APARTATS

17 de juny 2013

TROS 140613 I HORT 100613: PRIMERA ARRENCADA (S'ACABEN LES FAVES)

TROS – DARRERES FAVES I PÈSOLS, ARRENCANT FAVERES I PESOLERES 140613
Abans d’arrencar les faveres i les pesoleres hem fet encara una darrera collita: la sisena. Ha estat una temporada realment bona i és que hem tingut faves i pèsols a sac. Vista l’experiència, si tenim les dues zones en les que per hem plantat sembla que és millor la zona menys terrosa. La zona de licorella sembla que ha donat una millor producció; és on hi havia les faves. A la zona terrosa hi havia els pèsols i crec que no ha funcionat del tot. De cara al proper any em plantejo fer una barreja de terra o afegir-hi compost. També hem arrencat els alls, són tendríssms i han agafat tots. Excel·lent! Bé, ara ja entrem en la fase calurosa de l’any i la veritat és que la terra necessita ser molt regada per aguantar bé. Només queda esperar que el miracle de la fruita seca faci efecte. Realment, amb el clima tan sever que hi ha a Porrera és si més no estrany veure com es fan les avellanes i les ametlles. Doncs bé, arranjant els avellaners vam fer el líquid per preveure el diabló dels avellaners.





HORTS D’EN RIC – ARRENCANT LES FAVERES, PREVENCIÓ DE PUGÓ I LLIGANT TOMAQUERES 160613
Tot i que les faveres encara treien alguna floreta en la part més baixa, al final les hem arrencat; una mena de fong ha fet que les fulles agafessin un color lleig i no feien massa bona cara. A part que les fortes ventades les han tombat i era una mica caòtic veure on eren les faves. De cara a l’any proper a veure si ens plantegem fer com una mena de tancat amb canyes perquè les faveres s’hi puguin recolzar i no caiguin. Hi bufa un vent molt fort. Una cosa semblant ha passat amb els pèsols, s’han anat tombant dia rere dia, tot i així estant fet una producció bestial, amb bosses i bosses.



He fet una barreja d’aigua i sabó i ho hem escampat un per damunt de les plantes per prevenir les fulles especialment de les tomaqueres. Mentrestant la Xell ha lligat les tomaqueres i ha collit els pèsols que ha pogut. També hem continuat mantenint a ratlla l’herbei que surt al voltant de les plantes. Em fa l’efecte que les pebroteres i les alberginieres no fan massa bona cara. I com sempre abans de marxar hem provat que les mànegues funcionin bé i més ara que el Ric ha fet un doble circuit de reg ja que a la part final no arribava prou bé l’aigua. Iblama