era fàcilment manejable. 







Mentrestant, la Lu va arreglar la tanca i va cuidar-se de l’herba emprenyadora, tot apuntalant les canyes que el vent havia tombat de les pesoleres. Amb els bancals a punt, vam assegurar-nos de muntar el reg, comprovar que funcionés i arribés aigua a tot arreu i engegar-lo una bona estona. A més vam connectar la mànega per regar-ho tot una mica. Abans de marxar vam plantar una trentena d’enciams i vam collir la segona remesa d’espinacs: dues bosses més! Iblama