APARTATS

26 de nov. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA 20-261117

UNA SETMANA DE TRES PARAULES I UN COLOR (buscarem tres paraules i un color que defineixi la setmana).
NOM: campanya. Els partits ja estan en campanya -per molt que encara quedin 9 dies- i han posat tota la seva artilleria a punt des del minut zero. No hi haurà treva.
ADJECTIU: nadalenc. Ja es respiren els aires del Nadal. Molts nuclis han encès els llums. Esperem que l’esperit nadalenc ens faci ser més solidaris amb la resta de la gent i més companys.
VERB: riure. He rigut molt mirant la tarda de diumenge la peli ‘el Pregó’ amb el Bonafuente i el Berto fent un paper estel•lar.
COLOR: groc i pàl•lid per demostrar la degradació i la deriva que està patint l’estat espanyol i la poca autocrítica que fa la gent.
01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...). 25 anys del segrest de la farmacèutica d'Olot Maria Àngels Feliu. En total van ser 492 dies de captiveri; un cas que va commocionar Catalunya. La van fotre en un zulo i allà només estava en contacte amb ‘l’Iñaki’, l’home que al final va acabar alliberant-la (va ser 8 anys a la presó). En el cas s’hi van veure implicats policies locals d’Olot mateix i un guarda forestal. Aquesta senyora era filla d’un empresari ric de la zona. La finalitat fou clarament econòmica. Es dóna la casualitat que un avantpassat de l’Àngels va ser segrestat pel Serrallonga.
Dia Mundial de la televisió 21/11/17. Per plantejar-nos seriosament quin tipus de televisió tenim a casa nostra, amb la majoria de mitjans intervinguts pel règim espanyolista. Cada vegada menys la veig. Amb internet tens molta més multiplicitat i pluralitat que no pas mirant segons quins canals. Per informar-me sense cap mena de dubte TV3- i així ho corroboren els informes-. Bones notícies d’a prop, bons telenotícies, bon espai del temps i bons reportatges d’investigació. Alguns programes interessants: ‘Polònia’, ’30minuts’,  ‘De llit en llit’. De la resta de canals em quedo amb certs programes de les Sexta com ‘El equipo de investigación’ o ‘el Salvados’. Salven moltes hores els programes de Divinity vinculats a reformes i compra i venda de cases com ‘La casa de mis sueños’. De la Nova: ‘Casa de empeños’, ‘Quien da más’ i ‘Mountain men’. I dels digitals tv, els que més miro recentment: Canal de casa, Zen tv, ‘el huerto de Renato’ de televisió d’Extremadura i tota la gama de futbol.
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...). El criminal Charles Manson ha inspirat el món de la contracultura, des de "Les noies" fins a Tarantino. El mal és ben present a la terra i aquest mal nascut n’és la viva imatge. Durant la seva vida només ha sembrat odi i violència. Com tot el mal però, al mateix temps que provoca un rebuig frontal i evident, també provoca una mena d’atractiu estrany. En el seu deliri i el dels seus seguidors, va crear un grup de hippis drogats per promoure atacs violents que es coneixia com ‘la família’. Entre els seus deliris de boig plantejava la teoria de l’arribada imminent de l’apocalipsi en la lluita entre blancs i negres. Per accelerar-ho va promoure atacs directes. El més sonat va ser l’assassinat teledirigit per ell de Sharon Tate esposa embarassada de 8 mesos i mig de Roman Polanski. Després fou el torn d’un botiguer i la seva esposa; l’acarnissament va ser bestial! Després un professor de música. La vida et depara coses tan estranyes com que aquest malparit era un bon músic. L'any 1970, Manson va treure l'àlbum ‘Lie: The Love & Terror Cult’ que va servir per a finançar la seva defensa, algunes cançons del qual foren interpretades per Guns’n’roses i Marilyn Manson (que deu la meitat del nom del grup a aquest boig).
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui). 20/11/1975 moria Franco. Han passar 42 anys i segueix ben viu gràcies a la permissibilitat dels diferents governs que han passat per la Moncloa i la impunitat que els dos reis que l’han seguit han demostrar vers la seva figura. Amb la seva mort a Espanya no s’ha fet net i aquest llast s’ha arrossegat i s’arrossegarà anys i anys si no hi posen solució. Cal demanar perdó per totes les atrocitats que es van cometre i cal treure de totes les cunetes i racons aquells innocents que es van assassinar i van morir. Al mateix temps cal il•legalitzar qualsevol manifestació que exalti el feixisme, començant per reconvertir el Valle de los caídos en un centre de recuperació de la memòria històrica i no en un santuari de peregrinació franquista. Cal treure d’allà les restes d’aquesta icona del mal. Sinó seguiran sent còmplices del mal, cada cop que fructifica en forma d’atacs violents contra la resta de la societat. El que no es pot permetre és que els violents de l’assalt a la Blanquerna segueixin en llibertat i que la nit del dilluns es permeti a la Parròquia de San Francisco de Borja de Madrid la celebració d’una missa en el seu honor. Al finalitzar-la s’ha cantat impunement el ‘cara al sol’ amb els braços alçats i corejant el seu nom. No estem bé!
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens...). Temps solejat i amb caloret agradable entre dia. A les nit, seguint la tònica anticiclònica, fredorades coincidint justament amb les tarifes de llum més escandaloses dels darrers temps. Fot de mala llet haver de sentir que és a causa del temps, quan ha fet unes ventades bestials les dues darreres setmanes. Que ens diguin la veritat: allà on estan col•locats tots els ex dels governs espanyols apugen les tarifes com els hi dona la gana. Els hi importa ben poc que la gent no arribi a final de mes. Com que saben que fot fred apugen segon a segon les quotes. I per a major indecència augmenten impunement la bombona de butà; l’energia més barata amb la que la gent amb menys recursos s’escalfa. No hi ha dret!
La NASA avisa que augmenta la contaminació lumínica. De fet, mires els mapes de la terra i en els principals nuclis de població del món sembla que brillin com estrelles. Som uns inconscients!
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona). Primeres declaracions als jutjats de Reus en relació a la vaga general. El CDR han convocat a gent a les portes dels jutjats el dijous i el divendres per demostrar-los tota la solidaritat amb un esmorzar pels assistents. El dijous l’expectació ha estat màxima amb la declaració de l’Alcalde Pellicer i els membres del govern.  Els de la Cup no s’hi han presentat per dignitat.
La número 3 del PP de Tarragona diu que Reus ha de deixar l’extremisme. N’hi ha un tip i l’olla plena. Els extremistes som nosaltres? Es per morir-se sentir aquests demagogs de bar de zapateao. El PP, amb un sol ajuntament a Catalunya com a representació, ha fet passar pel tub a tot el poble català. De què parlem sra. Tona Duch. Miris el propi melic abans de parlar. A casa nostra a Reus tenim gent imputada per pensar diferent, penjar cartells, mobilitzar-se, cridar per un megàfon, fer un escrit per convidar a marxar els PN de la ciutat. Defensi tota aquesta gent sinó serà igual de miserable que tots la calanya radical i neofatxa que té per damunt seu.
06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos...). Black Friday. Bé! Una americanada més que s’ha instal•lat a casa nostra davant la falta de creativitat que solem mostrar. A un mes del nadal la gent ha anat endelirada a adquirir tot tipus de productes rebaixats o descomptats. Benvinguda sigui la campanya per ajudar la petita i mitjana empresa a tirar endavant, després de dos mesos certament convulsos.
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...). Estudi CEOE. Les manifestacions-vagues-aturades del mes d’octubre a Catalunya han deixat 9.617.416 hores de treball perdudes; equival a un 93,82%. La darrera gran aturada a Espanya va suposar 11.000.000 d’hores perdudes i una resposta del 10% de la força laboral. Sort que des d’Espanya i el govern del PP es van voler ridiculitzar les xifres de l’aturada. En pocs dies hem aconseguit acostar-nos a la repercussió que tenen vagues generals a la resta de l’estat.
‘Una investigación de 1996 hecha por Catherine Hodge y Leriy McDermott que muestra que las estatuas de las venus paleolíticas fueron hechas por mujeres que miraban sus propios cuerpos desde su punto de vista’ (Diario.es). Així acaben d’entendre’s les visions no sempre encertades de com estaven fetes. Dos fets a destacar: el primer el paper de la dona reivindicant-se en l’art i dos, l’obsessió de ‘retratar-se’ un mateix. Potser eren els selfies de l’època, ves a saber.
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook). Catalá avisa de que los tuits ofensivos sobre la muerte de Maza serán investigados y amenaza con querellas (Diario.es). Perfecte. Però querellem-nos també contra els comentaris catalofòbics ministre sinó quedareu en ridícul, o se us veurà el llautó. El que no pot ser és que s’insulti a Catalunya i la seva gent com es fa. Impunitat ni una. Xarxes netes de tot. Ah, i una altra sr. Català; a veure si d’una vegada per totes prohibeixen manifestacions feixistes com la desfilada de Madrid al Valle de los Caídos exaltant Franco. Sense temps per pair la noticia hem sabut de la detenció d’un noi català per haver-se burlat de la mort de Maza i per amenaces de mort a Millo. El que ha fet aquest noi no està bé, però d’aquí a que el detinguin hi ha un món i més veient la impunitat amb la que l’extrema dreta fa el que vol sense que agafin a ningú. Per cert;  el govern espanyol ha obert una pàgina en la que pots denunciar insults i menyspreus contra Espanya. Clar que si!
Retiren, després de 6 entregues, l’emissió del programa de l’Herrera ¿cómo lo ves?. Ben fet; era pura ‘deixalla’. Una indignitat d’emissió per una televisió que vol ser pública. Un gasto inútil per a un projecte que ja va néixer fracassat. Es volien fer preguntes a la gent i la veritat és que algunes d’elles no tenien cap sentit. Qui menteix millor? Homes o dones. Quina emoció experimenta en veure la bandera d’Espanya? Està sobrevalorat el sexe? Sent Catalunya independent el Barça hauria de jugar la copa i la lliga? Hem pagat aquest inútil amb els nostres diners! Quina vergonya!
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...). L'exprimer ministre francès Manuel Valls, a «El Periódico»: «No hi pot haver una agenda independentista». Perquè ell ho digui! Doncs no senyor Valls. Cadascú que faci el que cregui que ha de fer. Faltaria més que un pogués decidir per la resta. El que amaguen aquestes paraules és por a que s’acabi el xollo dels lobbis que hi ha a Europa i més després del Brexit, on França actualment hi ocupa un lloc més prominent.
‘Vientos de revancha son los que parecen traer algunos de los Ayuntamientos recientemente constituidos. Las calles dedicadas a Franco y a J. Antonio lo estarán a partir de ahora la Constitución. En Valencia la Plaza del caudillo pasará a llamarse del País Valencia. Y no hemos hecho mas que empezar. Se dedican a borrar la historia’. J.Mª Aznar. (La Nueva Rioja). Doncs clar que si miserable! No hi ha hagut justícia i la restitució d’altres noms anteriors pot començar a ajudar a tancar unes ferides que romanen massa obertes. Prou d’alabar al dictador i als criminals que van acabar amb el govern legítim de la República. Ni oblit, ni perdó.
Rafael Catalá denuncia "talls en el subministrament d'energia" en cases de jutges i fiscals a Catalunya. Si no aporten proves clares i contundents no m’ho crec. Un pas més en la precampanya del 21d de la por, l’amenaça i la coacció per fer que la gent no voti pro independència. Faran tota la guerra bruta que podran.
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives). El 155 paralitza la tasca en relació al restabliment de la memòria històrica exhumant tombes i identificant cadàvers de la Guerra Civil. Justament el dimarts a el cementiri vell han descobert una fossa amb 30 cadàvers de soldats. Tal com ha dit Mireia Boya (CUP): ‘Gràcies PP, PSC i C's. 114.226 desapareguts continuaran als vorals i les fosses comunes 80 anys després’.
Barcelona cau en primera ronda i es queda sense l'Agència Europea de Medicaments. Laporte (Catedràdric farmacologia de l’autònoma): "El Gobierno de Rajoy no ha movido ni un dedo para que la AEM venga a Barcelona". Una altra arma de les que utilitza el PP contra Catalunya per desacreditar-la als ulls del món. Han fet veure mesquinament, de boca de la Dolors Montserrat, que l’agència no ha vingut aquí per culpa de l’independentisme i no és veritat. No deixaré de reconèixer que la situació ha fet que hi hagués una certa incertesa però no per a tant; mireu sinó el Mobile, Amazon... Aquest govern corrupte del PP no ha bellugat ni un dit per a nosaltres. Amb els jocs olímpics es va bolcar amb Madrid, ara; Barcelona ja es una altra cosa. A nosaltres no ens enganyareu podrits. Ha estat més un tema de burocràcia i política tal com apunta Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona “Ho lamento profundament perquè Barcelona era tècnicament la que tenia millors condicions, un fet que demostra que ha sigut una decisió política”.
Jaume CollboCas dels Sanfermines: l'advocat de la jove respon que té dret a "fer una vida normal". Una de cada cinc dones pateix abusos o assetjament a través de les xarxes socials a Espanya, segons. Aquest cas està trasbalsant la societat en general. Un grup de farres que es fa dir ‘la manada’ violen una noia i ho graven i el que es posa en dubte és el fet que ella després de ser violentada seguís fent vida normal. No m’ho puc creure! Haver se sentir que l’advocat de la defensa treballarà per demostrar que la relació va ser consentida és un escàndol. Si s’analitzen els protocols d’una violació, una de les primeres premisses precisament és el fet de seguir fent vida normal. De què serveix que hi hagi tants psicòlegs si no se’ls hi fot cas?
Pedro Sánchez acusa PP i Cs de tenir només l'enfrontament territorial com a model de país. El sento i em venen ganes de vomitar. I amb el teu consentiment carallot. Com es nota que estem en pre campanya. Fa quatre dies a abraçar-se amb els del 155. Ara toca amargar-se’n per esgarrapar vots.
L’Ajuntament de Zamora fa una campanya contra la violència de gènere que ha remogut les xarxes socials. Ha plantejat el següent acudit: ‘En que se parecen las mujeres y las baldosas? Pues que las dos se pisan’. Tristament aquest fet demostra que vivim immersos en una societat massa masclista encara i aquesta és la principal xacra. Campanya totalment desafortunada! Així no anem enlloc! I més si tenim en compte la dada següent: Amnistia Internacional calcula que a Espanya hi ha més de 1.400.000 víctimes de violència sexual. Una dada penosa i que hem de millorar, denunciant si cal per prevenir. Mentre redactava aquestes paraules la 45 víctima ha caigut a Espanya en mans del seu home. Execrable!
El fenomen dels sense sostre creix: més de 1.000 persones viuen al carrer a Barcelona. Els ajuntaments encara han de fer molt més per aquest col•lectiu altament vulnerable. Tant que semblava preocupada la Colau amb els més necessitats i mira; permet que hi hagi 100 sense sostre.
Atemptat a Egipte amb 270 morts. Al Qaeda ha colpejat de nou i ha deixat una massacre bestialment inhumana nova enmig d’una celebració religiosa. Mentre el món s’omple la boca amb solucions maques, ells segueixen matant on i volen.
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives). Rosa Maria Sardà ha tornat la Creu de Sant Jordi perquè no es veu "mereixedora" del guardó "ateses les circumstàncies". Evidentment és una notícia trista però almenys valoro l’enteresa de la persona en prendre aquesta decisió, tot i que igualment considero que s’equivoca. Si vas agafadeta de la mà del poderós i el ric vol dir dues coses: o que formes part del lobbi de domini o que no te n’assabentes de que tracta de la peli. Per cert, avui diumenge hem sabut que la Rosa Maria dóna suport al PSC.
El futur de Freixenet podria acabar decidint-se a Alemanya: Henkell podria comprar el 50% de l'empresa. Tantes lliçons d’espanyolitat que ens ha donat la seva màxima autoritat i ara va i es ven l’empresa a una empresa alemanya. Venut! No tens altre lema que la pela i punto, te la doni qui te la doni. Molt semblant amb el que ha passat a l’empresa dels ossets: ‘Polèmica per la decisió de Tous de fer fora Rahola i Rakosnik de la seva fundació. Tous ha demanat a la Fundació Rosa Oriol que canviï el seu patronat per fer-lo "apolític i transversal" i evitar així el boicot’. Em poso de part del fort i ja està, això si; em sento espanyola i catalana (sempre en darrer terme). Boicot total a Tous i ja està!
Prohibeixen que dues nenes surtin de l'Estat fins als 18 anys per evitar l'ablació. En ple segle XX que encara existeixen desgraciats que puguin fer això a aquestes pobres nenes és fastigós i inhumà. Benvinguda sigui tota mesura que pugui ajudar als menors a tirar endavant.
‘Ojalá me equivoque, pero la reforma constitucional es casi imposible. Un país no se puede considerar que está constitucionalmente estabilizado hasta que no hace uso con normalidad del o de los procedimientos de reforma de la Constitución. La composición del Congreso y del Senado no la hicieron las Cortes Constituyentes, sino las Cortes de Franco. El sistema está pensado para garantizar la Restauración de la Monarquía y no para que el pueblo español pueda hacer una síntesis política de sí mismo adecuada a su complejidad’. Javier Pére Royo (Diario.es). Doncs això; Espanya no està normalitzat democràticament.
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros). Són dades de l'"Informe d'impactes socioeconòmics de les universitats i el sistema públic de recerca de Catalunya", que s'ha fet públic aquest dilluns. Assenyala que per cada 100 euros d'inversió en el sistema català d'universitats públiques (SiCUP) hi va haver un retorn per a la societat de 402 euros en contribució al PIB, 226 euros en rendes salarials i 618 euros de facturació. Després estem en crisi a Catalunya! Vinga home, prou mentides!
13 EL PROCÉS (notícies lligades al procés sobiranista català). La setmana en la que el president legítim de la Generalitat Carles Puigdemont ha refusat la paga com a ex president de part del burleta Montoro, un miler d'acadèmics dels EUA i Europa han demanat l'alliberament del que consideren que són -evidentment- "presos polítics". Eurodiputats de tots els colors condemnen l'empresonament dels consellers i dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural. Al Parlament europeu no s'ha pogut debatre formalment pel veto de populars i socialistes. Visca! Al final el Suprem ha agafat tots els casos catalans, una vegada Maza ja està enterrat. Sembla albirar-se en l’horitzó un possible alliberament dels presos. En qualsevol cas, les defenses de Rull i Turull en demanen l'excarceració al·legant que no han promogut cap "resistència" a l'aplicació del 155. Mentrestant, les entitats han seguit amb els preparatius del concert per recaptar diners a Barcelona i l’acte de Brussel•les del pont. En l'acte d'aquest 20N, Òmnium i l'ANC han denunciat que "el franquisme està més desacomplexat que mai". Al mateix temps, dilluns, la sectorial de bombers de l’Assemblea ha dibuixat un gran llaç groc al Castell de Montjuïc de Barcelona per demanar la llibertat dels presos polítics i cridar contra el 155. Ni la data ni el lloc són casuals; és el lloc on van assassinar a Companys. Des de Brussel·les el president Puigdemont ha presentat el partit des de l’exili. Notar l’augment de la contundència de les seves paraules.
El PSC tria el mateix lema d’Unió de 2015. Sànchez diu que no investirà a l’Arrimadas. El PP ha presentat una proposició no de llei contra el suposat adoctrinament a les escoles catalanes. El debat al Congrés ha estat acarnissat entre el Rufian i el Mena contra el PP i C’s. Ja n’hi ha prou d’aquest color. Deixeu l’escola catalana en pau. Dues imatges han estat clau. Primer veure el Rivera amb una fotocòpia suposadament d’un llibre de text que s’utilitza a les escoles. Ha resultat ser una enciclopèdia del Club Super 3 de 2002; desgraciat! La segona imatge ens l’ha donada el representant de Podem Joan Mena. Amb un guix a les mans, ha anat fent caure una per una les mentides d’aquest farsant del Rivera. L’endemà dijous, l’acarnissament de teatrillo ha estat de part del Rivera contra el Montoro pel Cupo basc. Li han faltat cames a la sultana andalusa per posar-hi cullerada. La hipocresia d’aquests paios és per fer-s’ho mirar. Una persona que tingui dos dits de front no es pot creure que fa dos dies estaven enamorats cegament i ara es tiren els plats pel cap; ‘teatro del bueno’. La mateixa sensació que he tingut quan el guapet caga calces del Sànchez que ha dit que no donaria suports a la investidura de l’Arrimadas. Ja no ens mamem el dit pares i executors del 155. Per això que tampoc em crec el que va dir el The Guardian: ‘Espanya es planteja donar el pacte fiscal a Catalunya’. No poden! És la veritat! Per acabar amb ETA permeten que els bascos visquin econòmicament independentment almenys en aquesta desequilibrada Espanya. 4170 euros per persona per 2030 la resta.
El Tribunal de Comptes dona per coberta la fiança de 5,2 milions pel 9N. Una part s’ha cobert amb aportacions anònimes de particulars, la resta ho han pagat ells amb diners i amb avals amb propietats. Que et facin pagar per un  procés participatiu... ja em diràs. Vomitiva aquesta Espanya. Perseguir els corruptes del PP no; només canya a Catalunya per tapar les seves merdes.
Cs vol condecorar els policies i guàrdies civils de l'1-O per "frenar el desordre públic". Condecorar a uns individus que van pegar, colpejar, porrejar, disparar, agredir, violentar, gasejar a gent que lliurement va voler anar a votar. Una gran imatge llavors i una gran imatge ara. Miserables!
Una traducció automàtica no revisada converteix el Maresme en Marisma, la Noguera en Nogal i la Garrotxa en Breña. Un dels efectes del Decret de Nova planta de Felip VI del segle XXI ha estat que la llengua de l’administració ha passat a ser el castellà. La qüestió és per terra, mar i muntanya aniquilar tot allò que ens fa sentir catalans. Només cal sentir un altre dels miserables de la caverna. Albiol: "Proposarem tancar TV3 i obrir una televisió amb gent normal". A tocar una altra de les potes: la televisió pública catalana. L’educació i les escoles ja fa anys que infructuosament no aconsegueixen modificar-ho.
Avià decideix no encendre els llums de Nadal fins que els consellers del govern Puigdemont i els líders d'Òmnium i l'ANC siguin alliberats. Segur que es pot discutir la decisió i podria ser negociable però en qualsevol cas tot suport a la pobra gent empresonada i exiliada el veig bé.
"El Govern va utilitzar bitcoins per ocultar despeses del referèndum", portada d''El Mundo'. Per creure-se’ls! La meitat d’informació que treuen aquests paios són invencions. Veurem si se’n diu alguna cosa més o cau per si sol.
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA). Les ‘Final five’ eren les components de l’equip dels EUA de gimnàstica esportiva que van competir en els Jocs de Rio o Londres. Doncs bé un centenar de denúncies culpen el metge de l’equip per abusos sexuals continuats. Terrible! I van competir i van guanyar. No hi pot haver cap perdó cap aquest desgraciat.
L'impacte en el canvi climàtic dels viatges del dia d’Acció de Gràcies. Aquest dia els EUA tornen a casa per dinar plegats amb la família i majoritàriament els milers de desplaçaments que es fan són amb cotxes particulars. Amb tot les carreteres es congestionen i les emissions de CO2 són brutals i l’atmosfera ho nota.
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions). L'arquebisbe Cañizares creu que no es pot ser independentista i bon catòlic. Clar que no. Per ser bon catòlic has de ser franquista, nacional, de dretes, espanyol, propietari-amo, militar (o de la PN o la GC), unionista, constitucionalista, monàrquic... la vella guàrdia de sempre. Quina vergonya d’església! No en vull saber res d’aquests que reparteixen carnets de bons i mals catòlics. Evidentment Déu i Jesús estan per damunt de tota aquesta púrria. Si, a Déu i a Jesús; no a un sistema espanyol corrupte on l’església és una de les potes de manipulació del règim. Som independentistes, creiem en Déu i vetllem per ser cada dia millors persones. No ens representeu en res conferència episcopal.