APARTATS

8 d’abr. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 31: BARÇA 3 - LEGANÉS 1.

CRÒNIQUES FUTBOLERES.
TEMPORADA. 2017-2018
1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 31.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  BARÇA 3 (Messi) – Leganés 1.


3. EL CONTEXT. Partit que ve després de l’alliberament de Carles Puigdemont i de tot el rebombori que ha suposat. Al Camp Nou la gent ha cridat amb molta més força a favor de l’alliberament dels presos polítics que no pas a favor de la independència. Partit de després de l’anada contra la Roma, que deixa un 4-1 a favor nostre i una obertura d’expedient de la UEFA al Barça per haver deixat anar globus grocs al camp. Lamentable!
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? 40è hat trick de Leo Messi que es posa amb 29 gols i segueix al capdavant del trofeu Pichichi. El Barça iguala el rècord de 38 victòries seguides aconseguit justament fa 38 anys per la Reial Societat. A més els blaugrana ho fan aconseguint guanyar 31 vegades i empatant-ne solament 7, materialitzant 107 gols i encaixant-ne 25. Amb l’entrada d’Iniesta la gent li ha demanat en cançó que es quedi al Barça.
5. EL BARÇA. Barça de 4-4-2 amb oscil·lacions a 4-3-3. Darrere sorprenent amb Roberto de lateral esquerra i Semedo dret (que duu dos partits lluït) donant entrada a Veermalen de central esquerrà per Umtiti. Raki fent de Busi junt amb Gomes ajudant-lo de pivot i Cou fent d’Iniesta. Lliure Messi i davant Suàrez i a la banda Dembelé. Hem jugat uns bons 40 minuts. A partir d’aquí ‘pàjara’ brutal de l’equip.
‘GALLINA DE PIEL’. Amb Messi. No puc per més! 3 gols més al sac. Increïble! És el millor de la història. Quan no hi sigui el trobarem en falta tant.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Suàrez. S’ha contagiat de la ‘burreria’ de l’equip i no ha estat a l’alçada.
L’INDULTAT. Sergi Roberto. Per l’adaptabilitat i la paciència que demostra. Ahir va jugar de lateral esquerre.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Van optar per fer algunes rotacions i no va estar malament. Un partit com ahir era per donar entrada a Denis i a Alcàcer perquè se sentissin més participatius. Amb el conformisme de l’equip Valverde no va saber esperonar l’equip. A la mitja part hauria d’haver fet canvis; va tardar massa. La posició de Roberto al lateral esquerre va permetre acumular un jugador més al mig, fent que Dembelé caigués més endavant; tot i que de vegades es feia una mica de tap al mig.
7. EL RIVAL. Equip molt ben treballat en defensa. Bones basculacions i ajudes amb dues línies de defensa que costen molt de superar. Al mig potser és on hi ha més mancança per donar una mica més de templança als partits. Davant, gent competent i bona banqueta. L’entenador Garitano li ha donat un segell d’identitat propi, amb tocs d’equip del nord com en defensa i en sortir a l’atac en tromba, que li permetran romandre a la primera divisió un any més. Amb la ‘pajarà’ del Barça van merèixer empatar el partit en aquesta fase més descontrolada.
8. LA POLÈMICA. Burgos Bengoechea. Bon arbitratge. En el tercer gol de Messi es va reclamar mans. Vistes mil repeticions no queda clar si s’ajuda de la mà. Per tant ben pitat estigué!
9. LA VEU DEL SOCI. Ahir és d’aquells partits que sents aquell ‘run run’ al camp que demostren que sobre la gespa pot passar qualsevol cosa, per a bé o per mal. Vam patir si, però a la que ens vam posar les piles van fer el gol de la tranquil·litat. A punt de passar ronda a la xampions, a la final de la copa i a un pas de guanyar la lliga. Millor no podríem estar!
10. LA CAVERNA. Derbi de Madrid que la culerada ha presenciat des de casa sabedors que passés el que passes teníem la feina feta. Al final, tot i que els blancs han merescut més, repartiment de punts al Bernabéu. Els dos perden dos punts. Respecte al que ha dit Zidane que no faran el passadís al Barça si guanya, demostra el ‘señorío’ d’aquests alliçonadors de barra de bar. No són exemple de res!