APARTATS

27 de nov. 2017

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 13.

1. COMPETICIÓ.  Lliga. Jornada 13.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.   VALÈNCIA 1 – BARÇA 1 (Alba).


3. EL CONTEXT. Messi va rebre la pilota d’or que l’acredita com a màxim golejador de la temporada passada amb 37 gols, i ja en van 4. A més la culerada està d’enhorabona ja que ha renovat el contracte amb el FCB fins el 2012, fixant una clàusula de rescissió de 700 milions d’euros.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Els crits constants contra el Barça i Catalunya; sap greu dir-ho però l’odi que ha sembrat el PP en un dels seus principals feus fa realment por. En la connexió de migdia del TN un tarat espontani també s’ha volgut fer veure insultant en directe. Mostres clares d’aquests impunitat amb el feixisme. El Barça ha sortit amb una samarreta de suport a Berizzo entrenador del Sevilla al que lo han diagnosticar càncer.
5. EL BARÇA. Bon paper de Veermalen. Ha entrat per Piqué i s’ha entès bé amb Umtiti. Semedo ha fer un bon partit tot i perdre la posició puntualment en defensa; baix rendiment de Rakitic. Mig del camp poblat amb 5 homes. A dalt Suàrez barallant-se amb el món.
‘GALLINA DE PIEL’. Alba, pel golàs.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Rakitic. Porta dos partits fluixos, coincidint amb la tornada de les seleccions. El gol ve d’una cagada de marcatge d’ell en el relleu a la banda de Gayà.
L’INDULTAT. Semedo. Ha aguantat bé la banda, guardant la posició en defensa amb comptades ocasions en atac
6. L’EQUIP TÈCNIC. Partit plantejat per extremadament solvents darrere sobretot: 4-5-1. Bons 50 minuts del Barça. Equip cohesionat en defensa i fent una teranyina de pressió que no ha deixat sortir del seu camp els blancs. Ara en atac hem estat nuls també. A la segona, al no haver-hi bandes ens hem estavellat una vegada i una altra a mig. Denis i Vidal han donat llum a l’equip.
7. EL RIVAL. Un equipàs. Impecable en defensa amb dues línies de 4 molt ben treballades. Basculacions constants segons circuli la pilota i ajudes de dos a tres jugadors per evitar passis propers a l’àrea. Sortida en tromba al contratac amb 3 o 4 jugadors rapidíssims amb bona definició i atreviment. Gran treball! De lo milloret de la lliga.
8. LA POLÈMICA. Iglésias Villanueva i el seu linier ens han robat un gol claríssim de Messi. Un xut que va fer l’argentí que es va colar per sota les cames del porter i va entrar un pam i mig a dins de la porteria. Ens roben dos punts!
9. LA VEU DEL SOCI. Enrabietats perquè ens birlen dos punts però contents perquè seguim sent líders invictes i a 4 punts del segon havent passat per Mestalla i el Wanda. Indignació perquè ja l’any passat ens en van robar un d’igual a camp del Betis. Per cert; seguim invictes.3
10. LA CAVERNA. Què heu de dir dels àrbitres merengons? Dos punts robats per la inutilitat d’un sistema que ja hauria d’haver implantat la tecnologia per veure i corroborar aquests temes. Els equips de Madrid queden a 8 punts;  regal de black Friday i ciber Monday.