APARTATS

30 d’abr. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 35: DEPOR 2 - BARÇA 4.


1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 35.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  DEPORTIVO 2 – BARÇA 4 (Coutinho i Messi 3).


3. EL CONTEXT. Setmana convulsa per la culerada ja que Andrés Iniesta ha anunciat que no seguirà al Barça, 16 temporades després i amb un palmarès de 32 títols. Pensant-ho fredament és el millor que podia haver fet. Ho ha donat tot i ha estat brutal però ja no està per aguantar 90 minuts al màxim nivell. La gent de Riazor l’ha acomiadat amb una ovació brutal. El meu petit i humil record també per Tito Vilanova, 4 anys després de la seva mort. Setmana en la que el Valverde s’ha sentit qüestionat en el càrrec. Malgrat tot, mira; doblet a la butxaca en Lliga i Copa! El Deportivo de la Corunya, en un gest de gran esportivitat, ha fet el passadís al Barça per haver guanyat la copa.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Dades per a la història. De les últimes 10 lligues el Barça n’ha guanyat 7. 8è doblet de la història pel Barça. 35è partit del Barça invicte en la Lliga, amb 26 victòries i 8 empats. 32è gol de Messi i 1000 gols en la seva carrera que es manté al davant del Pichichi. Nou ‘hat trick’ de l’argentí i ja en van 26 al llarg de la seva carrera. Es posa a 2 de Ronaldo.
5. EL BARÇA. En el partit d’avui hem jugat amb un 4-3-3. Amb un Ter emprenyat amb la passivitat de l’equip. Defensa. Semedo per Roberto, Piqué, Umtiti i Alba (obrellaunes a la segona part). Mig amb Busi, Cou i Raki; en inferioritat. Davantera amb el trident: Messi, Suàrez i Dembelé.
‘GALLINA DE PIEL’. Amb Messi per ser el jugador desequilibrant avui.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Semedo. Tot i demostrar portent físic és massa tou de moment.
L’INDULTAT. Coutinho. Amb més partits i a la seva posició va agafant galons.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Avui han volgut que l’equip jugués a l’atac i per això ha posat els tres de davant, fet, tanmateix que ha desguarnit el mig camp. Hem buscat transicions ràpides i n’hem tingut unes quantes. És allà on els del Depor s’ha fet forts per moments provocant que el partit fos d’anada i tornada, cosa que al final ha acabat afavorint els culers al tenir major qualitat. Hem tingut moments de massa debilitat!
7. EL RIVAL. Tou! Per moments fins i tot ha fet bon futbol i ha creat ocasions però cada vegada que hem marcat han baixat els braços fins acabar rendint-se. Baixen a segona divisió malgrat haver fitxat Clarence Seedorf d’entrenador. Els hi ha faltat una mica més de temps per poder salvar-se. A veure si aviat els tornem a veure a primera!
8. LA POLÈMICA. Burgos Bengoechea. Ha anul·lat bé un gol als locals i potser hauria d’haver estar més contundent amb les entrades. Partit normal!
9. LA VEU DEL SOCI. Guanyem el doblet i punt. Estem contents si, però no eufòrics. Això no treu que, si ens comparem en com estàvem a començament de temporada, només podem dir que hem anat a millor. En la Lliga, que és el que analitzem ara, ens hem mostrat regulars i contundents. Ara això no ha fet que la gent ho celebrés en massa a Canaletes o arreu del territori. Som conscients que hem de millorar moltes coses per aconseguir ser competitius a Europa.
10. LA CAVERNA. Doncs res! Claríssim! Hem passat la mà per la cara a tots els rivals de la lliga, des dels més grans als més petits. Especialment, contra els dos equips de Madrid, València, Sevilla... 4 jornades de lliga abans hem guanyat la darrera lliga d’Iniesta. Ara queden tres coses. Guanyar el Madrid la setmana que ve, acabar invictes i mirar d’aconseguir el Zamora i el Pichichi. I a treballar dur per fer un gran equip!