APARTATS

2 d’abr. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 2703-020417

1) ÉS UNA VERGONYA.  El govern espanyol porta al Tribunal Constitucional els pressupostos de la Generalitat. I j està dictada la sentència. La presidenta i a la vegada jutgessa Soraia ha dit que és inconstitucional per tant: culpable! La sensació que tinc és com si el govern català ho hagués fet expressament per comprometre més l’espanyol i els obligui a estirar més la corda. Està clar que no hi ha cap pas que es faci a la babalà. Tot té un objectiu i cadascú juga les seves cartes.
Nova baralla entre pares i jugadors en un partit de futbol juvenil, ara a Andorra. Aquesta vegada s’hi han vist implicats jugadors i gent del públic. És una vergonya i fa por veure com els jugadors al camp, amb una violència extrema, van cap a la banda s’insulten, s’encaren i es peguen amb gent de la grada. Novament dir que haurien de sancionar amb tota la duresa aquestes actituds a nivell de jugadors (una bona multa i sanció de partits) i de pares (no tornar a entrar a un camp en molt de temps). A finals de setmana, hem sabut que la Federació catalana ha iniciat un programa per premiar la bona conducta de tots els integrants que participen en un partit. Ja no només valdrà el resultat sinó el bon comportament.
Empresonen una empresària marroquina, acusada d'adulteri tot i es va divorciar el 2014. Si el món no és capaç de denunciar aquesta discriminació ja podem plegar. No hi ha dret que en ple segle XXI passin aquestes injustícies. Quina llei és aquesta? La llei de l’Islam? Això els ho dictamina la llei de Déu? Va home va! Sigui quin sigui el Déu no n’hi ha cap que permeti que es prenguin decisions en nom seu d’aquesta alçada. Si el món calla en serem còmplices! Llibertat ja per aquesta noia! I a arraconar aquests països que segueixen guiant-se per lleis de l’edat mitjana.
2) PER APLAUDIR. El Japó limita les hores extres a 100 per mes per a evitar possibles morts en el treball. Em sembla una molt bona mesura en el context de treball d’allà. Tot i que jo seria partidari, en comptes que una mateixa persona faci hores extres, que es contractin més persones per fer aquestes hores. Per això hi ha d’haver més facilitats a nivell contractual. Seria una manera de poder reduir l’atur i col·locar  més persones.
Una mare retroba la filla de 4 anys que va perdre abans de creuar el Mediterrani. Un miracle de la vida. És per celebrar-ho! Ja en tenen prou amb el calvari que passen havent de marxar de casa i perdre’s. Quina joia veure-les juntes!
Pugen els donants de medul·la arran de la campanya #retounmillon de Pablo Ráez. Un noi que va morir recentment però que va ser un exemple a seguir a les xarxes en la lluita contra el càncer. La seva actitud combativa ha commogut a moltes persones que n’han agafat el relleu per donar medul·les. Gràcies! La gent amb actes com aquest demostra la seva humanitat.
Una dona francesa porta una cartera amb 1.495€ als Mossos i troben el veí de Guils de Cerdanya que l'havia perduda. Sort que encara queda gent legal! Per aplaudir! Esperem almenys que l’hagin convidat a dinar! N’hauríem d’aprendre tots d’aquestes actituds.
Tres ofensives policials reeixides. La primera en contra de la pedofília: 102 detinguts, 21 a Catalunya, i 450.000 arxius intervinguts. La segona contra plantadors de marihuana a Reus. Un tio que tenia 340 plantes en uns baixos. L’olor va alertar els veïns! I la tercera el món del carnet de conduir. Enxampats copiant en l'examen de conduir amb mòbils i audiòfons. Tres xacres socials per les que benvingudes siguin les lluites per eradicar-les.
3) UN EXEMPLE A SEGUIR. Granollers canviarà gratuïtament els panys dels domicilis de dones víctimes de violència de gènere. Una mesura que dignifica aquest ajuntament que vetlla per aquestes pobres dones. Especialment per aquella gent que no té els recursos suficients i no s’ho pot permetre.
Prohibeixen un anunci de productes capil·lars per sexista. Segons el jutge, la dona es redueix a "un simple objecte". Ben fet! Ara queda el següent pas que és eliminar tots aquells maniquins dels aparadors enganyosos. Ens venen uns cossos irreals per la gran majoria de mortals. Està bé que venguin cuidar-se i estar en forma però mai als nivells de potenciar l’anorèxia. Ah, i una altra crítica; que les talles siguin reals i no segons el criteri del venedor. Si és una XL que sigui real no més petita.
4) EM SAP GREU.  Territori té identificats uns 125 punts amb incidències pendents de reparació en la xarxa de trens on els combois han de frenar. I ens venen amb discursos a Catalunya que invertiran i tal, quan han deixat de la mà de déu la xarxa ferroviària. Fins que no hi hagi una reparació total de la xarxa i ens donin els diners que ens pertoquen no m’ho creuré. De moment l’evidència indica que ni PP ni el PSOE han complert les inversions que havien promès. I els incompliments els han hagut de pagar els pobres usuaris amb mals serveis. Rectifiqueu i invertiu ja!
5) QUE N’APRENGUIN. La policia espanyola, denunciada davant la UE per “discriminació lingüística”. L'eurodiputat Ramon Tremosa pregunta a la Comissió si prendrà accions per evitar situacions com la multa a un professor per haver parlat català a uns agents a l'aeroport d'El Prat. Ben fet! Ja n’hi ha prou de catalanofòbia! Volem un respecte a la nostra llengua i més de part de les institucions i els cossos de seguretat. Si parlar català a un agent de seguretat és faltar al respecte a l’autoritat això ens situa més a prop del feixisme que de la democràcia. Exigim respecte!
6) NO HI HA RES A FER. Menys d'un terç de la inversió de Rajoy en corredors ha anat al del Mediterrani. Catalunya, País Valencià i Múrcia només van sumar el 31,4% de les inversions territorialitzades en xarxes ferroviàries per a mercaderies durant la primera legislatura del PP. I ara que veuen el carro pel pedregar, venen a donar-nos unes molles en forma d’inversions que no és ni de prop el que ens deuen. Mira la Gran Bretanya; ells tenen el la sencer, ja no volen molles! A dependre d’ells i no que els administrin els altres.
7) CALDRIA MILLORAR. El Pallars Jussà mostra el seu malestar amb Endesa pels talls de llum provocats pel temporal. Queixes totalment justificades amb el que paguem de rebut de la llum. D’acord que el temporal va ser fort però no pot ser que cada vegada que plou o fot una llevantada als pobles ens haguem de quedar sense llum de manera indefinida. Que contractin més operaris o revisin més i millor les instal•lacions. El que no pot ser és que per exemple una casa de colònies plena de nenes i nens estigui tot el cap de setmana sense llum ni calefacció per la seva incompetència.
8) CAP MENA DE PIETAT. Detenen una parella per explotar sexualment una noia a Alacant durant 7 anys. No hi ha dret! Que paguin i paguin fort! Ningú pot jubjugar una persona i obligar-la a fer el que vulgui. Coartar la llibertat d’una persona hauria d’estar penadíssim!
Rècord històric de taxa d'alcoholèmia d'un conductor: multiplica per 10 el màxim permès. Això és ser un criminal! Com ja he dit altres vegades aniria bé que treballés de franc amb persones que han patit les conseqüències d’un accident de cotxe.
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. Ada Colau remarca la necessitat d'un referèndum a Catalunya que desencalli la situació política. Tot i que aquesta pantalla per la majoria d’independentistes ja està superada, benvinguts sigueu en l’intent de promoure un referèndum. Ara només us cal acabar de veure que no hi ha res a fer amb Espanya i promoure la via unilateral amb majories més àmplies.
L'Agència Europea de Medicaments exigeix que es retirin 25 fàrmacs que es venen a l'Estat per poc fiables. Doncs fora i ja! Ara que no acabin de repartir-los per no perdre-hi diners! L’altra cosa que haurien d’alertar -que ja ho comencen a fer- és de l’ús exagerat de fàrmac i les conseqüències negatives que poden comportar.
10) TIP DELS IUESEIS. Què mata més nord-americans, les màquines de refrescos o el terrorisme jihadista? Doncs els refrescos senyors! Tantes campanyes i tantes guerres muntades per a què? Si la mort és a les cases, als barris, a les escoles, entre les famílies. I què fa el govern? Res! No han començat cap guerra contra els productors de les grans marques. Com que això els hi dóna molts diners, clar; com volem que ho tallin? De cap manera! Més val invertir en armament abans que en campanyes per ajudar a les persones.
11) LA CAGADA. Un home acomiadat de la feina després d'agafar la baixa per donar el fetge a la seva filla. Hauria de transcendir quina és l’empresa perquè la tinguéssim en compte. Quina moralitat és aquesta? Quina ètica? Encara que el puguin readmetre com pots tornar a mirar a la cara d’aquests miserables?
12) UNA DADA. El Parlament d'Escòcia demana un segon referèndum sobre la independència. Doncs vinga! Tot i que jo el veig molt a prop de l’altre benvingut sigui! Veurem la rebuda a la proposta que en farà Londres, més tenint en compte el Brèxit!
13) LA DONA-L’HOME. Gerard Piqué. Ha dit que no li agrada que a la llotja del Bernabeu hi hagi determinades persones importants de la nostra societat espanyola. Sense anar més lluny la fiscal que trinxar en Neymar i Messi i en canvi. Curiosament atacs contra el màxim rival. En canvi, destapat l’evasió de diners del Cristiano cap a altres països que graven menys, llavors mirin cap a una altra banda. Fins i tot en Torres Dulce va recomanar que el món judicial s’abstingués de sortir massa en determinats llocs per no fer pensar malament. Evidentment, no li van fer cas! El que ha dit el Piqué és una veritat com un temple i per molt que s’escandalitzin els de la caverna amb el Roncero al capdavant presta a confusió. Per aplaudir el suport de la directiva i de l’entrenador.
Destituïda una viceministra del Perú que prenia el sol mentre el país s'inundava. Veure la paia allà estirada mentre el país pateix és un escàndol. Destitució ben feta!
14) EL FET. Preguntat pel Brexit Pep Guardiola ha dit:  "L'enhorabona, heu pogut votar. Vosaltres decidiu, així és la democràcia". Unes declaracions que han aixecat ampolles en l’Espanya de la Constitució i els jutjats a la carta. No crec que ningú es pugui queixar, ha dit una evidència com una catedral. Anglaterra ha preguntat, la gent ha votat i ha decidit: romandre els escocesos dins la GB i aquesta marxar de la UE. Han deixat votar i han acatat el signe del vot. A nosaltres no ens deixen decidir! Gràcies Pep!
L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat desafia Hazte Oír amb un autobús contra l'homofòbia. Tot el meu suport a aquestes iniciatives, siguin quines siguin. Si ens omplim la boca de llibertat d’expressió hem d’acceptar que la gent pugui expressar el que vulgui. Després la gent ja se’n cuidarà d’escollir o discriminar.
L'Audiència Nacional ha condemnat a un any de presó la tuitaire que va piular sobre l'atemptat a l'expresident del govern franquista Luis Carrero Blanco. El tribunal la condemna per un delicte d'humiliació de les víctimes. Si no s’estableix un criteri unitari amb aquests aspectes difícilment es podrà fer justícia. El que no és normal és que els tarats que amenacen de mort als catalans i ens diuen de tot no els hi passi res i a aquesta noia per ficar-se amb un tio mort li demanin un any de presó.
15) ELS ‘DURUS’. Sant Esteve de Palautordera rep d'un veí una herència de 490.000 euros que ha de destinar a l'ensenyament de música. Hi ha gent altruista que es dóna als demés i aquesta és una manera molt digna de col•laborar amb l’ensenyament de la música. Tant de bo serveixi per crear nous talents.
La Generalitat demana més de 7.000 milions del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA). I que passarà? Doncs que no ens ho donaran. Ells són els amos dels calers i amb el desafiament sobiranista està clar que l’aixeta està tancada. Dubto que donin més calers. Per altra part uns diners que ens pertocarien amb tot el que paguem. Més raons Sr. Rabell per demanar la sobirania plena.
16) EL PACTE. Les escoles i els instituts hauran de tenir un pla contra el "bullying" en 3 anys. Ja era hora ja que els casos de bullying cada vegada són més i més agressius. A més la major part de vegades ni els mateixos docents tenen els mitjans per actuar. Almenys amb el protocol es podran seguir unes pautes. Amb tot les conductes dels agressors haurien de ser ben represes perquè no ho tornin repetir.
17) POR. A la radicalitat d’Arran. Van intentar ocupar la seu del PP i això no està bé. Ni tampoc posar enganxines ni fer pintades. Protestar, cridar... val!! Però mai pagar amb la mateixa moneda que gasten els feixistes espanyols.
18) NO VA PEL BON CAMÍ. El Senat rebutja la conferència de Puigdemont i aquest assegura que buscarà un altre lloc a Madrid. Aquestes són les portes obertes que ens ofereix l’Estat. Més possibilitats d’expressió en altres països d’Europa que no pas al teu propi país. I és que simplement és exposar els nostres sentiments i escoltar les nostres denúncies. Res a fer!
Homs s'acomiada del Congrés en rebre la sentència del 9N. El Congrés en ple menys els que governen han marxat de l’hemicicle en la primera sessió que hi ha hagut en solidaritat amb Homs. Un gest molt important en solidaritat no només amb Homs sinó amb la democràcia. Sort que encara hi ha gent decent a les Espanyes.
19) NO ME’LS CREC. L'Audiència acorda l'ingrés de l'apunyalador de Lleida en un centre per rebre tractament mèdic. Jo ho sento però no trago amb allò de es va trastocar, no!
20) EL TEMPS. Desesperats per una pluja que no arriba i que podria salvar milions de vides en la banya d'Àfrica. Hi ha hagut un munt d’animals morts. És terrible! En canvi, el Desert de Califòrnia floreix després d’anys de sequera.
Setmana monòtona a nivell meteorològic després d’un dilluns amb ruixats que no s’esperaven intensos. Temperatures en augment i anticicló fins a finals de setmana. Llavors hi hagut una mica de pluja i ventades que han fet baixar les temperatures. Lamentablement Lleida ha rebut les primeres pedregades que han malmès la collita de fruita. A Ciutadella un tornado ha tocat terra i ha provocat destrosses.
21) EL TEXT. Theresa May signa la carta en què demana abandonar la UE. Durant les negociacions del Brexit, el Regne Unit i la Unió Europea hauran de renegociar més de 20.000 lleis. Au doncs que tenen feina i llarga. Ells van votar i això van decidir; doncs executat i good bye! Ells són l’illa. A ells els hi fan falta molts més recursos que no pas els que ells ens poden oferir a nosaltres. Doncs si tant fàstic els hi fot la UE que paguin cada vegada que entrin en aigües de la UE per exemple. Crec que és una cagada com un piano.
22) EL FRAU. El Tribunal Suprem anul•la els poders de l’Assemblea Nacional a Veneçuela. La màxima autoritat del país que és Nicolàs Maduro va perdre el poder legislatiu. Les eleccions les va guanyar l’oposició i per tant Maduro va deixar de controlar el poder legislatiu. Doncs ara, amb una maniobra digna de països poc democràtics, el poder judicial, teòricament separat de la resta, ha anul•lat el legislatiu, cosa que ha estat interpretada per l’oposició com un cop d’Estat en tota regla. Res més lluny del que passa ben a prop nostre. On Espanya, per no negociar políticament amb Catalunya, ha optat per tirar el poder judicial sobre tot allò que es legisla des de Catalunya. Hauríem de parlar de cop d’Estat també? A darrera hora el Tribunal Superior s’ha fet enrere per assumir el poder legislatiu. Queda el país i el chavisme totalment retratats!
Un home que recollia diners fingint 2.000 tumors es burla dels donants en un vídeo. Bé, hem vist el ying i ara veiem el yang. Hi ha gent capaç de trobar-se diners i tornar-los, i hi ha gent capaç d’aprofitar-se de la bona fe de les persones. És la incongruència de l’ésser humà. És aquest alternar entre la magnificència i la més patètica i mesquina de les actituds. Aquest imbècil no només ha fingit tenir tumors faltant al respecte a tota aquella gent que realment en pateix. A més se’n fot amb un vídeo de la gent donant.
Montoro baixa l’IVA dels toros al 10% i el mantenen en llum, gas, cinema i material escolar al 21%. Clar que si! Gràcies C’s i PSOE per ser còmplices d’aquesta injustícia. Anem cap al barranc! Afavorim la tauromàquia abans que l’educació? Us hauria de caure la cara de vergonya, però com que no en teniu ni pel que fa el més bàsic, no rectificareu. És un escàndol! A mi em costa dormir per trobar les millors estratègies perquè la canalla aprengui millor i ells es decideixen rebaixar els impostos per assassinar animals. Lamentable!
23) A REUS/AL CAMP. L’Ajuntament de Vinyols i els Arcs acompanya la gent gran a través del programa «Bon dia, bona nit». Gran iniciativa! Potser per molta d’aquesta gent gran serà l’únic ‘contacte’ amb altres persones que tindran durant la jornada. M’agrada!
Apallissen i deixen inconscient un home al gimnàs del Palau d'Esports de Cambrils. En l’època dels nous musculmans ens trobem que cada dia la gent està més preparada que no pas anys enrere. Una baralla estúpida pot convertir-se en una agressió en la que la vida pot perillar. Falta molt de coneixement i sentit comú!
L'Hospital Sant Joan de Reus tanca 2016 amb 8,4 MEUR de dèficit. Les treballadores i els treballadors, aquest passat dilluns, s’ha manifestat al mateix hospital per reclamar-ne una millor gestió i una millor atenció de la gent que hi treballa. Aquests divendres més de cent treballadors s’han manifestat davant de l’ajuntament. Tot el meu suport! Prohibit utilitzar les dutxes des de fa dies a l'Hospital de #Reus per legionel·la.
L'últim adéu: un acte per acomiadar el Cinema Palace de Reus. El dia 30 s’ha fet la darrera projecció de pelis en aquest mític cinema al cor de la ciutat. Veurem com amb ell, en tancar portes, se’n van en l’aire històries d’amor i anècdotes mil que han passat a les seves sales; i és que ha tingut un seguit de peculiaritats que l’han fet un cinema únic. Primer que estava al centre, segon que pagant un tiquet podies veure diferents films; i tercer, que era dels pocs llocs que podies seguir dues pelis a la vegada. Des de la teva sala estant senties ben bé l’àudio de la sala del costat. Lamentablement, no s’ha fet res per conservar un patrimoni de la ciutat. Una llàstima! Ara tots els esforços es bolquen a la fira; la resta sembla que poc importi.
Reus liquida el pressupost de 2016 amb un superàvit de 5,9 milions i saldarà el Pla d’Ajust. Així com en altres ocasions he estat crític, aquesta vegada cal aplaudir la bona gestió del Consistori de la ciutat per tenir superàvit de 5,9 milions d’euros.
Fins a 35.000 clients de l'Imserso visiten hotels de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre cada any. Els hotelers no veuen clar seguir amb aquest projecte ja que quasi que no hi ha beneficis. S’ha volgut pintar com que els iaios salven la temporada d’hivern però a l’hora de la veritat són més una llosa que res, degut als pocs diners que paguen; al voltant de 21 euros per persona i dia. El govern va per congelar les tarifes uns anys més mentre que els hotelers pressionaran perquè es revisin aquesta preus irrisoris.
24) NO N’HI HA PROU! La Generalitat multarà els propietaris dels edificis amb plaques franquistes l'any vinent. Ben fet! Cal eliminar d’una vegada per totes tot símbol franquista i els que es vulguin conservar, que ho puc entendre, que es reconverteixin en monuments a la dignitat d’aquell procés històric, no en monuments d’exaltació feixista.
Al voltant de 30.000 de les noves places de funcionaris seran per a Catalunya. Ja era hora! I és que amb la gentada que viu a casa nostra no s’entén com dues coses: no es destinen més recursos per una banda i per l’altra com es dedica més gent per cobrir aquestes places d’atenció absolutament necessària. El que no és normal és que si comparem les poblacions d’Extremadura i Catalunya. Les dades són vomitives. Catalunya té el 10% de funcionariat mentre que Extremadura en té el 25% del total dels treballadors. Allà 1 de cada 4 persones és funcionària. Si parlem de Castella té els índex entre el 16 i el 20%. Ja em direu com es pot sostenir aquest país!
25) L’EFEMÈRIDE. Setmana repleta de fets d’alt nivell. El primer d’ells fa referència a la retirada dels EUA del Vietnam el 29/03/1973. Una de les guerres més calamitoses en les que va participar el gegant americà. Van menysprear els vietnamites, cosa que es veu que deuen dur en l’adn, i aquests amb les seves armes i estratègies els van anar derrotant tot i la superioritat aparent.
El dia 28/03/1941 moria Virginia Woolf. Em quedo amb la seva obra El far. Allà, a part de descriure la societat de l’època, et marca la psicologia que traspua dels personatges. Llegir-la i llegir Freud realment et fan veure el lligam que tenien, a part de fer-te veure la importància de la psicologia de la persona. Em quedo amb aquestes paraules d’ella: -‘no hi ha pany, barrera ni forroll que puguis imposar a la meva ment’-.
Aquest mateix dia 28/03/1942 morí el poeta espanyol Miguel Hernández amb 31 anys. I va morir com una rata en una presó franquista. El règim de Salazar el va entregar al franquisme en la seva fugida i el van tancar en una presó. De la que li van commutar la pena de mort per 30 anys. Va emmalaltir de tuberculosi i després de tifus. Es va negar a prendre penicil·lina ja que l’obligaven a canvi a fer-se catòlic. Fins que al final mor. Un nou intel•lectual matat pel franquisme com Lorca o Machado. De tota la seva obra m’agrada especialment els seus poemes de guerra on descriu la situació d’una Espanya que va acabar caient a les mans del feixisme. Els seus poemes traspuen una duresa bestial. Em va commoure especialment A mi hijo. És un lament per la mort del seu fill amb pocs anys. Impactant és també La elegía a Ramon Sijé, un amic seu que va morir. La cruesa dels versos fot la pell de gallina. I per acabar un dels seus grans poemes; un himne a la gent que va haver d’acotxar el cap davant la barbàrie: Sentado sobre los muertos.
29/03/1830 El Rei espanyol Ferran VII promulgà la Pragmàtica Sanció; una llei que permetria ser reina d’Espanya a la seva filla Isabel. Eliminava així una de les lleis més fastigoses: la Llei Sàlica. Amb ella les dones no podien governar Espanya. Ferran VII només va tenir una filla i per tant, s’ho va organitzar perquè fos reina. Ja m’agradaria a mi, en els temps que corren, veure una reina a Espanya.
26) NO HO VEIG CLAR. Des d'avui, els comerços estan obligats a cobrar les bosses de plàstic. El que s’hauria de promoure és l’eliminació definitiva de les bosses de plàstic ja que contaminen massa. Els mateixos súpers ja haurien de distribuir bosses fetes amb materials reciclables per conscienciar la gent, sinó no acabarem mai amb aquest tema massa sovint recurrent. I els governs que hi pinten?
-‘Hace 81 años que Yagüe asesinó a 4.000 personas en Badajoz. Hoy él tiene barrios en su honor y tú no puedes hacer tuits-‘ Gabriel Rufián. És per reflexionar-hi profundament. Espanya no ha fet net de la Guerra Civil i això ho estem arrossegant a les nostres esquenes. No pot seguir havent-hi monuments, ni carrers, ni res dedicats a assassins com Yagüe. La mateixa gent d’aquests llocs hauria de fer el possible per treure’ls o reconvertir-los. Molt em temo que ells mateixos tristament en són còmplices o expressament o per ignorància.
27) ENS HAN DEIXAT. Neus Miró a l’edat de 50 anys. Durant molts anys va dedicar la seva vida a la seva terra el Montsant i el Priorat,  ja sigui com a regidora de l’ajuntament de la Morera o exercint de directora del mateix Parc. La vida va voler homenatjar-la partint el dia del Teatre. Ella va treballar al Teatre Fortuny de Reus, on va ser Coordinadora dels serveis tècnics d’escenari i manteniment. Ens deix una persona molt activa i implicada amb tot el que feia. Recordaré per sempre les classes que em va donar de petit de repàs quan tant la seva família i jo vivíem al centre Reus. Descansa en pau!
28) EL PARIPÉ. El govern espanyol diu ara que no vetaria l'accés d'una Escòcia independent a la UE. I és que no saben ni el diuen? Primer si, ara no! Va home! La gran Espanya no ha de permetre que uns independentistes puguin entrar a la UE (ironia). I amb Catalunya què passaria doncs! Estan fotent el paripé!
Estibadors i patronal arriben a un acord, però el govern espanyol el veta. Que pleguin ja home! Quan el poble està d’acord i el govern mira cap una altra banda, canvi de govern. Almenys els teòrics de la política moderna com Locke i Mill així ho apuntaven. Novament ridícul i vergonya d’aquest govern.
El PSOE proposa un debat entre els tres candidats: el Sánchez, la Susanna i el Patxi. És una iniciativa interessant tot i que penso que només és un paripé ja que la candidata serà la Díaz, que és el que volen les elits del partit essencialment.
29) UN BRINDIS AL SOL. Rajoy admet l'evidència: el Gobierno només ha invertit a Catalunya el 5% del que va prometre. Home és que ja seria el summum negar una evidència com una catedral. Ara, com hem dit, escamparan unes molles per tenir-nos una mica contents. Doncs no! Seguirem en peu de guerra reclamant el que es nostre. Actuacions de cara a la galeria no!
30) LA DESGRÀCIA. Parricidis i assassinats involuntaris i voluntaris que posen els pels de punta. Un pare de 58 anys mata de manera involuntària el seu fill, amb problemes notables tot sigui dit, de 24 en una baralla a Mataró. L’han deixat en llibertat amb càrrecs. Per altra part a Ciudad Real, un pare ha matat la dona i els seus dos fills i ell s’ha llençat per la finestra. No em cap al meu raciocini que un pare pugui matar els seus propis fills, a part de la seva dona clar. No pot tenir perdó de déu ni de ningú.
Prop de 150 desapareguts en un altre naufragi al Mediterrani. El drama continua a les nostres costes. Segueix havent-ho criminals que organitzen viatges suïcides en els que els més innocents hi segueixen deixant la vida. No es posarà fi al problema si no acabem amb aquestes màfies.
Maten 20 fidels sufís a un santuari al Pakistan. L'inductor del crim és el custodi del temple, un sanador pertorbat. Terrible! Com poden passar aquestes coses encara avui en dia? Com poden encara existir aquesta mena de sectes-màfies capaces de cometre aquests crims?
Més de 250 morts i centenars de ferits per les inundacions a Mocoa, Colòmbia. Terrible! Com sempre la desgràcia va en contra dels més dèbils. Una pena!
31) LA MODA. Esnifar cola. Un grup de dones es fa càrrec dels menors que viuen al carrer i esnifen cola a Barcelona. És una nova moda que s’ha estès entre els més desafavorits, indigents, immigrants i gent que viu al carrer. És una manera d’evadir-se i fer més passable les nits i els dies. El més destacable però és que molta gent els està ajudant amb el que poden. Per aplaudir!
32) QUÈ CELEBREM? Dia del teatre. En temps en el que el govern espanyol s’entesta més en ser permissiu amb els toros que amb la cultura i el teatre, la gent del gremi ho ha celebrat aplicant descomptes en les actuacions. Si ens centrem en el teatre català dir que, malgrat les traves, gaudeix d’una bona salut. Tenim un planter de directors i actors excepcional. Malgrat les retallades injustes han seguit fent bon espectacles. Felicitats!
33) L’ENQUESTA/L’ESTUDI. L'internet de les coses i els vehicles intel·ligents vulnerables a l'atac dels ciberdelinqüents. És la nova delinqüència 2.0. Igual que els temps avancen els lladregots deixen de fotre carteres per robar on line o fer atacs cibernètics per fer parar bojos els usuaris. Cada vegada és més evident que s’especialitzen i al temps que nosaltres a la xarxa ens tornem més vulnerables. Departaments especialitzats de la policia ja fa temps que tenen departaments exclusius.
34) CIÈNCIA/SALUT. En alguns països asiàtics les dones tenen dret a uns dies de permís laboral per la menstruació. Itàlia obre el debat. Tot el món hauria de tenir en compte aquesta malaltia que cada mes han de patir les dones. Trobo la mesura necessària i imprescindible!
Amancio Ortega dona 320 milions per renovar equips oncològics de tot l'estat. Benvinguts siguin! El tema està d’on han sortit aquests diners. De l’explotació de la gent en països subdesenvolupats, on es paguen sous de vergonya per fer la seva roba. O dels diners que deixen de pagar als treballadors subcontractats que teniu per cobrir la logística de les botigues, ja siguin camioners o siguin mossos de magatzem.
35) EL DESCOBRIMENT. Esperança contra la malària: Un equip liderat des de Catalunya aconsegueix abaratir el principal fàrmac. La lluita del món de la ciència i la medicina per combatre les malalties és brutal. La malària és una malaltia que no ens afecta directament a casa nostra però que en alguns països s’endú massa vides. Gran feina!
36) L’ESGLÉSIA. 500 anys de la Reforma Protestant. Llegeixes els paràmetres de la Reforma així com l’obra de Martí Luter i realment te n’adones de l’hermetisme en el que vivia sumit el cristianisme, i en el que, en alguns aspectes encara hi viu! En aquell moment preocupava especialment la corrupció i la compra d’indulgències (comprar el perdó, cosa que només podien fer els rics clar). Les creences i pràctiques que varen ser més atacades pels reformistes protestants foren la política de l'Església sobre el purgatori, la devoció a Maria (mariologia), la intercessió i la devoció als sants, la majoria dels sagraments, el celibat obligatori com a requisit per al clergat i l'autoritat del papa; la única autoritat era la Bíblia. Arran d’aquest procés, fins i tot després de cruents enfrontaments, l’església es va dividir entre Protestants (més estesos pel nord d’Europa) i Catòlics. Aquests darrers van promoure una Contrareforma de mesures per enfortir encara més el poder de l’església.
37) UN TIP I L’OLLA PLENA. Félix de Azúa, membre de la RAE i fundador de C's: «A Junts pel Sí els convindria que hi hagués un parell de morts». És que n’estem farts de sentir mala gent com aquest impresentable dient imbecilitats com aquesta. La vostra derrota és que aquest moviment és pacífic i rebutgem qualsevol acte de violència, vingui de dins com d’Arran o vingui des de fora, com dels feixistes als que doneu aixopluc.
Millo rebutja tancar el CIE de la Zona Franca tal i com demana Colau. Aquí està la imposició i la dictadura. Per això volem la independència senyors de Catalunya si que es pot, Comuns i Colau’s. Afegiu-vos-hi i junts construirem un país nou on podrem prendre les nostres pròpies decisions sense haver de dependre de reietons ni lleis imposades. Totalment d’acord amb el tancament del CIE.
38) L’ANÈCDOTA. Detenen un home per masturbar-se al carrer i ejacular damunt de la mà d’un policia nacional. Ni el guionista més tronat podria haver pensat aquesta història. Un tio que davant d’un bar es fot a la feina, el denuncien, ve la poli o acaba la feina damunt d’ells i el detenen. Realment surrealista!
39) LA DEMAGOGIA DE LA SETMANA. Rajoy: -"Les nostres infraestructures són de les millors d'Europa"-. Això és el club de la comèdia i aquest ninot n’és el protagonista absolut. Que ho expliquin a murcians, valencians o catalans si tenim bones infraestructures. A Madrid si que en tenen i als voltants i als llocs d’influència directa. A la resta ens tenen oblidats. Per dir aquestes bajanades més val que callis!
40)  LA REFLEXIÓ. Els nens d'Estat Islàmic: combatents, botxins... i víctimes. Les imatges que circulen per la xarxa i els mitjans certament posa els pels de punta. I és que estan jugant amb el més sagrat: els més petits. Ni el seu ni cap déu fa que hagin d’incitar a ser màrtir a ningú i menys a nens! D’acord que occident ha estat injust amb determinats territoris i que crec que hi ha culpables amb cara i ulls. Nosaltres, la gent del carrer, ni els recolzem ni en tenim cap culpa. Hi estem totalment en contra. Però tampoc podem acceptar que ens vingueu a matar a nosaltres ni que impliqueu a gent innocent en la vostra lluita.