APARTATS

17 de juny 2013

EL SEGUICI DE BARCELONA A REUS 03-150613




EL SEGUICI DE BARCELONA AL PALAU BOFARULL 03-150613


Aquests any 2013 els reusencs estem d’enhorabona. El més de febrer, vam poder anar a la capital catalana per gaudir del nostre Seguici de Reus dansant pels carrers. Doncs bé ara, aquest més de juny, Barcelona ens ha tornat la visita. Des del dia 03 de juny fins el 15 els elements del seguici festiu de la ciutat han estat exposats al Palau Bofarull de la ciutat de Reus. La veritat és que el lloc no podia haver estat millor triat, la sala de plens feia un goig impressionant. Al voltant de les seves parets hi havia exposat els diferents elements festius barcelonins: Carassa de Nadal, la Gegantona Laia, el Ball de Nans: Cu-cut de la Plaça Nova, Manolito de Sant Just i el General Lagarto de la Barceloneta, els Gegants de Carnaval o vells de la Casa de la Caritat, el Dofí, els Gegants de Corpus o nous de la Casa de la Caritat, els Capgrossos Macers, els Gegants de la Ciutat, Cavallets Cotoners, l’Àliga de Barcelona, el Lleó, la Mulassa, el Bou, el Drac, la Víbria, la Tarasca, els Gegants petits del Pi, els Gegants grans del Pi, els Gegants de Santa Maria del Mar.
Aquest dijous passat vaig poder estar-m’hi una bona estona contemplant-los amb tranquil·litat. Hi vaig anar de bon matí i la veritat és que va valdre molt la pena. De tots ells em quedo amb la Carassa i amb els Gegants de la Ciutat (Violant i Jaume I).

Drac
Àliga
Peix
Carassa
Cavallets, Grup de Nanos 

Gegants del Pi petits
Gegantona Laia
Gegants Vells de la Casa de Caritat
Gegants de la ciutat (Violant i Jaume I) i Macers
Macer
Gegants Nous de la Casa de la Caritat o del Corpus
Víbria, Bou, Mulassa i Lleó

Gegants de santa Maria del Mar

Gegants del Pi

150613
MATÍ: CERCAVILA MATINAL AMB ELS GEGANTS DE REUS, ELS DE LA CIUTAT DE BARCELONA I LES ÀLIGUES 
Doncs bé, aquest dissabte ha estat el gran dia. A les onze del matí el Seguici s’ha posat en marxa. L’encapçalaven els Llancers de la Guàrdia Urbana de Reus i Barcelona muntats a cavall, darrere hi figuraven l’Àliga de Barcelona i la de Reus, els Gegants de la ciutat, els trabucaires i tancant la comitiva els Gegants de Reus. Per cert, mentre baixaven pel carrer Llovera quasi que sóc atropellat pe Jaume I. En l'ímpetu per fer una foto de ben aprop i des de baix, em vaig posar agenollat arran de terra i sort que un membre d'ells em va donar una empenta enrere per llençar-me al terra sinó hauria sortit al diari. 
Van baixar pel carrer de Monterols i van fer l’entrada triomfal al Mercadal, on la gent els esperava amb una forta calorada. En un racó de la plaça hi havia un escenari des d’on es tocaven les peces escollides. Abans de començar els balls les dues Àligues van fer la salutació d’honor a les autoritats de Reus i Barcelona. Acte seguit cada element va anar oferint-nos els seus balls al bell mig de la plaça. El moment que quedarà gravat a la retina de tots és la ballada final que ens van oferir tots els gegants i les àligues al centre. Per acabar, i sota un sol de justícia, tots els elements i tota la gent participant es van fer una foto conjunta preciosa.






















TARDA: CERCAVILA DEL SEGUICI FESTIU DE BARCELONA
A la tarda va arribar el plat fort. A les sis de la tarda va sortir la comitiva des del Palau Bofarull. Hi anaven tots els elements festius vinguts de Barcelona: la Carassa de Nadal, la Gegantona Laia, el Ball de Nans: Cu-cut de la Plaça Nova, Manolito de Sant Just i el General Lagarto de la Barceloneta, els Gegants de Carnaval o vells de la Casa de la Caritat, el Dofí, el Ball de Cercolets, el Ball de Bastons infantil de l’Esbart Català de Dansaires, el Ball de Bastons de Gràcia, els Gegants de Corpus o nous de la Casa de la Caritat, els Capgrossos Macers, els Gegants de la Ciutat, els Cavallets Cotoners, els Trabucaires d’en Perot Roca Guinarda, l’Àliga de Barcelona, el Lleó, la Mulassa, el Bou, el Drac, la Víbria, la Tarasca, els Gegants petits del Pi, els Gegants grans del Pi, els Gegants de Santa Maria del Mar, els Falcons de Barcelona i el Ball de Diables del Clot. La música la van posar: Ministrers del Camí Ral, la Cobla Infantil de Flabiols i Violins, els Grallers La Pessigolla, el Grupet, els Tabalers dels Diables del Clot, els Grallers la Canya d’Or, els Ganxets, Grallers del Baix camp, els Grallers de Gràcia i els Grallers dels Falcons.





















Van seguir una ruta semblant a les que es fa durant les processons de Corpus o de sant Pere, dansant  pels carrers vells del centre de la ciutat. En darrer terme van tornar a accedir al Mercadal baixant pel carrer Monterols. Una formació espectacular amb variats instruments de música de vent i percussió i altres tradicionals van acompanyar de manera esplèndida l’exhibició de cada grup. La plaça oferia una panoràmica espectacular, més si ho podies veure des d’alguna balconada o terrat; vaig tenir l’oportunitat de pujar a la Capsa GaudiR. Impressionant! Van ser especials les actuacions dels Falcons i els seus “castells” i l’encesa dels Diables del Clot. El moment més grandiós va arribar amb el Toc d’Inici que va tocar la formació de músics mentre tots els elements festius anaven sortint de la plaça. En la retina per sempre quedaran els Gegants de la Ciutat, els Gegants del Pi, els de la Caritat... voltejant incessantment al so de la música. I lentament, aquests grans personatges van anar desapareixent carrer Major avall. 














Per al record quedaran per sempre aquestes dues grans jornades: la de Barcelona i la de Reus aquest 150613. Gràcies! Iblama

-Tal com vaig apuntar quan vam anar a Barcelona, el meu avi se sentiria immensament orgullós ara perquè el Seguici de la Ciutat de Barcelona amb els seus gran personatges han estat rebuts al seu estimat Reus.