APARTATS

12 de nov. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 06-121117

UNA SETMANA DE TRES PARAULES I UN COLOR (buscarem tres paraules i un color que defineixi la setmana).
NOM: llums. Pell de gallina a la manifestació de Barcelona amb la iniciativa popular d’encendre els llums del mòbil i així crear una catifa de llumetes vista de manera excepcional sobretot aèriament. Milers de llumetes en solidaritat amb els presos polítics.
ADJECTIU: animat. Quan tens tanta gent al teu voltant de totes les edats que es bolca com tu en una mateixa causa i que pensa igual que tu, t’anima.
ADVERBI (novetat): ‘indiciariamente’. Manuel Morocho inspector de la UDEF, en la comissió d’investigació de la Gurtel, ha utilitzat aquesta paraula per acusar membres del PP com Rajoy, Trillo i secretaris generals de ‘corrupcion en estado puro’ i que van actuar com una organització delictiva. Recordar per un fet semblant els Pujol van acabar a la presó. Aquí adjunto la informació pertinent que explica aquesta prova i aquesta paraula: ‘La prueba indiciaria o indirecta es aquella que permite dar por acreditados en un proceso judicial unos hechos sobre los que no existe una prueba directa, pero que a partir de estimar probados otros hechos relacionados con los que se pretende probar, cabe deducir razonadamente la certeza o acreditación de éstos últimos hechos’. Conclusió que acusa al PP de corrupció continuada però es protegeix amb aquesta paraula perquè no li ‘caigui un puro’.
COLOR: groc. Per solidaritat amb els presos polítics que ha fet l’estat.
01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...). A Porrera s’hauria d’haver celebrat la festa major gran però el poble reunit va decidir suspendre-la amb solidaritat per l’empresonament dels membres de la Generalitat i els Jordis. En especial per respecte al Josep Rull, persona vinculada a Porrera i com a solidaritat amb Lluís Llach membre del govern cessat. Tot el meu suport en la reivindicació! Diferents pobles de Catalunya han seguit una línia similar al cancel•lar festes majors i actes diversos en suport i denúncia pels presos polítics.
09/11 Dia internacional contra el feixisme i l’antisemitisme. En record a totes aquelles persones que han estat víctimes d’aquesta xacra, sobretot els pobres innocents que van morir en mans dels nazis assassins alemanys en el context de la Segona Guerra Mundial. No hi hauria d’haver cap país que permetés cap identificació amb símbols que enalteixin aquesta mala gent. Ens trobem que en l’actual Espanya grupuscles feixistes enalteixen el feixisme, el franquisme i el nazisme i no els hi passa res. Just aquesta setmana hem sabut que els agressors violents que es van congregar a Saragossa per boicotejar una Assemblea de Podem han denunciat els de Podem perquè els van acusar-los de ‘nazis’. Es dóna la trista casualitat que van ser ells que els van insultar i fins i tot els hi van llençar objectes. També es dóna el cas que cada vegada que l’unionisme es manifesta hi ha agressions a gent del sentit contrari. I en aquest país no passa res tu! Depriment!
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...). Mor ala 85 anys Gregorio Esteban Sánchez Fernández, Chiquito de la Calzada. Uns dels humoristes espanyols que més va trasbalsar el panorama de l’humor de finals dels 90. Va ser un personatge diferent ja que ens va fer riure pel folklore entre freak i surreal amb els que adornava acudits més aviat fluixos. Els seus moviments i les seves frases mig ‘traduint’ idiomes desconeguts per a ell a l’espanyol ens van fer passar bons vespres. Escola andalusa magistral com el Risitas i el Cuñao. Merci per la simplicitat i per ser com dic una persona diferent. Diuen que en morir la seva dona va perdre les ganes de viure. Es deuen haver trobat en el més enllà. Gràcies per fer-nos riure! Ens fa molta falta riure per cert!
07/11/1913 neix Albert Camus, el filòsof de l’absurd. Per ell res té sentit; és la filosofia de l’existència i el sobreviure en el desencant ja que difícilment es pot comprendre res del que ens passa i difícilment podrem resoldre-ho. És l’autor de l’escepticisme per excel•lència. Aquesta actitud vers la vida i el món ve motivada per la desgràcia que va suposar la Segona Guerra Mundial. Per això va deixar de creure en Déu, la raó i l’Estat, per defensar a ultrança la condició humana per damunt de totes les coses. El 1957 va rebre el Nobel de Literatura per la seva producció literària. De la seva magnífica obra n’he llegit ‘l’Etranger’, on trobem la història de Mersault un home que des de la mort de la seva mare deambula desarrelat i buit per un món que sempre li és hostil fins a l’autodestrucció. Molt recomanable!
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui). 09/11/2014 Catalunya va celebrar una consulta per saber com volia encarar el futur polític. Es va preguntar si es volia que Catalunya fos un estat i si aquest estat havia de ser independent. Dels 2.344.828 vots, 1.897.274 va optar pel Si Si. La gran imatge va ser veure les cues dels llocs de votació arreu del país i l’alegria amb la que joves i més grans es va anar a votar. Una jornada que recordarem per sempre més.
07/11/1659 té lloc el Tractat dels Pirineus entre França i Espanya, un acord que implicava la cessió de la Catalunya nord a França. Així la frontera quedava establerta just a la línia dels Pirineus, quan fins llavors s’endinsava per la Cerdanya -actualment francesa-, Perpinyà, Salses... una vergonya i una humiliació històrica contra la Corona d’Aragó que va veure escapçat el seu territori per un pacte entre Castella i França, sense consultar les Corts catalanes. De fet quan vas a territoris de la Catalunya Nord et sents com a casa. Primer perquè parlen català i segon perquè se’n senten i han hagut de lluitar contra els seu propi govern que no els ha acabat mai de comprendre i contra la influència castellana. Molt més senten que molts que porten 4 dies a Catalunya o mitja mida i ni se senten catalans, ni parlen català i volen donar lliçons de catalanitat.
07/11/1893 Santiago Salvador va tirar una bomba a la platea del Liceu. Aquest anarquista aragonès va llençar dues bombes orsini (explosió per impacte) de les quals en va esclatar una provocant 14 morts i 35 ferits. Va ser executat dues setmanes després. El context era la lluita obrera contra la burgesia catalana que governava les fàbriques de Barcelona.
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens...). Setmana de temperatures gèlides i ventades molestoses arreu de Catalunya, fins i tot en punts en els habitualment no hi bufa el vent com el Pirineu i a tocar de Barcelona i Maresme. Nevades continuades al Pirineu -en cotes altes i baixes- que fa preveure una bona temporada. La imatge dels Pirineus àrea de la setmana passada en comparació amb aquesta sobta; fa set dies estava tot pelat i sec, ara està cobert per un bon tou de neu que fins i tot ha permès encendre els canons de neu per produir-ne i obrir l’estació de La Molina que celebra l’aniversari d’obertura. A mitja setmana un petit front ha donat noves nevades i més fred a cotes més baixes. I després de nou vent i vent.
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona). Ens hem llevat el divendres amb la denúncia de la policia nacional contra l’Ajuntament, la Cup, gent del Despertaferro, bombers, gimnàs el Faro... un desgavell més. Amb fotos fetes per infiltrats i amb informacions no contrastades han fotut una denúncia que no s’aguanta per enlloc per ‘incitació a l’odi’. Denúncia per haver signat un paper per convidar a marxar la policia, per manifestar-nos, per fer-los fora d’un gimnàs tornant-los els diners, per encapçalar una manifestació, per ajudar en el control de la mani, per encartellar. Tot el nostre suport! Vam sortir divendres i seguirem sortint les vegades que faci falta. Tot el nostre suport! Amb aquestes mesures mai ens vencereu! Per cert; en relació a la senyera del camp de futbol, al final no s’ha considerat el que va demanar el comitè. Menys mal que encara queda un bri de sentit comú!
Degradació del barri de sant Josep Obrer. Després d’uns anys amb una certa tranquil•litat el barri torna a ser notícia per actes vandàlics continuats, agressions i venda de droga. Cal que l’Ajuntament faci molt més per aturar aquesta escalada si no volem que el barri torni a ser un fortí de delinqüència com fa anys enrere. Dissabte al vespre 150 unionistes s’han concentrat a la Mercadal per defensar la unitat d’Espanya i fer els seus cants típics que si que inciten a l’odi i la violència; i aquí no passa res; on és la fiscalia? I els jutges?. Sort de la policia sinó hi hagués hagut merder. Són fastigosament violents, masclistes, xenòfobs. Per si no en tenien prou van agredir gent dels mitjans que feia la seva feina. Lamentable!
El reusenc Bernat Ollé renuncia a un premi de 10.000€ com a protesta per l’actitud de Felip VI contra Catalunya. Tot el meu suport. Cal demostrar com sigui el nostre enuig a aquests colla de vividors d’aquest estat espanyol feixista. Jo potser hi hauria fet diferent. Hauria anat a recollir el premi, hauria donat l’esquena al borbonot, hauria tret un llaç grog i hauria destinat els diners a ajuda benèfica. En qualsevol cas, bona feina feta pel treball i per la plantada.
Tanca In-Usual un any després d’obrir. La maledicció del Zara. Des de que es va permetre el despropòsit de la fira i el descobriment que darrere de Metrovacesa hi havia l’Amancio Ortrga i tota la conxorxa de no pagar ni un euro per traslladar-hi les botigues del grup, la maledicció va caure sobre el vell i bell edifici del raval. Una botiga i unes botigues que estaven consolides al centre de la ciutat i que li donaven una vidilla que a més afavoria els comerços locals i va i es permet trencar tot un model del Tomb de ravals pel deliri de voler fer un gran centre comercial a la capital del Baix Camp. Amb totes les forces al grup Inditex li desitjo que els negocis almenys d’aquí es fotin una patacada històrica. I als nostres dirigents que van permetre-ho la meva reprovació més absoluta.
Primera condemna a Espanya per tràfic d’òrgans per un cas d’extorsió a Miami a un indigent al que van oferir 6000 euros a canvi d’un ronyó seu. Al negar-s’hi l’home va ser agredit. Màfies actuant a casa nostra. Cap mena de pietat amb aquesta xacra que s’aprofita de la gent per aconseguir els seus propòsits.
06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos...). Ara que està de moda cridar l’atenció per reivindicar-se, un home s’ha enfilat per la façana de la catedral de Múrcia i ha amenaçat amb llançar-se al buit sinó li proporcionaven un advocat per una suposada estafa. Després d’una negociació l’home ha acabat baixant. Al final es veu que demandava 3.000 i un entrepà. En pocs minuts ha estat trending tòpic al tuiter.
Polèmica inútil i de catetos la que s’ha encetat a les Espanyes per la nova samarreta que lluirà la selecció de futbol a Rússia. Resulta que en un lateral han posat tres franges verticals amb els colors de la bandera de la República. Són uns catxondos! Estic segur que amb aquesta samarreta no juguen segur.
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...). Enquestes de la Vanguardia, el Español i CEO coincideixen a donar majoria als independentistes amb una nombres similars als que tenien avui en dia, amb domini però d’ERC i una pujada de C’s. S’ha de tenir en compte que aquestes dades venen després de la DI i l’aplicació del 155. Si en fem cas només es pot analitzar en un sentit: el sobiranisme segueix tenint un suport majoritari, de la mateixa manera que els Arrimades tiren amunt.
El CIS ha presentat un altre estudi per establir la franja d’edat, posició social i el nivell cultural del moviment independentista. A mode de conclusió, el moviment independentista és defensat per persones nascudes a Catalunya amb pares nascuts aquí, majoritàriament a partir del 1977 i endavant, que ocupen una franja de societat mitjana alta i que tenen un nivell d’estudis mitjà-alt-superior. L’unionisme és majoritàriament defensat per persones nascudes abans de 1977, amb una franja social baixa i mitjana, amb un pic de societat elitista amb alt poder adquisitiu, amb els pares de fora de Catalunya i amb un nivell d’estudis baix o nul, amb analfabetisme inclòs, amb petits pics d’estudis superiors. Un viu retrat del que ens trobem a casa nostra.
Segons el Mundo el 23% dels espanyols fa boicot a productes catalans i el 20% s’ho pensa abans d’adquirir-ne. Bé, ells veuran el que fan. Demostren la seva ignorància en aquests temes ja que, com ja he dit setmanes enrere, moltes de les matèries primeres surten d’altres territoris espanyols. Per tant boicotegen els seus productors que són espanyols. Aquesta dada ve contrarestada amb una altra si més no curiosa amb el que estem vivint. Catalunya crea un 30% del treball actual que es genera a Espanya i això que som poc més de 7.000.000 milions de persones. La resta de 39.560.000 persones generen el 70% restant. No cal ser massa intel•ligent per veure quin és el motor d’Espanya i perquè ens volen aquí lligats i amb garrotades si convé.
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook). Noves protestes des dels serveis informatius de Tve especialment arran d’un Informe semanal dedicat a Cataluya on s’ha tornat a donar una manipulació esbiaixada del que ha passat en tot el procés. Mentrestant, amb Catalunya intervinguda administrativament parlant, s’ha posat de nou la vista sobre Tv3; el seu gran objectiu, base del sectarisme i la manipulació segons l’unionisme. Volen censurar l’InfoK arran d’un programa que van fer explicant als nens els que ha passat amb l’empresonament del govern de Catalunya i l’aplicació del 155. La veritat és que no poden dir res ja que les explicacions que es donen permeten veure la visió d’aquí la d’allà. Ja m’agradaria que els canals estatals fossin capaços de tenir aquesta equanimitat.
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...). El ministre Dastis ha estat reprovat pel Congrés per haver mentit sobre Catalunya. Va dir que a Catalunya no s’ensenyava castellà. El molt podrit per dignitat hauria d’haver dimitit fa dies però el mantenen en el poder. Recordar que aquest ‘pàjaro’ és el que va dir que les agressions dels policies nacionals i guàrdia civil eren ‘fake news’.
Portades 09/11. Aquestes tres portades que posaré a continuació és perquè tinguem constància de la manipulació de la premsa espanyola del règim respecte a la vaga del 8/11 i les seves conseqüències a Catalunya. ‘Una minoria bloquea Cataluña ante la pasividad policial’ (el Mundo). ‘La kale borroka de Puigdemont. Los radicales no logran parar Cataluña pero sabotean las carreteras y el AVE sin que interior practique detenciones’ (ABC).‘Poca huelga. Muchos cortes’ (Diari de Tarragona). La finalitat de la vaga era donar una mostra de força de part dels Comitès de Defensa de la República a l’hora de mobilitzar gent i bloquejar el país. L’objectiu ahir no eren els negocis, les fàbriques i els comerços sinó que eren les comunicacions. Segons dades d’ADIF (que ha dit que posarà denúncies) unes 150.000 persones no van poder utilitzar els trens. I és que la gent va ocupar les vies i va tallar les carreteres d’accés a Catalunya des d’Aragó, València, Andorra i França. Van aconseguir aïllar el país. Mentrestant els burros del govern i de la premsa afí segueixen dient que encara es va consumir més energia i que no va ser seguida per ningú. El mateix Millo, volent marejar la perdiu, ha afirmat que el 8N ha estat "una jornada de vulneració de drets dels ciutadans". El Rivera, al Congrés, ha tret una foto feta a la pantalla de la tele (el trànsit de TV3) que adoctrina pel que els interessa als catalans per denunciar que Catalunya estava col•lapsada. Unes hores abans el ministre Zoido havia dit que estava tot controlat. Per rematar la jugada, el dijous aquest farsant del Rivera ha fet una piulada amb una foto en la que es veia una via de tren de rodalies tallada amb pedres. La piulada denunciava ell tall de les vies de l’alta velocitat. La premsa li ha descobert que era una ‘fake news’ ara si, ja que la foto era de 2014.
Aznar diu que si l'independentisme guanya el 21-D, Catalunya serà ‘l'imperi de l'anarquia’. Aquests creadors de mentides del PP tenen molt clares quines són les paraules que han d’utilitzar per crear alarma i convèncer aquelles persones més vulnerables als canvis. Qualsevol que tingui dos dits de front no es pot creure ja ni un borrall del que diuen els faes. De fet, ahir mateix, en l’entrevista a la Ser va tornar a negar que els atemptats de Madrid fossin comesos per AlQeda.
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives). ‘Paradise Papers’ descobreix multitud de casos de gent que tenia papers en paradisos fiscals. Joaquin Gamboa, Carlos Slim, Juan Manuel Santos, dos jugadors de la selecció mexicana, Lewis Hamilton, Apple, Uber, Nike, Madonna, la reina Isabel, Bono i el gendre de Trump. I els que segur que no se saben. Tela marinera amb la de corrupteles que hi ha en aquest món podrit. Està clar que els que més tenen més merdosos són i més s’emmerden a ocultar el que tenen. Veient la pobresa i desigualtat que hi ha al món haurien de pagar-ho amb escreix. No tenim un món just i massa sovint fot fàstic!
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives). Una empresa japonesa premia els treballadors que deixin de fumar amb 6 dies més de vacances el proper any. Tot sigui perquè la gent deixi de fumar i agafi uns millors hàbits. Justament aquesta setmana hem sabut que la principal causa de mort a Barcelona entre els homes és el càncer de pulmó. Qualsevol mesura benvinguda és!
El PSC fitxa a Unió democràtica de Catalunya. Ramon Espadaler passarà a ser el número 3 de la llista. És tanca el cercle clar que si i ara que el PSC pagui el deute que va deixar Unió amb el gurú Duran i Lleida. Fins i tot l’Arrimadas ha criticat la decisió, que ja és molt dir. La crítica que faig jo i la que fan els taronges es ben diferent però. Jo critico els duranistes per venuts i botiflers. Ella els critica perquè l’Espadaler va donar suport al 9N. En qualsevol cas el PSC ha fet una jugada, que segur que no li ha sortit cara, per a veure si esgarrapa els vots del sector de gent que segons sembla van anar a parar a C’s. Per això és realment perquè està enfadada l’Arrimadas em fa l’efecte.
"The Washington Post" afirma en un reportatge que "la repressió a Catalunya evoca records dels dies foscos de la dictadura espanyola". Doncs expliqueu-ho als del PPSOEC’s que diuen constantment que som els catalans els que incitem a l’odi i som violents. Sort en tenim de la premsa de fora per denunciar les mentides i falsedats de la caverna espanyolista.
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros). Montoro intervé els comptes de l’Ajuntament de Madrid perquè s’ajustin les depeses. Del sostre fixat l’Ajuntament l’ha sobrepassat en més de 200 milions. Veieu! Espanya se’n fotia de Catalunya i ara aniran caient un darrere de l’altre. La solució fàcil quina és? Anar a per els de Podem i seguir amb el cafè per a tots recentralitzant, recaptant tots els diners ells i repartir-los injustament segons els seus compromisos electorals. Mira si critiquen Galícia, Castella Lleó... o la mateixa Andalusia o el País Basc, als que els hi donen el que volen sempre (darrere hi havia ETA clar). No perquè o aquests són seus o els hi riuen les gràcies. Em fa l’efecte que els següents a ser intervinguts seran els valencians. I mira que seria senzill replantejar eliminar l’exèrcit i les desfilades ridícules, retirar els piolins de Barcelona amb tot el que costa, eliminar les despeses inútils de la casa real, eliminar el Senat que no ha servit per res més en 40 anys que per aprovar el 155, que tornin els diners tots els corruptes i sobretot eliminar les competències de les comunitats que res aporten al PIB com Extremadura, Múrcia, les Castelles... Aquestes no els tocaran no perquè els ho donen vots, ah, i perquè això suposaria haver de canviar la Constitució i llavors calen tres terços i llavors cal l’aprovació del PSOE i C’s; amb el sistema topem. Desperteu: mai ho canviaran ja que és la base del sistema que ells es van inventar per ‘viure del cuento’. I mireu; després llegeixes les dues notícies que venen a continuació i et venen ganes de cremar-ho tot. La primera: 1,6 milions d’euros es gastarà el Congrés en renovar els mòbils dels diputats. La segona: Ignacio Gonzàlez reuneix 400.000 euros i queda en llibertat. Es veu que li han avalat els diners fins a 11 persones. Retorn de favors?  Darrere deix 202 dies a la presó pel cas Lezo en el que aquest paio desviava diner públic de Madrid. Qui pot haver avalat aquest corrupte del PP? Doncs el mateix PP amb els seus cunyats afluixant la moca per tapar possibles vergonyes que podria deixar anar aquest miserable que podrien fer caure el partit. Hi ha una xarxa molt ben muntada caciquil i jeràrquica i o Espanya es desperts d’una vegada o caurà víctima de les pròpies cendres del sistema.
13 EL PROCÉS (notícies lligades al procés sobiranista català). Hem començat la setmana amb discussions sobre les llistes unitàries o no. Al final s’ha optat per anar en llistes per separat sense tancar la porta a possibles aliances o punts en comú en el programa electoral. Jo penso que es millor anar per separat. El que no m’ha agradat és que en els congressos cada partit ha deixat les cadires buides dels seus sense comptar la resta de presos de l’altre partit. I és que tothom ja està en campanya! Tanquem el diumenge assabentant-nos que la Cup s’hi presentarà.
Ja el dimecres ens hem mobilitzat en una nova aturada de país. Aquesta ocasió els CDR han organitzat la paralització del país en les connexions i enllaços per carretera, tren i Ave. S’han tallat les comunicacions amb tots els territoris que ens envolten. A més, tant al migdia com a les tardes, hi ha hagut manifestacions i concentracions per exigir la llibertat dels presos polítics. Al temps que se n’hem assabentat que la jutge Lamela va intentar convèncer Bèlgica que el govern català era corrupte i que calia extraditar-los de manera exprés. També hem hagut d’aguantar com cridaven a declarar a mestres de les escoles de la Seu arran d’una denúncia de la Guàrdia Civil per parlar de l’1O a les escoles. Tot el suport mestres. Els feixistes s’han envalentonat i SCC ha deixat en el seu web un formulari per denunciar conductes a les escoles que adoctrinin. Anonynous ha atacat el web de Societat Civil Catalana. Al mateix temps el ‘ninot’ de l’Albiol ha dit que denunciaran els nens que van ser segons ells utilitzats com a escuts humans l’1O. I mentrestant, Espanya no perd pistonada amb la manipulació ja que ha nomenat Juncker doctor honoris causa. Ningú veu la gran mega conxorxa que hi ha també amb certs líders d’Europa? Dijous el Suprem ha decretat presó amb fiança de 150.000 per la presidenta del parlament Carme Forcadell. Han tingut la barra de fotre-la a la presó tot i saber que els diners serien dipositats el més aviat possible. Volien enviar-la a la presó i humiliar-la. Tot i que el Suprem ha demostrat ser més personà, el fet crec que continua sent una vergonya. Mentrestant, els membres de la mesa s’han lliurat de la presó pagant fiances més assequibles de 25.000, menys el Nuet que no ha hagut de pagar res. En conclusió; balanç per deixar votar i votar: 8 membres del govern a la presó com el vicepresident Junqueras, exili d’uns altres a Bèlgica com el President Puigdemont, l’escarni de la nit a la presó de la presidenta Forcadell, la imputació de la mesa del Parlament per haver deixat parlar, els dos Jordis a la presó preventiva i la darrera; imputació de l’ajuntament de Reus, membres de la Cup i Casal... fins a 20 persones de la societat denunciades per incitar a l’odi. Indignant i vergonyant!
Dissabte hem inundat els carrers al voltant del carrer Marina de Barcelona per reclamar la llibertat dels presos polítics. El gran moment, a part dels parlaments, ha estat l’encesa massiva de mòbil a la vegada. Diuen que hem estat 750.000; jo, després d’haver assistit a totes les manifestacions puc afirmar que hi havia més d’un milió de persones. Em va recordar molt de la l’Estatut el 2010. Llibertat presos polítics.
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA). 1 any de Trump. Les valoracions que en general es fan són desastroses. Ha perdut suports arreu, dins de la pròpia Amèrica i a fora, on sempre ha estat mal vist. La absurda bel•ligerància vers possibles enemics, a part de fotre per terra la bona feina del seu antecessors, ha fet que augmenti l’animadversió cap a Amèrica i deixen el món caminant sobre una corda inestable que en qualsevol moment es pot trencar. Al seu propi país segueix sent admirat entre el sector que viu de l’agricultura i sobretot de la ramaderia. Ha complert la promesa de potenciar el producte autòcton abans d’obrir les portes al de fora; un tret populista del mil que segurament algun dia li sortirà per la culata. Maleït el dia que van decidir votar aquest miserable!
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions). Isaura Navarro (Compromís) ha destapat que a València hi havia fins a 22 professors de religió que cobraven de la Generalitat valenciana i que no exercien. Aquí tenim una part de la xarxa que estava muntada amb tots els poders de les mans del PP; l’església, evidentment, havia de rebre els privilegis d’aquesta casta corrupta. Si n’han fet de mal a la terra de l’Ovidi i del Jaume Fuster. Esperem que els nous grups que governen vagin destapant totes les corrupteles que han fet al llarg d’aquests anys. Recordem uns noms que mai podem oblidar: Fabra, Zaplana, Camps o Rita Barberà. Pobra València!