APARTATS

22 de des. 2015

ELECCIONS GENERALS ESPANYOLES 201215




Que la societat vol canvis a Espanya és una de les conclusions a fer després dels resultats en aquestes darreres eleccions. La gent n’està tipa de l’invent del bipartidisme inventat amb la Restauració. Hem avançat en moltes coses però en aquesta ens hem quedat enrere. Espanya entestada i anquilosada en esquemes decimonònics, ens els paràmetres d’una Constitució ja envellida –de 1978- i en el si d’una Monarquia retrògrada i inútil, ha avançat fins aquest 20/12/15. Aquest dia la gent ha demostrat a la rònega casta del PP i PSOE que volen que les coses es facin d’una altra manera. Dues eren les alternatives en aquest canvi. La dreta ha virat cap a la formació Ciudadanos i l’esquerra cap a Podemos. El fet està que ambdues han restat vots a la casta fent obligatòria una legislatura de pactes i acords. Ningú podrà governar en majoria i el més important que ni ajuntant-se dues formacions tampoc podrà ser. S’hauran de formar coalicions de pacte de tres a quatre formacions. Per tant sobre una etapa de negociacions i incerteses en una Espanya fragmentada. I la pregunta és, ho farà Espanya? Estan entussodits en que ha de governar el que guanya, però els resultats així no ho indiquen. De manera que o pacte o eleccions al maig. Tanta rialla que han deixat anar amb Catalunya, doncs ara hauran d’aplicar la mateixa recepta. 


 Constatar la pujada de Ciudadanos –tot i que no tant- i l’ascens de Podemos, la supervivència d’IU i la desaparició de UPyD. En vots les eleccions les ha guanyades el PP, per tant són ells els que han de formar govern i no serà fàcil. Necessiten una segona formació amb molts vots però el més important és que també farà falta algunes altres de perifèriques basques, catalanes o gallegues... 


 
Si ho llegim en clau autonòmica a Catalunya veiem la victòria de En comú podem, seguida d’ERC i DiL. Sumant el blog independentista segueix mantenint-se. Si a més hi afegim la intenció de convocar un referèndum de Podem veiem que també d’alguna manera s’acaben les mentides entorn a aquesta formació. A les eleccions catalanes se’ls va afegir al blog del NO en relació amb la independència; injustament. Per tant, Espanya se’t gira feina!



En un àmbit més municipal Reus se l’ha emportat En Comú amb 8729 vots, seguit de C’s amb 8071, PSC 7712, ERC 7396, DL 7222, PP 6241. Porrer: ERC 110, DL 62, Podem 49, PSC 22, PP 7. Colldejou: DL 48, ERC 46, Podem 12, PSC 7, Recortes i PP 2.

 


Per acabar no vull deixar de comentar que la Campanya ha estat una vergonya per diferents raons pel que fa els partits majoritaris. En els debats muntats a les tv s’ha discriminat totalment els partits minoritaris quan ha resultat que seran vitals. Els dos candidats principals han deixat entreveure un teatret a base d’insults i manca de respecte fastigós. Una cosa és apretar i l’altra és insultar directament. Al mateix temps ha estat vergonyós com enviaven en alguns debats segundones com la Soraya i com la gran garant de les solucions a Catalunya per part del PSC havia de ser la Chacon, que quan li ha interessat ha fotut el camp i ja t’arreglaras. A l’Iglésias per molt que li suessin les aixelles ha demostrar ser un candidat seriós sobretot ja que ha mantingut la postura de mantenir el referèndum a Catalunya. El mateix li ha passat a Alberto Garzón; molt bona pinta. UPyD i Unió han de fer una reflexió i ja no tenen cabuda en aquest arc parlamentari. Deixo pel final els estimats C’s. Què us pensaveu que governaríeu Espanya? Heu feu una campanya populista i amb centenars de fal·làcies i falsedats i els resultats que us esperaven no han arribat. La gent que té dos dits de front només ha calgut que us escoltés perquè veiessin que sou uns venedors de fum, res més. Heu estat molt ben pensats per la Caixa i part dels lobbies de decisió de l’Espanya carrinclona i lerrouxista. De les poques coses sensates que heu dit és que voleu un canvi. Us ho compro. Però pretengueu-lo amb netedat no amb mentides i carregant-vos tot el fet diferencial d’Espanya. Si no canvieu aquest posicionament és que no heu entès res de la realitat pluricultural d’Espanya. A part de la garrotada dels PP-PSOE, la frenada de C’s ha estat de les millors notícies. Amb falsedats, manipulacions, mentides, demagògia i sense escoltar el poble català no fareu res.