APARTATS

17 d’abr. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 10-160417

1) ÉS UNA VERGONYA. Expulsen a la força un passatger metge d'un vol de United Airlines per "overbooking". Veus les imatges gravades amb el mòbil i per molt que hagin demanat perdó no pots de deixar de sentir una ràbia immensa pel que li han fet a aquest home. Fer baixar per la força una persona per la inutilitat de la companyia és una vergonya. No a la sobre ocupació dels avions. Per molt que compensin la gent del vol, el mal ja està fet.
2) PER APLAUDIR. En l’atemptat d’Egipte musulmans van donar sang voluntàriament per ajudar les víctimes. Sort que la dignitat i la humanitat no entenen de religions afortunadament. Un acte preciós per aplaudir i treure’s el barret.
3) UN EXEMPLE A SEGUIR. El poder d'un somriure: la imatge de Saffiyah Khan contra la violència fa la volta al món. S’ha de tenir pebrots i aquesta noia ha demostrat tenir-los plantant cara al feixista que l’estava interpel•lant. Tots n’hauríem de prendre exemple i amb fermesa plantar cara a la violència.
4) EM SAP GREU. La meitat dels catalans no pot llogar un pis a cap de les quatre capitals del país. La dada és esgarrifosa i això que la Virgen del Rocio, segona la Fàtima Bañez, ha ajudat els espanyols a deixar enrere la crisi. Sap molt de greu comprovar que els preus dels lloguers és i inassolible per massa gwnt
5) QUE N’APRENGUIN. Un hospital danès concedeix el darrer desig a un pacient: vi blanc i un cigarret. Se n’hauria d’aprendre d’aquests detalls. Primer de tot hauríem de pensar en les persones. Si fos així segur que les coses anirien molt millor.
6) NO HI HA RES A FER. La nena de Pa Negre Mery Comas denuncia que no la contracten a Madrid per l’accent català que té. Una mostra més de la catalanofòbia que se segueix sentint des de molts àmbits diferents. Si estigmatitzem a les persones poca cosa farem. Valorem el seu talent i les seves virtuts i deixem d’una vegada per totes aparcats problemes de llengua o color de la pell. Per aquestes merdes es perden molts talents.
7) CALDRIA MILLORAR. El govern de la Xina no fa públiques les dades d'execucions de la pena de mort però segons un informe d'Amnistia Internacional és el país que més n'ha practicat el 2016. Al seu costat hi ha l'Iran, l'Aràbia Saudita, l'Iraq i el Pakistan. Una indignitat més, amb les que el món opta per girar la cara i mirar cap una altre banda. No pot ser que hi hagi països que vagin a la seva i executin a persones sense més. La vida és massa valuosa per finiquitar-la d’aquesta manera. Boicot total contra aquests països de part se la resta del món.
8) CAP MENA DE PIETAT. "Mercats d'esclaus" a Líbia, on es poden comprar i vendre persones africanes que fan el camí cap a Europa. Més notícies que lluny de dignificar la persona encara la fan més inhumana i indigna. No es pot permetre que ningú trafiqui amb altres persones. No podem tolerar que en ple segle XXI encara es trafiqui amb persones. Lamentable!
Sis falsos revisors del gas estafen 85.000 euros a 340 avis a Barcelona. Sembla que anem fent girar una mena de manovella que activa la maquinària de crear injustícies de part de les persones. Si de per si estafar ja és una indecència, fer-ho amb gent gran pel mig encara els fa ser mes mesquins. Cap mena de pietat amb aquests malparits.
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. Els legionaris desfilen a Palafolls tot i la polèmica. El rector no els ha deixat entra a l'església. Ben fet mossèn! No volem aquesta xusma a cada nostra! Ben fet per l’ajuntament i l’església que s’han desvinculat de l’acte. En cap cas sento res ni em sento representat per aquesta colla.
10) TIP DELS IUESEIS.  –‘Amb el president Forrest Trump, cada dia és com una capsa de bombons. Mai saps quin tipus de merda et tocarà’- Stephen King. La gran major part d’intel•lectuals i gent amb cultura, ja van alertar dels perills d’aquest boig. L’escriptor aquesta setmana l’ha fusionat amb un dels personatges més curiosos de la cinematografia americana: el Forrest Gump. Massa ‘piropo’ per aquest personatge funest ja que en el fons tenia bon cor. Acabem la setmana amb l’escriptor titllant de caguetes el magnat per no fer públics els seus comptes.
Augmenta la desconfiança entre els Estats Units i Rússia en la reunió dels secretaris d'estat. Ara cal buscar nous aliats i sembla ser que la Xina ocuparà un espai important, una vegada comprovat que els russos els hi han girar la cara. La qüestió és que els malparits entre ells s’ajunten creen noves aliances entre els eixos del mal.
Els EUA han llançat la mare de les bombes sobre suposadament el lloc on s’amagava estat islàmic. Més violència només genera més violència; no és la solució!
11) LA CAGADA. Polèmica per l'actuació de la Legió en un hospital: canta "El novio de la muerte" a nens malalts de càncer. La imatge i els cants posen la pell de gallina per lamentables i patètics. S’ha de tenir molt poc tacte per anar en un hospital de nens que no tenen cap esperança cantar-los-hi aquest esperpent de cançó.
12) UNA DADA. El 50% de les empreses espanyoles creuen que els polítics i el govern interfereixen en la independència judicial. Dades: Comissió Europea. Normal! Només cal veure qui jutgen, qui culpen i qui absolen. Estaments intocables i gent com dirien a Castella ‘en la picota’. És la justícia a la carta que es porta en l’Espanya de l’absolució de la Infanta i la criminalització de tota la gent que podran en la causa sobiranista catalana. Europa i el món n’estan alertats, sinó hi posen mesura en seran còmplices!
13) LA DONA-L’HOME. Detinguda una cuidadora per estafar a una àvia més de 98.000 euros. Doncs el pa de cada dia. Gent que se’t guanya la confiança, entra en la vida de la gent gran i anar fent. Bona planificació, no cridar massa l’atenció i fer feina de formigueta per quedar-te amb tot el que puguis de l’àvia. Execrable! Cap pietat amb una cabrona capaç de prendre tanta diners a aquesta pobra dona.
14) EL FET. Detenen dos homes dins una entitat bancària de Girona quan la volien atracar. La ràpida actuació policial ha permès evitar ferits i ostatges. Tot plegat una mica esperpèntic realment. En ple dia, al mig de Girona, armes estranyes... La pobra gent que els hi va tocar viure-ho cagats clar. Hi ha possible reeducació per aquests individus? Esperem que si, tot i que tinc dubtes que certes conductes es puguin reeducar.
15) ELS ‘DURUS’. Multa de 90.000 euros contra Òmnium i ANC. Tranquils entre tots la pagarem. Jo m’ofereixo voluntari per posar diners de la meva part i pagar-ho. Està clar que tot respon a una conxorxa per fer caure l’independentisme des de la base a la part més alta. I ho aconseguiran. Cada dia ens carregueu de noves raons per marxar d’aquesta Espanya bruta.
16) EL PACTE. Entre Bonvehí i el PdeCat per dur les filtracions de les seves paraules a la fiscalia: "La independència no es guanya així. Es guanya amb lleialtat i confiança entre tots nosaltres, especialment entre els independentistes i també entre els partits que ara compartim govern i que estem fent junts el govern." Dins el deliri més absolut ell i la Pascal acusen ERC d’estar darrere de les filtracions, cosa que ells neguen. El que havies d’haver fet Bonvehí era tancat la boca. Has fet un flac favor al Procés. Entre tots ens l’estem carregant una miqueta per aquí i per aquí i per allà.
17) POR. Als constants atacs terroristes a Europa. Atac amb explosius a l'autocar del Borússia Dortmund en què ha resultat ferit Marc Bartra. No està ningú salvat; tinguem-ho clar. Tots som possibles víctimes de la bàrbarie d’aquests desgraciats. Ells saben que on faran més mal és atacant a la gent del carrer ja que això és més fàcil i som més vulnerables. Sort que val la pena viure només per llegir notícies com la següent: aficionats del Borussia ofereixen allotjament als del Mònaco que no tinguin hotel a Dortmund. La gent ha estat a l’alçada, no així la UEFA que ha fet el ridícul fent jugar encara que sigui l’endemà el partit. Aquest partit no s’havia d’haver jugat en aquest estat.
18) NO VA PEL BON CAMÍ. Un jove a Ciutat Vella té vuit vegades més risc de fracàs escolar que un de Sarrià. Les contradiccions dins de la mateixa capital catalana per molt hi governi la Colau hi segueixen sent. Els elitismes hi són ben presents i aquesta és una xacra que no estem combatent amb la suficient energia i com a societat ens n’hem de sentir culpables. S’ha d’oferir un bon servei sinó malament! Un noi o un nen mal atès ara serà un problema més gran en el futur.
19) NO ME’LS CREC. Lloret no vol que tornin els estudiants britànics de l'SportsVest. Si ho volguessin parar com a Salou la solució és molt senzilla; no venen i punt. Però clar darrere hi ha diners i enmig de la temporada mitjana i clar així ja costa més dir que no. Que poc costa quedar bé de cara a la galeria i per darrere seguir igual rebent a casa nostra aquesta púrria, que és ben evident que venen aquí per emborratxar-se bé de preu.
20) EL TEMPS. Setmana anticiclònica amb temperatures massa altes, anormals per l’època. Les platges s’han omplert de gent arreu. A les muntanyes algunes tardes han estat acompanyades de tempestetes, però poca cosa. Allà el desgel va fent-se poc a poc i això, acompanyat de les precipitacions que hi ha hagut fins ara fa que els pantans catalans estiguin amb òptimes reserves d'aigua.
21) EL TEXT. Podem demana a l'Estat que acordi un referèndum abans que sigui unilateral. S’agraeix la bona fe del partit però noi, no hi ha res a fer amb aquests del PPSOE. Està tot parlar i lligat. No el deixaran fer per molt que els ho demani la gent o que els hi demanin la resta de partits. Però bé; proveu-ho. Doneu-vos un termini ja que sinó també fareu el ridícul!
22) EL FRAU. La policia xifra en 14 milions els diners evadits per Pujol júnior. Un altre que s’ha passat la justícia per allà en aquesta mena de clan mafiós català. Quina colla de lladres i manipuladors. Es devien saber impunes al ser fills de qui eren i pel que es veu no n’hi ha ni un de net. Tots estan esquitxats per temes estranys amb ‘despilfarrada’ de diners, evasió, no declaració, tràfic d’influències... Tela nano! Cap pietat! Volem un país net de lladres!
23) A REUS/AL CAMP. Carles Pellicer ha reduït 154 milions d'euros d'endeutament de Reus des que va entrar al govern. Com ja vaig dir la setmana passada aplaudeixo aquesta part de gestió de l’equip de govern. Això no vol dir que altres parcel•les segueixi sent crític si les coses no es fan com déu mana. Per cert; jo sóc dels contribuents que paga per avançat tots els impostos de la ciutat. Deu haver anat bé també comptar amb les nostres aportacions! Felicitem-nos-en! Però no tot són flors i violes a la ciutat. Vuit ambulàncies han estat aturades a l'Hospital Sant Joan de Reus en el servei d’urgències. Això és una vergonya imperdonable. Cal fer molt més des d’on sigui per fer digne l’hospital. En un altre ordre de temes hem sabut que l’Aeroport de Reus rep un 27,6% de passatgers més el primer trimestre d'aquest any que al 2016. A veure si ens permeten recuperar els números que vam tenir uns anys enrere, quan el nostre aeroport era important en la Costa Daurada i Catalunya.
Prades acull un sopar solidari de l'esport a favor dels refugiats. Per aplaudir qualsevol iniciativa desinteressada que ajudi als més desafavorits, i més venint d’un poble petit. Un exemple a seguir!
24) NO N’HI HA PROU! El jutge reclama una fiança de 10,3 milions d’euros a Todò, Serra i la resta d’ ex directius de Cat Caixa investigats. Cara dures! Van tenir la barra de deixar caure una de les caixes -que no banc- de proximitat que teníem a casa nostra. A més ells van seguir apujant-se els sous. No tenen vergonya! Que paguin, no n’hi ha prou amb fiancetes que per ells són misèria.
25) L’EFEMÈRIDE. 10/04/1980 es constituïa el Parlament de Catalunya tancat per la dictadura des de la Guerra Civil. En record a totes aquelles persones lluitadores que des de l’exili i la clandestinitat van ajudar a que la flama catalana no s’apagués per sempre. Tantes lliçons que ens volen donar des d’Espanya i Europa; que mirin una mica el maltractament que ha deparat la història a Catalunya. Potser així podran acostar-se al poble català i tractar-lo amb una mica més de dignitat.
08/04/1972 Mor Picasso. Un dels pintors espanyols més importants de la història que cal estudiar i no oblidar mai per entendre bé la història de la primera part del segle XXI. De tota la seva magnífica obra em quedo sense dubte amb el Guernika. Val la pena acostar-s’hi amb una miqueta de temps i veure el que va reflectir-hi el pintor. Res més lluny que la barbàrie i la inhumanitat que van suposar els bombardejos a la ciutat basca. Parlem de les bombes que es llencen avui en dia i noi, no podem oblidar que en la Guerra Civil Espanyola es vam aniquilar ciutats senceres com la de Guernika, segons sembla perquè els alemanys poguessin provar el seu armament aeri abans de la Segona Guerra Mundial. De la seva obra em quedo amb l’etapa blava. Si furgues en la seva vida descobreixes que va triar els tons blaus per expressar melancolia i desengany pel suïcidi d’un amic seu. Amb els blaus volia crear la sensació de serietat i tristesa en la representació de les figures. L’atmosfera que hi va voler representar no importava; era atemporal! El vell guitarrista és una obra que cal mirar ben atentament. Em va agradar molt descobrir que Picasso va estar un temps a Horta de Sant Joan i va recórrer aquells paratges per recuperar-se físicament. Allà s’endinsa en el cubisme i de Barcelona a París a recórrer món, sobreviure i créixer.
26) NO HO VEIG CLAR. Les desavinences entre Convergència i Esquerra cada dia són més latents. Aquesta setmana n’hem tingut dos exemples. El primer en el que Munté va desautoritzar Rovira per haver donat detalls de la preparació del referèndum i el segon amb les filtracions de l’estratègia del PdeCat segons Bonvenhí. Amb tot qui hi perd és el procés sobiranista. Una vegada més, donen la raó a Aznar en el sentit que es trencarem abans nosaltres que Espanya. Davant la cagalera s’ha convocat una reunió d'alt nivell a la Generalitat per abordar el referèndum, al qual diuen que s’afegiran els de Podem ai compleix els requisits que ells diuen.
El president de Melilla anomena "piraos" els independentistes catalans. Aquest ignorant no mereix ni que li dediqui unes paraules. Ell mateix s’ha retratat pel que és: un ningú!
27) ENS HAN DEIXAT. 124 persones de les quals 68 nens han mort a Aleph a causa de les bombes han tirat contra els busos que evacuaven la gent de la ciutat. Govern i rebels s’acusen mútuament. Les escenes que s’han vist han estat duríssimes. Hem de fer més per aquesta pobra gent.
28) EL PARIPÉ. L'ambaixada dels EUA defineix Espanya com un "aliat vital, soci i amic" i diu que Catalunya és "un afer intern". Al mateix temps en Carter ha dit que ell no va acceptar participar en un referèndum. Suposo que la bitlletera de favors d’en Margallo deu treure fum buscant posicionaments vers Catalunya. Espanya el que ha aconseguit és fer el paripé.
29) UN BRINDIS AL SOL. Iceta es disculpa per trencar la disciplina de vot en la investidura de Rajoy. L’Iceta s’ha fet caqueta als pantalonets davant els colpistes del PSOE que ja tenen -gràcies a ell- el poder absolut. L’autonomia del PSC quedarà relegada a l’organització de costellades i festes de la flor.
30) LA DESGRÀCIA. Esclaten 3 bombes a Alemanya. Una d’elles impacta en el bus del Dormunt on queda ferit Marc Bartra. Ho ha reivindicat estat islàmic. Totalment condemnable. Afortunadament no hi hagi hagut víctimes mortals. El que diem; tots hi estem exposats. Cal que exigim als governs una solució pacífica al conflicte; amb atacs i contraatacs no arreglarem res.
Estampida a Sevilla en la madrugà. Uns individus ja fitxats per la policia a les 4 del matí es van fotre a picar el terra amb unes barres de ferro i a cridar consignes a favors d’Al·là i d’Eta. La gent va començar a córrer d’una banda a l’altra fugint de la barbàrie. Hi va haver ferits de diversa consideració. S’ha de ser molt cabró per planejar i dur a terme aquesta mena d’actes i més en els temps d’alerta en els que estem.
31) LA MODA. El bicing compleix 10 anys. Està molt bé la iniciativa! Amb els anys s’han anat construint més quilòmetres de carril i cada vegada hi ha més gent que n’és usuària del servei. Ara el que caldria és que els pobles i ciutats es poguessin comunicar millor amb una bona xarxa camins. Es tracta de treure els ciclistes de les carreteres evitar les constants situacions de risc que s’hi viuen.
32) QUÈ CELEBREM? Setmana santa. Hem participat dels actes de commemoració dels darrers dies de la mort de Jesús; des de la benedicció dels Rams, al sant Sopar, la mort a la resurrecció. Ha estat una setmana santa marcada pel bon temps, fet que ha permès que les platges s’omplissin de gent per passar uns dies de desconnexió. Molta gent també ha optat per anar a la muntanya per aprofitar els darrers dies d’esquí.
Euskadi celebra la primera Aberri Eguna amb ETA desarmada. Felicitar el poble basc per aquesta gran notícia. Segur que ha estat un dia molt especial. La pau a Euskadi és una bona notícia per a tothom.
33) L’ENQUESTA/L’ESTUDI. Uns robots redueixen un 70% la plantilla de treballadors en una empresa xinesa. Com ja he dit en altres ocasions crec que no anem pel bon camí; això no pot acabar-se bé. No pot ser que una màquina prengui feina a una persona. La gent es revoltarà contra les màquines com ja va succeir amb el luddisme. Pensem d’una vegada per totes amb el treballador i amb la persona sinó malament.
34) CIÈNCIA/SALUT. L'Hospital Vall d'Hebron implanta una vàlvula pulmonar per a adults en un nen de 16 kg. El que diem sempre des d’aquest espai: quina gran feina que fan des d’aquests centres per millorar la salut d’aquelles persones que la tenen més fràgil. Gràcies!
35) EL DESCOBRIMENT. Un estudi recent afirma que els ‘amants’ de Pompeia eren dos homes. S’han fet diferents proves i al final s’ha arribat a aquesta conclusió. No crec que hagi de ser rellevant si eren homes o dones. Suposo que en un moment angoixant com aquest la gent va aixoplugar-se com va poder i va ajudar-se sense tenir en compte sexes ni res.
36) L’ESGLÉSIA. Acusacions de sexisme a l’escola religiosa Juan Pablo II on els nens van d'excursió al Bernabéu i les nenes a menjadors socials i fan ganxet. La viva imatge del que sent un ampli sector de l’església espanyola que encara voldrien veure la dona a casa, sumisa, cuidant dels nens i fent-se càrrec del tot el referent a la casa. Lamentable i patètica aquest actitud doctrinària i sexista. No pot estar l’administració permetent aquestes desigualtats.
37) UN TIP I L’OLLA PLENA. –‘10 de abril 1938. Seguro que le encanta a Más: vean el "sí" en la papeleta del "referéndum" de anexión de Austria a Alemania’-. Luis Garicano (C’s). Com sempre les gallines feixistes han de clocar i deixar anar una perla setmanal de la seva venta de fum i manipulació habituals. Estaven massa calladets aquests dies! Ha faltat temps perquè aquest borinot hagi comparat Mas amb Hitler. Aneu a pastar fang!
38) L’ANÈCDOTA. Onada de suport a una presentadora australiana apartada després d'una pífia. La noia entre informacions es despista i la caga; com si no hagués passat altres vegades, però d’aquí a fer-la fora hi hauria d’haver un camí ben llarg. De moment l’empresa l’ha apartat de la presentació i l’ha relegat a un pla secundari. El que havia der ser una anècdota divertida fins i tot s’ha convertit en un nou exemple d’intolerància en els mitjans de comunicació.
39) LA DEMAGOGIA DE LA SETMANA. Alberto Fernández Díaz reclama prioritzar l'acollida de refugiats cristians. Ja només faltava sentir aquest discurs populista i xenòfob del germà de l’instigador de l’operació Catalunya i gran demagog. Quin cognom Fernàndez Díaz; per sentir-se’n orgullós. Han arribat a dir tantes mentides i xorrades que entre els dos podrien muntar un circ. Li podríem el Circo Ferdi con los pallasos Al y Jo. Venga hombre!
40) LA REFLEXIÓ. El parc d’atraccions de Lourdes. Hi he estat recentment i m’ha decebut molt. No poso en dubte la meva fe en la mare de Déu i en Jesucrist, ni tampoc deixaré de creure que la Bernadette realment va rebre un missatge celestial. El que critico és tota la moguda mercantilista que hi ha muntada al voltant. Botigues de souvenirs, hotels, pensions, restaurants, kebabs, gelateries i pàrquings de pagament obligatoris. Fins i tot amb l’aigua que brolla i els ciris fan negoci. No hi ha dret mercantilitzar amb la fe de les persones. Han despersonalitzat la gruta, allà poc hi ha de natural. Censuren els nens que juguen i en canvi deixen que fanàtics llepin quasi les parets. A l’altra banda del riu uns tendals coberts per posar-hi pagant els ciris que vulguis. Si una virtut tenia la Bernadette era la humilitat i la simplicitat, a part de la fe clar, uns valors els primers que semblen perduts. La fe; un valor que mai ens faran perdre malgrat que em negui a participar del negoci que hi ha muntat al voltant.