APARTATS

10 de juny 2013

TROS: CARN A LA BRASA 070613 I HORTS D'EN RIC: LLIGANT PRIMERES TOMAQUERES 090613

TROS – 5ena COLLITA DE FAVES I PÈSOLS I CARN A LA BRASA 070613
Les darreres pluges han deixat la terra una mica malmesa. L’herba ha crescut de nou tot i haver fet el líquid quan tocava. A més molts dels murs de pedra que aguanten les parades han cedit. Amb els marges caigut descobreixes que a l’interior dels mateixos animalons diversos hi amaguen avellanes de la temporada corresponent suposo que per sobreviure a l’hivern. Doncs bé, el matí el vam dedicar a arranjar marges  mig caiguts, collir les faves i pèsols de la setmana (cinquena collita) i a fer el tractament preventiu dels avellaners del diabló. Llavors va arribar la millor hora: l’hora de preparar el dinar. Vam fer foc i ens vam posar a coure la carn. Primer les carxofes i les patates i després la xistorra, la botifarra negra, la llangonissa i la carn de corder. Una amanida al mig i ensaladilla de primer plat. Inoblidable! Però el millor és que va pujar ma mare i tot, així que vam estar els tres junts. Ah, i mira a la tarda com que no teníem res per fer ma mare ens va tallar els cabells i ens va arreglar la barba: perruqueria a l’aire lliure!







HORTS D’EN RIC – LLIGANT LES PRIMERES TOMAQUERES I COLLINT SOBRETOT PÈSOLS 090613
Ha estat un matí ben passat per aigua; s’han combinat estones de sol amb patacs curts però amb certa intensitat. Abans que plogués he pogut lligar unes quantes tomaqueres però tal com diuen els cànons després de ploure no pots tocar les tomaqueres ja que es més fàcil que es contaminin. Així que, com que feina sempre n’hi ha m’he posat a fer herba.



 De nou el cel s’ha tapat i al final m’he acabat mullant una mica. Sort n’he tingut de l’alzina vella a tocar del barrancó; m’ha fet de cabana mentre pelava les quatre faves que havia collit. Ara sembla que el tema faves ja va de baixa; no sé si en collirem masses més. Ara el que va fort són els pèsols, n’hi ha per llogar-hi cadires però com dic la pluja m’ha impedit poder collir-ne molts. Una coleta i un broquilet, ah, i uns raves han estat el paquet de la collita del dia.  Iblama