5 de nov. 2017

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 11. BARÇA 2 - SEVILLA 1.

1. COMPETICIÓ.  Lliga. Jornada 11.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  BARÇA 2 (Alcàsser 2) – SEVILLA 1.

3. EL CONTEXT. Les detencions dels membres legítims del govern de la Generalitat han fet que la societat democràtica catalana s’hagi bolcat a reclamar la llibertat dels presos polítics. Primer va ser el Palau blaugrana amb 5 minuts de silenci i 5 de crits de ‘llibertat’. Després el Camp Nou ha pres la batuta reivindicativa. Les grades d’animació han entrat al camp al minut deu sota crits ben comprensibles de llibertat. Ha estat colpidor! En el minut 17:14,  els crits d’independència han ofegat les veus dels locutors, els quals per cert, porten uns quants dies parlant-ne; per aplaudir.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? 600 partits de Messi; per treure’s el barret. És sense cap mena de dubte el millor jugador de la història. Ha estat plovent durant tot el partit però la gespa s’ha mantingut impecable.
5. EL BARÇA. Suposo que a causa del cansament, a la segona part, fins que ens han empatat, hem anat a remolc del Sevilla i la veritat és que podíem haver empatat o perdut, però tenim la sort de cara i hem guanyat. Hem defensat amb un 4-4-2 amb Alcàsser defensant a tocar de l’àrea si calia i hem atacat amb un 4-3-3. Sobretot a la primera part ens han donat els millors minuts de la temporada. Defensem amb dues línies ben juntes de quatre i amb ajudes i això dificulta molt la feina del rival que ens ha agafat més al contraatac i a pilota aturada.
‘GALLINA DE PIEL’. Alcàsser. Dos gols i molt bona entesa al davant. A més ha estat extremadament disciplinat ajudant en defensa. Celebració pels que vindran.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Suàrez de nou. Està en caiguda lliure. Cau massa a la banda i es descol•loca. El més trist és que malgrat tot no marca.
L’INDULTAT. Iniesta. Ha donat aquell plus que fa d’ell un jugador imprescindible per la diferència que aporta.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Amb la caiguda de forma a la segona part, ha tardat massa a reaccionar. S’havia de treure d’immediat a Suàrez per Deulofeu, per donar velocitat i s’hauria d’haver permès l’entrada a Denis per tenir més la pilota. En aquella fase del partit ens han passat la mà per la cara.
7. EL RIVAL. Un equipàs. El Toto Berizzo farà del Sevilla un gran equip sinó temps al temps. Ha sortit cagat al camp i s’ha precipitat corrent esbojarradament marcant a l’home. A la segona part, ha tingut la pilota i ha demostrat per quina raó és un dels equips més potents d’Europa.
8. LA POLÈMICA. Com era d’esperar, la primera targeta ha estat per nosaltres i per protestar. En línies generals, Gonzàlez González deixat jugar massa. Podia haver xiulat un penal al Barça per mans. Allò del criteri.
9. LA VEU DEL SOCI. Bon sabor de boca, sobretot per la primera part i el tram final del partit. El soci es mostra una mica neguitós per moments i massa eufòric segons com. Heus ací la muntanya russa en la que està movent-se el Barça... com el país.
10. LA CAVERNA. El València segueix envalentonat guanyant els partits amb solvència i fent molt bon futbol. De moment és el rival a batre. Evidentment, els dos equips de Madrid són molt potents. El Madrid ha guanyat amb claredat a Las Palmas després de les derrotes a Europa i contra el Girona.