APARTATS

6 de nov. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES IS. SETMANA 3010-051117

UNA SETMANA DE TRES PARAULES I UN COLOR (buscarem tres paraules i un color que defineixi la setmana).
NOM: presó. Sense una justificació 100% clara la jutgessa Lamela ha posat a la presó a 8 membres del govern de la Generalitat.
ADJECTIU: desemparats. Ens sentim així amb aquesta actitud que té Espanya amb la seva justícia i Europa, que més s’estima callar que reaccionar davant la negror que dia rere dia deixen els poders del PP.
VERB: votar. A diferència d’altres, nosaltres sempre ens mostrarem partidaris de votar estigui relacionat amb el que sigui.
COLOR: blau fort tirant a lila. Per demostrar primer la tristesa pels empresonaments i per denunciar la soledat que deuen sentir els empresonats.
01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...). La castanyada i el dia dels difunts. Queda una mica estrany quan cau entre setmana però bé; el 31 a la nit ens hem reunit, hem sopat plegats, hem discutit i rigut, i per postres hem degustat castanyes i panellets a la vora del foc. Una miqueta de cava i una mica de vi dolç sempre ajuden a passar millor, i més després de l’empat culer a camp de 7 de Grècia. L’endemà hem anat al cementeri i hem tingut un record sentit per totes aquelles persones que ja no hi són. El record, en dies com aquest, es ben present. Per acabar, una petita reflexió sobre els festius. Jo trauria les festes intersetmanals i les traslladaria al cap de setmana, en divendres o dilluns. Se’n podria gaudir molt més!
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...). Avui vull fer el meu petit homenatge a les conselleres i consellers de la Generalitat, democràticament escollits a les urnes pel poble català, ficats injustament a la presó aquesta setmana. Per a elles i ells va:  Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull i Carles Mundó. Vau escoltar el clam del poble i vau complir el vostre programa. El govern més net des de fa molts anys. Estem al vostre costat. Ells junt al Jordi Cuixart i el Jordi Sànchez, que han superat els 20 dies a la presó són els personatges de la setmana.
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui). 500 anys de les Tesis de Luter. Aquest monjo va revolucionar una església aposentada i tancada i que massa sovint tenia uns representants que s’aprofitaven de la seva autoritat per imposar-se sobre la resta ajudant-se de les tesis del cristianisme. En aquest nou model Luter deia que l’única autoritat existent era la Bíblia i que el mal podria ser en qualsevol lloc, també en els persones que en teoria eren representats com a autoritat dins de l’església. Defensava la penitència i la confessió com dos dels sagraments essencials, la caritat de les persones i no criminalitzar altres creences. En total foren 95 tesis que és molt interessant consultar.
Fa uns dies fou Lleida i ara Tarragona. Fa 79 anys que l’aviació franquista bombardejava Tarragona. En record a tots els morts i a totes les víctimes que hi va haver. Ni oblit, ni perdó! A veure si d’una vegada per totes es pot tancar aquest episodi lamentable de la història d’aquest país injustament colpejat pel feixisme.
02/11/2005 El Congrés dels Diputats —la cambra baixa de les Corts espanyoles— aprovava l'admissió a tràmit del nou Estatut d'Autonomia per a Catalunya, amb el suport tant del partit del govern espanyol, el PSOE, com de tots els grups polítics parlamentaris presents a l'hemicicle, llevat del Partit Popular, que hi va votar en contra. En el decurs del mateix dia, el Partit Popular presentaria un recurs d'inconstitucionalitat. Aquí va començar la desgràcia gràcies a la mesquinesa del PP i la permissibilitat covarda del PSOE. Van aconseguir que el Tribunal Constitucional, conxorxats amb ells, acceptessin la inconstitucionalitat de determinats articles i altres els escapcessin. Així, l’Estatut que el poble català havia ratificat i votat, era menyspreat i ridiculitzat per la casta espanyola. Cinc anys després, sentència en mà, la gent es va tirar en massa al carrer per protestar contra aquesta ignomínia i més sabent que els mateixos articles havien estat aprovats i acceptats en l’estatut andalús. Senyores i senyors llavors jo vaig començar a sortir al carrer. Jo no era independentista. Els greuges, mentides i atacs constants a la nostra terra em vam fer canviar d’opinió. I això va passar a molts catalans que any rere any ens hem sentit humiliats per aquesta Espanya caduca i amb tics feixistes. La darrera gota que ha fet vessar el got ha estat l’empresonament del govern que nosaltres democràticament vam escollir. No hi ha dret! Justícia per Catalunya d’una vegada!
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens...). Setmana que ha començat tranquil•la i que acaba amb una davallada de les temperatures i precipitacions també en forma de neu al Pirineu. Sembla que definitivament haurem de canviar la roba de l’armari. Saltem al dissabte amb pluges -sempre benvingudes- amb tempesta incorporada de llamps i trons,  acompanyades d’interrupcions de llum a molts llocs. Primeres nevades al Pirineu, ventades als dos extrems del país i baixada brutal de les temperatures. Nòrdics a punt!
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona). A Reus. Renoven la flota de busos. Cada cop hi ha més línies i el bus té més èxit. Benvinguda sigui la renovació. Coincidint amb l’empresonament dels membres del govern, havia d’iniciar-se la campanya del Ganxet Pinxo, però al final s’ha postposat. A la Mercadal s’han reunit diversos milers de persones tant el dijous com el divendres a les set de la tarda per reivindicar el govern legítim de la Generalitat i demanar l’excarceració immediata de tots els presos polítics. Cada nit cassolades populars han inundat les 22h hores a la ciutat; una banda sonora que comença a ser massa habitual. Respecte al procés, Ballesteros ha dit que «mai s’hauria d’haver arribat aquí» per criticar el Govern de Catalunya, ara entre reixes. En la línia d’impresentables del PSOE.
XXIII de Tarragona fa la primera cirurgia robòtica toràcica. Com sempre aquestes notícies benvingudes són. Queda clar, un cop més, que Catalunya malgrat les traves segueix sent pionera en molts temes i un d’ells és aquest. El meu humil reconeixement a tots aquells professionals que lluiten per fer més passable les desgràcies de les persones.
06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos...). Moda juvenil. Portar sabates amb força alçada –en nois i noies-, mitjons blancs sota dels pantalons apretats arromengats deixant un bon tros de cama al descobert. A dalt jerseis amples a poder ser blanquinosos tipus dessuadores. Pentinat amb forma de tupé o sinó curt amb gorra cara tapant el cap i lluint marca.
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...). El CEO d’octubre després de l’1O, la DI i el 155 apunta una pujada de l’independentisme, fet que suposa treure unes majories semblants a les que hi ha ara, fregant els 72 parlamentaris. Això suposaria una davallada fins el 45,9% en vots. C’s, PSC i CSQP pujarien lleument, mantenint-se el PP. En qualsevol cas, es constata que l’independentisme es manté allà dalt. Caldria veure com es resol el desgavell dels Comuns i Podem i que passa amb molts votants del PSC. Altrament són unes dades una mica contradictòries ja que, per altra banda, es constata que l’independentisme se situa en un 48,7 per un 43,6 del no. Sense cap mena de dubte que les millors enquestes són les eleccions, així que caldrà esperar el 21 de desembre per comptar realment, encara que estic segur que la gestió que se’n farà dels resultats Espanya no aportarà cap solució al conflicte que vivim.
1003 morts a les carreteres espanyoles fins a octubre; 26 més que l’any passat. És una dada terrible que hem de resoldre com sigui i més quan se sap que massa sovint els accidents són per distraccions, moltes d’elles relacionades amb l’atenció al mòbil.
L’administració pública compta amb un 40% de treballadors que supera els 50 anys. Com la societat el funcionariat també s’està envellint. Si a més tenim en compte que Hisenda vol allargar quant més millor l’edat de jubilació per no haver de pagar pensions; estem en un carreró sense sortida.
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook). Aquesta setmana el debat ha fluctuat entorn a la passivitat que les xarxes demostren vers la manipulació de notícies. Ha passat als EUA on es veu que Rússia va contaminar la campanya electoral i ara es veu  que està interferint en el procés català. En aquest món de la immediatesa, manipular i crear tendència és molt fàcil tant per a bé com per mal. Caldria filtrar molt bé el que es llegeix i es mira.
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...).
El president de Freixenet: "Se ha restaurado el orden constitucional en Cataluña, Rajoy ha actuado con inteligencia". T’hauria de caure la cara de vergonya. A costa de què miserable? Han tornat a intervenir el nostre govern i tu ho aplaudeixes? Boicot absolut a aquesta marca.
Francisco Frutos: "Podemos ha sido el palanganero del independentismo en Cataluña". Aquest és del Partit comunista. Quan haurien d’estar promovent revolucions per millorar el món social i de treball, aquest ‘memo’ s’ha posat a encapçalar les manifestacions unionistes i a defensar la dictadura dels lobbis de govern espanyols i de l’Ibex, abans de defensar el govern majoritari escollit democràticament a Catalunya. Fa pena haver de sentir-lo dient mentides com a pianos. La mateixa pena que sentir el Borrell dient que gràcies al 155 la gent no s’ha quedat sense feina. Li devien ordenar que sortís a la palestra i digués totes les bajanades que ha dit. A canvi, misteriosament, han arxivat la seva relació amb el Abengoa. Conxorxa i xarxa de favorets. Vomitiu!
Javier Vega de Seoane president de l’IBEX: "Ahora sería fantástico unir España y Portugal". Aquests són els que realment manen. A aquests ni sentiments, ni poble, ni hòsties. A ells diners i negocis. I aquests són els que ordenen als partits el que han de fer. I ara un nou deliri colonialista: unir Espanya i Portugal. És una indignitat! No podem estar a mercè dels seus deliris si volem justícia social.
El dibuixant Eneko, acomiadat de "20 minutos", ensenya algunes vinyetes que no s'han publicat en paper. En elles es pot veure com de les garrotades que va donar la policia espanyola als catalans en surten nous catalans que neixen nous independentistes. I ha passat la censura com quan el franquisme. Aquest col•laborador d’’Interviu’ i ‘el Jueves’ al final ha estat cessat; es veu que el feixisme no aguanta que es pugui representar la realitat del que succeeix a Catalunya en clau d’humor. Lamentable!
‘Mas dura será la caída’. Aquest és el títol que portava l’arxiu de comunicació de les querelles a Forcadell i Puigdemont. No tenen vergonya. I aquí no passa res. Ells mateixos fan burla fins i tot de les penes que els imposaran. A les proves de so d’una comunicació van tenir la barra de dir ‘a la cárcel’. La mateixa setmana que han aplaçat l’entrada a la presó els agressors feixistes de la Blanquerna i la setmana que han assetjat els membres del govern en les seves declaracions a Madrid. Ah; i la setmana que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart compleixen dues setmanes a la presó sense haver comés cap delicte. Per rematar-ho un imbècil que feia les proves de so a la fiscalia ha dit a micro obert: ‘todos a la cárcel’. Quins justícia és aquesta? Ah; i on és la fiscalia per querellar-se contra els agressors feixistes de Mataró?
Anna Rosa Quintana, després de dir que el president Puigdemont era un ‘mamarracho’, ha enviat periodistes de la seva merda de programa a l’escola dels fills de Junqueras. El mateix dia que hem hagut d’aguantar com una càmera oberta de tv3 captava com tres mal nascuts policies nacionals feien mofa del trajecte que haurien de fer els consellers arrestats fins a la presó i de les condicions amb les que es trobarien a la presó. S’han cebat especialment amb el vice president Jonqueras a qui s’han referit com a oso. D’ell han dit també que li arreglarien l’ull. Si hagués un mínim d’humanitat la mateixa fiscalia i la jutgessa de moda haurien de fotre fora del cos a aquesta xusma. A no clar; que només et denuncien si ets de la Cup, o ets un titellaire o fas comentaris pel facebook de la policia o fas portades ofensives contra el règim.
José Manuel Maza "Si hubieran dicho que aceptaban la Constitución y que dejaban de estar en la línea directiva, a lo mejor alguna cosa hubiera cambiado. Pero se han negado a responder a la fiscalía". Amb aquestes declaracions fetes a la Cadena Ser, aquest individu i l’emissora queden retratats. Només cal analitzar el discurs del fiscal. Diu que promou que vagin a la presó per no acceptar la constitució. I jo pregunto; això no és per una idea? És a dir que els posen a la presó, entre ell i la Lamela, per les idees diferents que tenen. Els fan presos per les seves idees polítiques, per tant són presos polítics.
Fàtima Bàñez culpa el Procés de la pujada de l’atur de l’octubre. 14.000 persones s’han afegit a les llistes del Servei d’Ocupació. Aquesta senyora, que fa uns anys es va dedicar a alabar la Virgen del Rocio perquè ens havia ajudat a sortir de la crisi, ara també s’apunta al carro de les manipulacions burdes del PP per acontentar la seva claca, obviant que habitualment l’atur puja els mesos posteriors al final de l’estiu.
Gonzàlez Pons (PP europeu) acusa al ministro de Interior belga de pertenecer a un partido "xenófobo" tras cuestionar la justicia española (@infolibre). Clar que si peperos no us talleu, mostreu-vos tal com sou al món i quan més aviat millor. Així la gent entendrà el que sentim els catalans.
Pedro Sánchez reivindica la política i no la via judicial, en un congrés del PSOE a Saragossa. Mira noi! Vols que t’ho digui; ets un miserable! Has estat còmplice que la situació no es resolgués políticament recolzant el 155 i ara reclames política. Aneu a pastar fang PSOE i PSC. Heu defraudat a moltíssima gent que mai us perdonarà haver donat cobertura al feixisme del PP. No ho oblidarem mai!
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives). Acabar amb la xacra dels abusos. A Anglaterra fins i tot s’ha debatut al parlament. La imatge del procés l’ha deix Michael Fallon, ministre de defensa. Aquest ha admès que va posar la mà damunt d’una periodista el 2002. Als EUA Kevin Spacey ha demanat perdó per haver assetjat un menor Antony Rapp. Des d’aquest dia tres persones més han reconegut que es va propassar amb elles. Cap impunitat contra aquestes conductes, s’han de penalitzar durament.
Citen a declarar 8 mestres a la Seu d’Urgell acusats d’incitar a l’odi a 4 escoles arran de l’1O (Diari el Segre). Al Parlament es va prohibir que parlar de la independència; parlar-discutir. Ara, tot i que ho han negat, volen criminalitzar el que s’hagi pogut fer dins d’una escola. I si una nena o un nen pregunten, què han de fer els mestres? Jo crec que és enriquidor que es pugui debatre amb diferents postures sobre un tema. Però, pel que es veu, hi ha gent interessada en que no sigui així. És dóna la casualitat que a la Seu hi viu molta gent vinculada als cossos de seguretat espanyols que controlen la frontera amb Andorra. Curiós si més no!
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives). Aràbia Saudi deixarà conduir a les dones i els permetrà fer educació física a les escoles. Mohamed bin Salman, l’hereu, vol obrir al món el país. No sabia si posar-ho en aquest apartat o en el de notícies negatives, pel fet que a aquestes alçades el paper de la dona en segons quins països sigui denigrant. Mentre hi hagi una sola dona discriminada no podem deixar de ser activistes per la plena igualtat.
Per aplaudir la detenció de Jiménez Villarejo. Pel que es veu havia blanquejat diners en negoci corrupte en què oferia serveis d’intel•ligència, subornava... una prenda vaja! A més va ser l’home clau de l’operació Catalunya amb Fernàndez Diaz. Un personatge sinistre que ve a corroborar la feina de les clavegueres espanyoles. La viva imatge de la prepotència i el sentir-se com una mena de semidéu per damunt del bé i el mal. Arribem a diumenge saben que el foten a la presó.
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros). Pedro Sànchez cobra 4100 euros del PSOE. Un 28% més que Rajoy de president. En un país on el salari bàsic és de poc menys de sis-cents euros ho trobo indecent. Evidentment, hi ha un desequilibri que s’hauria de corregir una vegada per totes si volem que les famílies visquin amb una certs dignitat. Els primers en predicar amb l’exemple haurien de ser els vividors de la Corona i darrere d’ells els polítics. Clar, després els hi pregunten si saben el preu d’un cafè i no en tenen ni idea. Trist! Un bon polític és aquell que és capaç de rebaixar-se al nivell de la gent del poble i vetllar per millorar situacions i sous.
13 EL PROCÉS (notícies lligades al procés sobiranista català). Hem estat pendents del trasllat de part del govern català i el president Puigdemont, una vegada ha estat cessats, a Bèlgica. Han fet una roda de premsa multitudinària per fer presents les reclames catalanes al cor d’Europa. L’objectiu és que es garanteixi un judici just al president avalat per la comunitat internacional. L’expectació que ha aixecat la roda de premsa ha estat brutal; la sala ha quedar petita. Un altre gol encaixat pel govern espanyol ja que no pot impedir que Puigdemont viatgi arreu d’Europa ni que faci una roda de premsa d’aquest estil. Mentrestant, el fiscal reprovat De la Maza ha presentat una querella per prevaricació, sedició i rebel•lió que la jutgessa Lamela ha acceptat. Igualment també s’ha citat als membres de la Mesa. Immediatament, en menys de 24 hores, els ha citat a tots a Madrid. Tal com ha denunciat Junqueras no han tingut ni temps per preparar la defensa. En els viatges de partida de Catalunya mostres de suport del catalanisme i escridassada de part d’espanyolistes radicals, que per cert; dissabte han tornat agredir a un noi a Mataró. El mateix que li va passar als dos consellers que van tornar de Bèlgica. Cal recordar que a totes elles i tots ells se’ls hi ha tret l’escorta que els protegia, per tant estan exposats al deliri d’aquests violents. Mentrestant l’ajuntament de Barcelona ha reconegut com a legítim el govern de la Generalitat. A la tarda ha saltat la sorpresa. La jutgessa Lamela ha enviat a la presó incondicional als 9 membres del govern que han declarat. Pobra gent! Haver de veure com tots els de la trama del PP campen lliures i els nostres representants legítims no solament són cessats i inhabilitats sinó que són ficats a la presó i sense fiança (excepte el Vila; fiança de 50.000 per a llepar-los-hi el cul). Així Oriol Junqueras i els consellers Raül Romeva, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Meritxell Borràs i Carles Mundó ja són a la presó junt amb el Judes del Vila que ha dit passaria la nit amb ells en solidaritat. A les 19h, mala hora per cert, la gent ha ocupat de nou les places i avingudes on hi ha ela ajuntament per mostrar la solidaritat amb aquesta gent. A les 22h una cassolada ha ensordit els carrers. És fastigós que la vida dels nostres consellers estigui a les mans del reprovat Maza i la Lamela. Si hi hagués una dignitat a Espanya li hauria de caure la cara de vergonya. La meva més absoluta condemna i tot el suport companys del govern; darrere seguirem nosaltres el camí que amb valentia heu seguit seguint el mandat que us va donar el poble amb el seus vots.
Divendres de mobilitzacions bloquejant carreteres i punts estratègics reclamant la llibertat dels presos polítics. I al vespre concentracions a davant dels ajuntaments per reclamar l’alliberament dels presos. I a la nit cassolades. Per la setmana vinent, dimecres vaga general i dissabte gran manifestació a Barcelona. Mentrestant, la vida continua i tothom es va movent per a les eleccions. Pdecat i ERC han fet reunions per parlar de possibles llistes unitàries i així fixar l’estratègia a seguir. La Cup a Perpinyà ho ha debatut i decidirà la setmana vinent. Mentrestant la que es veu presidenta de Catalunya, junt amb el seu gurú i l’actoret aquell que ja no el volen ni per a fer teatrillos de barri i l’Albiol han fet actes de propaganda barata entre la seva massa ignorant. Mentrestant, el PSC, obviant la fugida de molta de la seva gent, segueix de mans de l’Iceta sense fer cap autocrítica. Només val criticar els altres, ah i proposar un model federal que serà impossible ja que aquest venut del Sànchez amb el gest que ha tingut tardarà a governar Espanya. Serà un d’aquells líders del PSOE com el Borrell que acabaran netejant el cul brut del PP. Finalment, criticar durament a Podem només pel fet que es plantegi apartar a un dels seus homes més ben preparat i dels pocs que ha tingut la força per plantar cara a l’establishment de la dreta: Dante Fachin. Aplaudir les 400.000 persones que a Bilbao el dissabte s’han manifestat defensa en contra del 155 i a favor del Dret a Decidir. Igualment, agrair la mobilització de Madrid i la de Lleida contra la injustícia que s’està fent contra Catalunya.
A primera hora del matí, el President Puigdemont i la resta de consellers s’han entregat voluntàriament a la justícia belga. La repercussió mediàtica ha seguit la línia dels darrers mesos; cobertura total. A migdia s’ha fet una roda de premsa en la que s’ha informat que s’estudiaria el cas amb la documentació que li ha enviat Espanya. A la espera del que es pugui dictaminar, notar diverses reaccions en contra del que s’està fent a Catalunya. Segolene Royal o el mateix ministre d’interior belga Jan Jambon s’han mostrat sorpresos per com s’han dut les coses i de la no actuació d’Europa.
Acabem la setmana ja de matinada amb la gran notícia de l’alliberament de Carles Puigdemont i els consellers amb mesures cautelars. És una gran notícia!
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA). Atemptat a Manhatan. Atropellament que deix 8 morts i 11 ferits. El va fer un tio per lliure usbek sota l’ampara de l’Islam. Trump demana pena de mort per al sospitós de l'atemptat de NYC. Quina mania amb la pena de mort; per un militar que es va veure immers en un afer també la va demanar. A més vol aprofitar per avançar en l’agenda immigració per encara vetar més l’entrada de gent de fora. No és línia Mr. Trump. Aquest paio es va radicalitzar a dins de casa vostra, com els terroristes de Catalunya. No es fa prou per acostar-se a aquesta gent i descobrir els seus canvis d’actitud. En comptes de demanar la pena de mort hauríeu de treballar amb aquella persona per aprofundir en els perquès de la seva actitud. Mentrestant, viatge a Àsia per a buscar aliances per aturar les amenaces nuclears.
Senadors dels EUA diuen que hi ha informacions sòlides que provarien la ingerència de Moscou en el procés català igual que va passar en la campanya electoral als EUA. Aquestes ingerències, pel que es veu, es farien creant notícies tendencioses que farien anar cap una banda o una altra, sempre afavorint els interessos de Rússia, la qual es veu que espers qualsevol escletxa per atacar Europa. Amb Trump a fora, Texas ha patit un nou tiroteig amb 27 morts. I després posen en dubte si s’han de tenir armes. Va home va! Evidentment No.
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions). L’església catalana ha mostrat la seva solidaritat amb els presos polítics sobretot arran  d’aquesta setmana. Ja no és una mostra concreta. Amb el pas dels dies i la violència exercida per via de les porres i per via judicial, les mostres han augmentat. Primer des de Montserrat, després el Bisbe de Solsona i lentament capellans de diferents pobles i ciutats, com a Reus, Durro i Porrera. Denúncies d’aquestes actituds abusives i una crida a estar units davant de la barbàrie.