APARTATS

8 d’abr. 2018

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 02-090418

UNA SETMANA DE TRES PARAULES I UN COLOR (buscarem tres paraules i un color que defineixi la setmana).
NOM: l’estafa dels pressupostos espanyols. Han pressupostat una despesa que no han gastat. L’afegeixen a la partida de l’any vinent i fan veure que han augmentat els diners quan es mentida. Com sempre fan trampes. Han retallat sense que es vegi reflectit en els comptes públics. I qui ho denuncia?
ADJECTIU: irrespectuosa ha estat la Letizia amb la reina Helena no permetent que aquesta es fes una foto amb les seves netes, posant-se al davant perquè no es pogués fer la imatge i tibant de mala manera a les filles pel braç. Minuts després, a més, després que l’havia els hi fes un petó al front, la reina li ha netejat la cara com un gat davant la sorpresa del maridot i del matador d’elefants. Mana més que el reis aquesta ‘lagarta’. Diumenge, s’ha volgut fer un rentat d’imatge amb l’operació del rei vell. Antena 3 i la Uno s’han afanyat, suposo que alertats per la coronota i el govern, que tot era una bassa d’oli. Hipòcrites!
L’ADVERBI: inútilment. El PP s’ha reunit inútilment en un congrés que ha fet per amenaçar i atacar Catalunya i no reconèixer cap de les xacres que els estan consumint per la seva inutilitat. Inútils!
VERB: atemptar. Una furgoneta conduïda per un boig s’ha llençat damunt de la gent a Munster (Alemanya) i ha provocat dos morts i una trentena de ferits. El molt fill de puta després s’ha suïcidat.
COLOR: taronja per la immensa alegria que hem tingut els que creiem en la democràcia i la justícia universal arran de l’alliberament sobretot de Carles Puigdemont, així com de la resta d’encausats que són a Europa.
LA XIFRA: 1.500.000 de socis assoleix el Club Super 3. Sense cap mena de dubte el club més gran del món. Pels que parlen malament de TV3 una altra dada que en demostra la seva bona praxis; i amb els més petits.
LA XACRA. Almenys 70 morts per asfíxia en un atac amb armes químiques a Douma de part de règim sirià i Rússia. Començo fort però és que no em surt res més: són uns fills de puta! Com poden atacar gent innocent? Covards, no teniu perdó!
EL JUDICI. 15 anys després de la mort de Jose Couso el judici encara està pendent. Una mostra més d’aquesta xacra de govern espanyol que tenim. Van arxivar la causa! No oblidem!
01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...). Dilluns de Pasqua. Una de les millors Pasqües viscudes en els darrers temps. Al matí vam pujar al Bec de la gallina cega, en una excursió molt bonica i saludable, que et dóna una visió diferent de tot l’entorn de Colldejou. Després per dinar vam quedar amb les companyes i companys de Colldejou per dinar plegats a l’hort del Llorenç de ca la Cinta. Una bona fideuà, mona i cava però sobretot una estada en família i bona companyia.
Dia internacional en contra dels paradisos fiscals. Que segueixen ben vius i a ple rendiment i amb tota impunitat. Els països moltes paraules i molt bones intencions però queden en això. Ser estrictes amb aquests temes no! Quants famosos tenen calers amagats per aquí i per allà. Vergonyós!
Dia mundial de la salut. No està de més recordar en dies com aquest que hem de dur una millor vida. Com costa collons! Doncs això a veure si fem esport i respectem una bona dieta. Jo el primer!
Dia mundial del poble gitano. En respecte a aquest poble; felicitats! Encara és una societat massa estigmatitzada i poc respectada. Igualtat d’oportunitats per a tothom!
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...). Lula Da Silva és ja és a la presó. Brasil, que té un 40% de diputats implicats en casos de corrupció ha acabat fotent entre reixes un dels líders carismàtics dels darrers anys. A veure si poden acabar bastint un país més just i mes net!
Premis Ràdio Associació. Rac 1 amb el programa Versio Rac 1 del Toni Clapés, la mateixa emissora per la cobertura de l’1 d’Octubre junt amb la Xarxa, Ràdio Banyoles i Catalunya Ràdio. Els hi han donat el Premi a l’Excel·lència. Mònica Terribas de Catalunya Ràdio com a millor professional. Les ràdios locals com Ràdio Badalona o TV Balear també han estat premiades. Moltes felicitats a totes i tots els guardonats. Estic content especialment pel Clapés i el seu gran equip i per la Terribas. Igualment les retransmissions i el seguiment del dia del referèndum així com tots els directes que ens han permès seguir les grans manifestacions i diades aquests darrers temps han estat brutals.
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui). 4 d’abril de 1968. Cinquanta anys de l’assassinat de Martin Luther King. La història el recordarà per aquella frase lapidària: ‘I have a dream’ El que un any després va ser premi Nobel de la Pau somiava una societat més justa entre blancs i negres. La seva lamentable mort va ajudar a equilibrar una mica la igualtat entre races, tot i que al llarg d’aquest mig segle, encara hi ha hagut milers de casos d’injustícia racial. Realment no és un tema ben tancat del tot, per molt que hi hagi hagut un president negre Barack Obama. La llàstima és que tota la feina ben feta pels drets i llibertats s’hagi vist escapçada per l’arribada d’aquest podrit del Trump.
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens...). Setmana de calor en augment en el primer tram i aigua el cap de setmana. El temps de TV3, de la mà de Francesc Mauri, ha donat una dada brutal. La neu que hi ha acumulada al Pirineu de la Conca del Noguera Pallaresa s’acumulen 510 hectòmetres cúbics d’aigua. Amb tota aquesta aigua es podrien omplir més de 9 pantans de la Conca Interna de Catalunya: Darnius-Boadella, Sau, Susqueda, la Baells, la Llosa del Cavall, sant Ponç, Foix, Siurana i Riudecanyes. Divendres la pluja s’ha avançat, a les terres del Priorat almenys, i ha deixat xàfecs amb pedra inclosa d’uns 15 litres. La resta de cap de setmana ha anat caient pluja però no pas amb la intensitat de la llevantada que es preveia dies abans. El vent si que ha estat notable! Temporal fort al mar! Per cert; la pluja com que ha pujat del sud ha estat en forma de fang.
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona). El PP de Cambrils vol fer un escrit per donar bona acollida als aragonesos. La decisió dels populars arriba després de les polèmiques declaracions del regidor d'ERC Eduard Pellicer, en què es referia a la comunitat aragonesa vinculada a Cambrils com a «Pumas», l'acrònim de «Putos Maños». Censuro totalment l’actitud d’aquest desgraciat. Si no rectifica que dimiteixi. Cap insult ni descrèdit per a ningú. Es podran recriminar certes actituds de la gent que ve a passar els estius a Salou o a Cambrils però mai podem caure en aquesta dinàmica si volem ser un exemple i menys si tenim un càrrec polític.
La forta ventada que el dissabte 31 de març va afectar el Camp de Tarragona va provocar danys greus als conreus de fruita seca, especialment als avellaners de l'Alt Camp, Baix Camp i Tarragonès. En aquestes comarques els arbres més primerencs, les varietats italianes i la varietat gironell ja havien brotat. Moltes branques es van trencar i van caure branquillons amb brotada i amb borrons. Pobres pagesos. Per si no en tenen prou amb la lluita de preus i la competitivitat amb altres països com Turquia o Itàlia, ara el temps els hi juga una mala passada. I és que sembla fàcil però perquè hi hagi una bona collita s’han de donar unes circumstàncies molt concretes: pluja, bon vent... i només que n’hi hagi una que no funcioni malament! Quina feinada!
Convoquen una ofrena al general Prim, «patriota espanyol i català». L'organitzen la Plataforma por Tabàrnia i l'associació Catalunya por España. Nosaltres anem pas a pas per aconseguir la llibertat del nostre poble mentre que aquests energúmens només busquen provocar i fotre-se’n de tots els valors que la resta defensem sempre però des de la manipulació i la mentida. Veurem el seguiment que tenen! Doncs, malgrat la pluja un 100 de persones han fotut el ridícul sota l’estàtua del general fent-hi una ofrena floral, hissant banderes des de dalt de tot i traient el llaç en favor dels presos polítics. Per rematar l’esperpent s’han posat a ballar sevillanes i han cantat l’himne espanyol versionat en català. L’han homenatjat per patriota. Curiós que un tio al que van pelar patriotes espanyols l’homenatgin avui suposats patriotes espanyols tractant-lo de patriota. Mare de Déu!
La Cup de Reus demana la internalització del servei de brossa de la ciutat per estalviar diners. Totalment a favor d’aquesta nova iniciativa. Tots els diners que es puguin estalviar als contribuents reusencs benvinguts siguin. Totalment en contra de la privatització quan les activitats es poden dur a terme des del sector públic. Stop a la privatització!
06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos...). Aquesta setmana recomano el nou, diferent i ràpid de llegir llibre de la Coia Valls: ‘Si tu m’escoltes’. Almenys en la presentació feta a la Biblioteca pública de Reus va apuntar bones maneres!
Les imatges de la Leti fotent manotades a les filles que ficant-se davant de l’objectiu perquè la reina jaia no es pogués fer una foto amb les netes ha estat brutalment seguida a les xarxes, i ja no només a Espanya sinó al món. De la mateixa manera que la llibertat sota fiança de Puigdemont i l’atropellament de Munster junt amb els comentaris odiosos de molts fills de mala mare.
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...). La inversió de l’Estat a Catalunya puja un 17% als PGE 2018, el mateix que la mitjana de les comunitats. Els pressupostos de l'Estat destinen a Catalunya 1.349,59 MEUR en inversions per al 2018. Representa un 13,3% del total d'Espanya i són 200 milions més que el 2017, però encara per sota el pes de Catalunya al conjunt del PIB espanyol. Malgrat les promeses i la manipulació habitual dels cadells del PP, no se’s just amb Catalunya si es té en compte l’aportació que segueix fent al conjunt. Especialment sagnant seran els diners que deixaran de destinar-se a la xarxa de rodalies per exemple. Aquí se seguirà amb una inversió ridícula tot i els milers d’usuaris que l’utilitzen i que han presentat queixa. Això si; a la xarxa de rodalies de Madrid inversió a sac. T’ho miris com t’ho miris segueixen ‘seduint-nos’. Després, a més, hem de sentir la gara gara del ninot del Millo dient que són els pressupostos que es van prometre. És que noi; sou uns mentiders i manipuladors compulsius! I tal com ha destapat Cuatro són uns pressupostos fraudulents ja que tornen a posar en el pressupost diners que estaven destinat en l’exercici anterior i que no es van gastar. Per què no se’n parla d’això a l’Espanya de la llei!
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook). Espanya deté Falciani al·legant que Suïssa ha tornat a activar l’euro ordre. Suïssa desmenteix Espanya i nega haver demanat ara la detenció de Falciani. Al final l’han deixat en llibertat sota fiança a l’home. Un nou despropòsit que han desmentit des de fora els mitjans de comunicació.
Rivera asegura que respetará a los separatistas catalanes "siempre y cuando respeten la Constitución Española" (La Razón). Doncs comença-ho a demostrar ja que la justícia us està desmuntant l’edifici de la mentida que des de C’s heu muntat per accedir al poder. Els hi ha anat de conya el tema català per posicionar-se’n en contra i fer-ne campanya. La gent que tingui dos dits de front esperem que se’n vagi adonant del bluf que són els taronges. Un PP -volen fer creure- renovat, jove però més brut i miserable! Espanya està perduda! I mentrestant la veritable alternativa d’esquerra que podria ser el PSOE i Podemos segueixen sense entendre’s per fer un bloc potent per desbancar-los.
Arran de l’atropellament a Munster han aparegut molts tuits i comentaris des d’Espanya aplaudint l’atropellament o simplement enfotent-se’n. ‘Alerta Digital’ ha titulat en la notícia ‘el Karhma existe’. Aquests fills de puta no tenen vergonya de res i no es tallen en dir que tant de bo hi hagués hagut el Puigdemont entre els morts, o que fossin catalans... A veure si la fiscalia i el govern actuen contra aquets desgraciats i els hi foten una bona reprimenda en comptes de perseguir catalans innocents. Deixo alguns tuits.
¿Tal vez serà violencia según la justicia alemana? Josep Ramon Bosc (SCC).
‘Hijos de puta, ojalà revienten todos’ Ultramaña.
‘Con suerte uno de ellos es Carles Puigdemont’  AlvaroSyD.
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...). Cristina Cifuentes admite que no fue a clase ni hizo los exámenes como los demás alumnos. Tras defender que fue "una alumna más", la presidenta reconoce la versión de los alumnos que niegan que fuera a clase e hiciera con ellos los exámenes "Los profesores se adaptaron a mis circunstancias. Eso se sustituye por aportación de trabajos y actividades complementarias. Lo acordé así" Cifuentes se ha excusado en que "su cuenta fue borrada" para no ofrecer ningún intercambio de correos con su tutor que demuestre que hizo el TFM. La presidenta del tribunal denuncia: su firma es falsa y nunca evaluó a Cifuentes. (Diario.es). Lo bo del cas és que fins i tot la mateixa facultat no veu clara la situació. Signatures falsificades, no presentació presencial... tela! Tràfic d’influències potser? Fins i tot la mateixa facultat ara sembla entrar en raó i diu que demanarà responsabilitats. Per posar-se les mans al cap.
Dos actes-declaració de dos personatges que són present i passat d’aquesta Espanya caduca i decimonònica. El primer és Girauta que ha acusat els CDR d'atacar un concessionari. Els propietaris ho han desmentit. Mitjans espanyols atribueixen l'atac a la "kale borroka" i el líder de Cs ho comparteix a Twitter (Nacional.cat). Retratat! I no és la primera vegada que aquest manipulador parla des de la mentida per crear un estar d’alarma contra Catalunya; i això que va de català modèlic i democràtic! Quina angúnia! L’altre és el miserable del bigoti -que ja no porta- i defensor de ‘las dos lineas de investigacion’. Ni l’anomenaré. Ha sortit des de la seva plataforma neofeixista per llençar merda gratuïtament. Ha dit que amb els catalans no hi pot haver cap mena de diàleg, quan ell es va asseure amb ETA per escoltar-los i pactar (cosa que aplaudeixo). Ens tracta doncs pitjor que ETA! Però és que, com a gran visionari que és, el dia abans que Alemanya digués que no es pot acusar Puigdemont per rebel•lió ell ha afirmat que calia processar-lo per rebel•lió precisament. Grande, grande!
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives). L'apologia a la dictadura franquista ha de tenir cabuda a l'estat espanyol com a forma de llibertat d'expressió. Així ho creu el secretari general de Ciudadanos, José Manuel Villegas, qui veu igual la propaganda de la Fundació Francisco Franco amb la promoció d'organitzacions independentistes a Catalunya. I és que les comparacions odioses i gratuïtes no s’aturen. Si la setmana passada va ser el ara ja famós funcionari de presons qui posava al mateix nivell feixisme i independentisme, aquesta setmana aquest ignorant i manipulador de ciudadanos compara la fundació que fa apologia del franquisme amb l’ANC i Òmnium. Quin enorme frau a la veritat i a la democràcia! No, clar que no miserable; l’independentisme no té res a veure amb això!
El PSOE propone crear “protocolos efectivos” para eliminar noticias falsas de la red (El País). Atemptat a la llibertat d’expressió. Ja ho va plantejar George Orwell amb el ministeri de la veritat. Jo crec que hi ha d’haver algun organisme extra governamental que vetlli perquè no es manipuli. Amb gent professional, apolítica i fins i tot de fora. Ara, a l’hora d’opinar que cadascú opini el que vulgui. Opinió si, manipulació i mentida no!
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives). Alimentaria s'uneix a Hostelco i ja és el segon saló en importància de la Fira. 4.500 expositors de 70 països i 150.000 visitants professionals són les grans xifres d'Alimentaria 2018, que es farà del 16 al 19 d'abril al recinte firal de Gran Via, a l'Hospitalet. Bé! Benvinguda sigui tota iniciativa que potenciï la capital catalana i Catalunya. Per aquells que dubtaven que la gent volgués tornar a casa nostra per la suposada ‘convulsió’ del Procés, doncs mira World Mobile o Alimentària en són mostres de la bona salut de casa nostra, malgrat les traves del veritable entortolligador: el 155. El sector del cava també va mostrar unes xifres de creixement positiu malgrat el boicot que alguns tarats han volgut fer. El 90% del cava prové de Catalunya! Si a tot això hi afegim les dades que vam dir la setmana passada en el sentit que Catalunya segueix creixent a un bon ritme, torno a dir; on són els problemes derivats del Procés? O és que tot era una mentida per fer espantar la gent?
Comissió d’investigació pels atemptats de Barcelona de part del Parlament amb només l’abstenció de PP-C’s. Com sempre els garants del decimononisme van agafadets de la mà per romandre en el poder ja sigui el pare o el fill. De la mateixa que el pare ha avalat una comissió d’investigació pel cas Cifuentes a Madrid, ja que li ho ha demanat el fillet taronja, a Catalunya els dos PP i C’s han votat en contra per investigar sobre els atemptats de Barcelona. Mala gent! Però és que segur que al darrere hi ha temes que potser farien caure la cara de vergonya a més d’un. Com per exemple que l’instigador dels atemptats de la Rambla estigués a sou del govern espanyol.
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros). ‘Santander, CaixaBank y Bankia reclaman al Estado la devolución de financiación del cierre de Castor’ (Europa Press). Reclamen els diners de quan l’estat va haver d’assumir la indemnització del ‘Forentimo’. Aquest malparit i tots els que viuen alegrement amb els diners que els hi sobren fent els negocis que volen viuen ben tranquils sabedors que darrere del deute, de les operacions fallides i els bancs sempre hi ha els de sempre: el poble, que és qui ha d’acabar pagant per activa o passiva les males gestions. A mi que em vinguin a dir on és la justícia en un món en el que uns mai hi perden ni una engruna. Trenquem aquest sistema corrupte d’una vegada!
13 EL PROCÉS (notícies lligades al procés sobiranista català).  Hem passat un primer tram de setmana amb reaccions que han vingut d’arreu mostrant la solidaritat amb la gent empresonada i amb el poble català, defensant els cdr o denunciant la manipulació mediàtica dels mitjans cavernaris eslanyols.
‘El Sindicat de Mossos SME ha sortit en defensa dels CDRs: és un ''insult'' comparar-los amb la "kale borroka"’ (324). Desde Córdoba, Andalucía queremos solidarizarnos y aprender con la experiencia de autoorganización desde abajo que son los CDRs. Seremos altavoz y apoyo de los mismos y lucharemos contra su criminalización (tuir CDRenXarxa). ‘Ex-policies i veterans de guerra d’Eslovènia critiquen amb duresa Espanya per la violència de l’1-O. 'Un ús com aquest de les forces d’ordre públic és una interferència intolerable en els drets humans' (VilaWeb). ‘129 alcaldes de la Catalunya Nord denuncien la repressió de l'Estat espanyol’ (NacióDigital).
La bomba va arribar el dijous a la tarda quan va transcendir que Alemanya deixava en llibertat sota fiança a Puigdemont i que el jutge belga deixava en llibertat sense fiança Comín, Serret i Puig. Llibertats que se sumen a la de la Clara Ponsatí. Quina bufetada en tota la cara al sistema corrupte i manipulador espanyol. Tots els poders es van posar en peu d’alerta. Tant demòcrates que són! Amb la boca petita els del govern del PP han dit que respecten les decisions primer. Unes hores després  però han deixat aflorar la vena neofeixista -de bracet el PPC’s dubtant dels processos internacionals d’extradició. La sang més espessa s’ha fet córrer des de diversos mitjans afins al règim. Especialment delictiva han estat les paraules irrespectuoses, amenaçants i querellables que ha pronunciat Jiménez Losantos. Ha tractat el govern alemany de racista, ha insinuat que hi ha d’haver una reacció contra els alemanys, ha insultat el jutge alemany i ha menyspreat Europa entre d’altres actituds i comentaris vomitius. Mentrestant, a casa nostra la felicitat ha estat molt gran. Necessitàvem una alegria així per tornar-nos a sentir units i forts i sobretot emparats. La caixa solidària ha pagat la fiança de 75.000 euros i a la sortida el president legítim de Catalunya Carles Puigdemont ha fet un discurs en alemany i anglés fent plausible una vegada més que s’havia de dialogar. Al mateix temps exigia l’alliberament immediat dels presos polítics. Méndez de Vigo ha declarat que el tema està en mans del jutge i que els governs no hi poden fer res i que no en tenen cap responsabilitat. Sembla que es va confirmant aquella teoria que diu que el govern espanyol no volia arribar tan lluny quan va promoure la via judicial per reconduir el tema català. Per tant doble fracàs. Primer per haver donat un caire judicial a problemàtica que s’havia de resoldre políticament. Segon perquè ara no poden aturar els deliris en augment dels lla-la (Llarena y Lamela).
Mentrestant, la Mesa ha seguit amb la seva feina i ha aprovat delegar el vot de Carles Puigdemont. Després de la resolució de les Nacions Unides (una altra bufa en tota la cara  d’Espanya) de nou es perfila Jordi Sànchez com a candidat a la presidència de la Generalitat, davant el deliri en augment dels arrimadenc’s. Comprovarem de nou quin cas en fa Espanya a l’hora de garantir els drets de Jordi Sànchez perquè pugui ser investit. I com dèiem el deliri en aquest cas de la Lamela ha fet que acusin el cap Trapero  per organització orquestrada per proclamar la República. Com els hi dol la bona gestió feta en l’1 d’octubre. Entre els atemptats de Barcelona i el referèndum els cossos policials han quedat retratats per la seva incompetència i per usar una violència gratuïta contra el poble indefens. És el món al revés. Al que haurien de condecorar i premiar el jutgen. I al miserable i mentider de los Cobos, que hauria de pagar per la seva ineptitud, l’ascendeixen. Als violents cossos policials de la pn i la gc que van atacar la població indefensa els premien. És fastigós!
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA). Aquest dement mental del Trump ha començat aquesta setmana la militarització de la frontera amb Mèxic. De moment el tio hi envia tropes perquè la vigilin però la seva idea és construir un mur perquè no entri la immigració. No hi ha dret! En un món en el que s’haurien d’obrir les fronteres aquest miserable les tanca! Fins i tot el Governador de Nevada ha posat en dubte que sigui adequada aquesta decisió. Pel que fa al bloqueig comercial, la Xina, lluny de ser atemorida pel gegant americà, ha ficat igualment aranzels a productes procedents de ‘la terra de les oportunitats’. Ara molts països sudamericans miren cap als rojos per trobar possibles solucions comercials en comptes de mirar cap als delirants Trumps.
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions). Ara que l’església catòlica està en temps de Pasqua amb l’alegria que suposa la resurrecció de Jesús, he descobert dues notícies que m’han fet posar els pels de punta. No es poden tolerar aquests pensaments ni aquestes actituds. S’ha de netejar l’església de pensament i idees restrictives i s’ha de netejar l’església dels que se n’aprofiten de l’autoritat que els hi donen abusen d’innocents.
‘Más allá del nominalismo, hay que ir a la realidad de las cosas. No porque yo a un gato le pongo nombre de perro, comienza a ser perro’ Ricard Ezzati (bisbe Xile). Amb aquesta manera de parlar demostra que no entenen res del que poden sentir les persones. Jesús en el seu mestratge s’acostava a tothom independentment de la seva condició i/o aparença; no feia distincions. Ell obria la porta del regne de Déu a totes les persones que el volguessin seguir. I que fa aquest inútil bisbe de Xile? Tanca la porta del regne de Déu a aquests éssers humans.
‘La Santa Sede ha arrestado a un alto diplomático y exfuncionario en la nunciatura de Washington acusado de poseer y distribuir pornografía infantil. Monseñor Carlo Alberto Capella había sido acusado por Canadá de haberse descargado dichos contenidos durante una estancia en diciembre de 2016’ (El País). Em mantinc en el que he dit altres vegades. Cap mena de pietat amb aquestes actituds execrables i inhumanes. Algun dia el Déu suprem esperem que passi comptes amb aquesta miserables.