APARTATS

6 d’abr. 2017

BARÇA 3 - SEVILLA 0. CF. LLIGA: JORNADA 30.

CRÒNIQUES FUTBOLERES.
TEMPORADA. 2016-2017
1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 30.
2. RESULTAT.  BARÇA 3 (Suàrez i Messi 2) – SEVILLA 0.


3. EL CONTEXT. Primer partit de Messi després de la sanció de les seleccions. S’ha guardat un minut de silenci en memòria d’Agustí Montal.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Ha plogut intensament quan el Barça ja guanyava. L’entrenador ha tornat a donar minuts a Aleña. Boníssima entrada al camp malgrat ser tant aviat.
5. EL BARÇA
-5.1. MVP. Iniesta, ha bellugat l’equip com ell ha volgut. 
-5.2. MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Digne. L’estona que ha sortit al camp ha fallat com una escopeta de fira.
-5.3. L’INDULTAT. Messi. Per ser letal a l’àrea i pels dos gols.
-5.4. L’EQUIP.  
5.4.1 PORTER. Ter. L’ha tocat poc però amb criteri i salvant el Barça del gol. Sublim amb els peus.
5.4.2 DEFENSA. De 3 en la majoria de casos i de 4 en certs atacs posicionals d’ells. Sergi Roberto ha estat el comodí de reforç o de la defensa o del mig.
5.4.3 MIG. Amb 4 i a vegades amb Messi i tot. Hem demostrat una superioritat aclaparadora mentre hem mantingut la cara al partit.
5.4.4 DAVANTERA. Una vegada més amb la perseverança, la contundència i la màgia com a valors.
-5.5. L’ENTRENADOR. Encertat en tot; des de la tàctica als canvis. Avui hem vist una primera part amb provablement el millor Barça de la temporada. M’ha agradat molt la variant tàctica de Sergi Roberto alternant entre la defensa i el mig. Així com que gent com Messi, Neymar i Alcàcer i Suàrez fossin els primers en defensar o els primers a baixar a ajudar la defensa. Amb tot em quedo amb la bona forma de Busi i Rakitic al mig com a essències i líders del centre del camp.
6.EL RIVAL. Un bon equip que per desgràcia s’ha anat diluint especialment amb l’eliminació de la Xampions. Amb tots jugadors que té, ha quedat demostrat que davant necessita la velocitat i la màgia de jugadors com Saràbia. Crec que el plantejament de l’entrenador ha estat massa poruc. Amb el Barça no pots jugar-hi espès o amb dubtes.
7. L’ÀRBITRE. Impecable. Vistos els arbitratges que es veuen ho ha fet bé. 
8. A LA CAVERNA. 8 jornades queden i tot segueix igual. El Sevilla es despenja una mica. Venen, a partir d’ara, uns partits clau en Lliga i Xampions. Veurem com hi responen Barça i Madrid. A priori el Barça sembla arribar-hi més fresc i entonat. Els blancs però tenen l’avantatge dels punts, del partit que tenen pendent i de la història.