APARTATS

19 de nov. 2017

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 12: LEGANÈS 0 - BARÇA 3.

1. COMPETICIÓ.  Jornada 12.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  LEGANÈS 0 - BARÇA 3 (Suàrez 2 i Paulinho).


3. EL CONTEXT. Partit que ve després d’una nova aturada per seleccions amb la baixa de Mascherano per lesió, amb Piqué i Umtiti a punt de la cinquena groga.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? El Barça ha jugat de blau turquesa. 300 partits d’Iniesta; per celebrar-ho.
5. EL BARÇA. Partit estrany de l’equip, amb una actuació estel•lar de Ter Stegen, una defensa superada amb velocitat i pel mig, un mig del camp ben tapat i limitat per la defensa rival i una davantera poc punyent. Moltes passades imprecises, provablement pel mal estat del terreny de joc.
‘GALLINA DE PIEL’. Ter Stegen, sense cap mena de dubte. Ha fet unes aturades magistrals i decisives.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Rakitic. Va fer un partit molt fluix i amb moltes imprecisions.
L’INDULTAT. Suàrez. Es mereix els dos gols; li feia falta.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Costa molt preparar un partit amb tants pocs dies. Canvis de dinàmiques, viatges llargs... En qualsevol cas, s’ha de reconèixer el mèrit de Valverde en pensar en anar pels tres punts i viure del dia a dia. Per tot posar els que venen jugant regularment. No vam saber aturar el marcatge a l’home dels rivals a Messi i a Iniesta que van quedar anul•lats.
7. EL RIVAL. Gran equip. Asier Garitano ha fer un equip competitiu i ha dit que ha vingut aquí per fer un bon paper. Té clar que li agrada la pilota i córrer. Ahir van tenir un munt d’ocasions; la veritat és que no mereixien perdre. Els hi va faltar punteria. Van optar pel marcatge a l’home i els hi va sortir bé, ja que el Barça no va estar mai còmode. Fins i tot amb el segon van seguir plantant cara.
8. LA POLÈMICA. A Undiano Mallenco li va faltar treure més targes als blavets. Van ser massa riguroses amb Piqué i Suàrez. En línies generals crec que va der un bon partit.
9. LA VEU DEL SOCI. Guanyem i encara no hem perdut però seguim sense convèncer. Tens la sensació que en qualsevol moment ens desmoronarem i no tindrem capacitat de reaccionar. Ahir el Barça es va veure fràgil en certs moments. Ara, en tenim tres i les fotem a dins. Això ens reconforta!
10. LA CAVERNA. Bé! El rival a batre és el València que roman fortíssim a 4 punts. El proper diumenge jugarem contra ells. Si guanyem obrirem un espai brutal amb un equip en construcció. Si perdrem quedarem a 1 punt del València. Ells sortiran reforçats i nosaltres tocats. Mentrestant els dos equips de Madrid, després d’empatar queden a 10 punts de nosaltres. La setmana propera és decisiva!