APARTATS

3 de juny 2013

TROS I HORTS D'EN RIC. CAP DE SETMANA DE CORPUS 300513-020613TROS: ARREGLANT MARGES, QUARTA COLLITA FAVES I PÈSOLS 310513
Portem una setmana amb unes ventades molt pesades. Al llarg del dia, tot i que ens vam acompanyar certs núvols especialment al matí, el vent va ser el protagonista principal. En un primer moment ens vam dedicar a fer herba –que per cert, les incessants pluges ha fet rebrotar- i a arranjar alguns marges de pedra seca caiguts. Al migdia vam collir una galleda de pèsols i faves tendríssimes. Sembla com un miracle que després que hi entressin els porcs senglars encara produeixin les faveres. Després d’un bon dinar i d’haver descansat una estoneta, vam regar una mica la zona i vam trasplantar uns geranis. Per cert els invents de les patateres i les carabasseres sembla que va endavant. Ja veurem que passa però amb la calorada. 
HORTS D’EN RIC: COLLINT PÈSOLS I FAVES, CEBES… I PLANTANT: ENCIAMS, CEBES I TOMAQUERES 010631
Ens hem adormit, ho reconec. Ja no tenim edat per anar a certes festes. De totes maneres, encara que sigui a mig matí, hem anat amb el Ric als Horts. Hem arrencat un munt de cebes que semblaven estar en mal estat però no, al final  ha resultat que estaven bé. Hem collit faves i pèsols a dojo: una caixa de faves i una bossa fins dalt de pèsols. A més hi hem afegit unes coliflors tendríssimes, uns enciamets i unes fulles de bleda. Hem arrencat un bon tou d’herba que hi havia per la zona per poder passar millor i hem col·locat una filera més de canyes tot i la ventada insuportable que feia. A més hem plantat: unes quantes tomaqueres per substituir les mortes, enciamets, cebes, cogombreres i carabassoneres. 

Per cert el rierol encara baixa. Iblama