APARTATS

1 d’abr. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 30: SEVILLA 2 - BARÇA 2

1. COMPETICIÓ.  Lliga. Jornada 30.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  SEVILLA 2 – BARÇA 2 (Suàrez i Messi).


3. EL CONTEXT. Partit que ve després de l’aturada de la lliga per partits inútils i amistosos de les seleccions. L’única cosa positiva va ser la semi reconciliació del públic espanyol amb Piqué quan aquest va ser canviat. Damunt de la taula les millors cartes del jugador: ha donat la cara per la selecció espanyola independentment del seu parer polític. Messi ha començat el partit a la banqueta per precaució però al final ha hagut de sortir per treure les castanyes del foc a l’equip. Partit que arriba en ple dissabte de resurrecció dins de la setmana santa.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Dos pals més en el palmarès de pals de la temporada. Nou gol de Messi que en suma 26 i de Luis Suàrez que en duu 22. Ter es queda sense rècord d’imbatibilitat. Com sempre pell de gallina amb l’afició sevillista cantant a capella l’himne de l’equip
5. EL BARÇA. Avui he vist un Barça més aculat del que és habitual. Hem sortit amb un 4-4-2 però en massa fases hem donat la sensació de jugar amb un 4-5-1. Raki ha fet de Busi i entre Cou i Iniesta de Messi. Dembelé i Suàrez eren els davanters, sobretot l’uruguaià, que com sempre ha donat la cara al davant encara que massa sol.
‘GALLINA DE PIEL’. Messi. Pel gol, perquè només entrar ja va fer atemorir els rivals i perquè aporta quelcom diferent.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Paulinho. Nou partit en el que no aporta res. Lent i embarbussat i sense rematada.
L’INDULTAT. Denis Suàrez. L’ingrés al camp d’ell i Messi van fer que els blaugranes miressin a la porteria amb més fe.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Superat. I és que els dos gols són errors personals defensius per falta de concentració en els marcatges. Umtiti i Piqué ahir realment no van tenir el seu millor dia. Els canvis van ser clau per donar un altre aire a l’equip i fer-lo més agressiu de cara a porteria tot i que crec que van arribar massa tard. Al mig, Paulinho alentia massa les transicions i davant Dembelé tampoc va tenir el seu millor dia. A la segona part, amb els 2-0 l’equip es va bolcar en intentar empatar i va oblidar-se de defensar. Llavors entre els dos centrals i la sort no vam encaixar una golejada de miracle.
7. EL RIVAL. Potentíssim. Dels millors equips de la lliga sense cap mena de dubte i que meresqué en tot moment vèncer el partit i per golejada. Montella ha sabut conjuntar un equip potent que va creixent de darrere cap endavant però que té la mancança de presentar un davanter centre clar. Les ganes de fer el gol i passar a la història els van encegar i no els va permetre guanyar als de Valverde. Ahir van ser molt superiors al Barça.
8. LA POLÈMICA. Gonzàlez Gonzàlez. Partit impecable de l’àrbitre. De fet ha estat un dels partits més nets darrerament jugats. Els jugadors es van dedicar a la pilota i no a la patada.
9. LA VEU DEL SOCI. Amb aquest partit es constata que el Barça no és encara un equip sòlid i que tenim mancances. La segona línia dels rivals i els extrems ràpids ens solen crear molts problemes i si tenim un dia negre podem patir el que no està escrit. És evident que tenim una Messi dependència brutal i que quan no hi és ell no hi un pla b amb garanties 100%, tot i que no es va fer una mala primera part.
10. LA CAVERNA. Empat inextremis del Barça que permet retallar punts a 'colchoneros' i als 'merengues' els quals ja sumen 8 penals xiulats al seu favor. Tenim un bon coixí encara!