APARTATS

19 d’abr. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 33: CELTA 2 - BARÇA 2.

1. COMPETICIÓ. LIiga. Jornada 33.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  CELTA 2 – BARÇA 2 (Dembelé i Alcàcer).


3. EL CONTEXT. Partit de rotacions abans de la final de la Copa de Rei del proper dissabte contra el Sevilla. El Celta, ara d’Unzúe, segueix sent una de les bèsties negres del Barça.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? El Barça ha sortit al camp sense un sol jugador de la Masia ni tampoc cap jugador català. No en té culpa d’això Valverde avui. Cal depurar responsabilitats de l’equip tècnic. Primer gol de Dembelé a la Lliga que ha celebrat amb la banqueta i especialment amb Umtiti el seu company i compatriota francès. El Barça es queda a sis punts de guanyar el torneig de la regularitat, de la mateixa manera que direm que establim un nou rècord de victòries seguides en lliga; amb la d’avui en sumem 40.
5. EL BARÇA. 4-4-2 amb Ter a la porteria fent partit que el catapulta a considerar-lo un dels millors del món. A la lliga espanyola segueix però segon darrere d’Oblak que té un coeficient de 0,47. El porter alemany el segueix amb un 0’58 (19 gols encaixats en 33 partits jugats). Al lateral esquerra Digne (indigne), dos centrals Mina (adaptant-se tot i jugar poc i donant bones prestacions), Veermalen (una mica descol•locat avui) i Semedo, en defensa (el millor). Doble pivot espès i lent amb Gomes i Pauli, fent de Messi lliure Cou (bon partit) i Denis. Davant caient més a banda dreta Dembelé i davant a l’esquerra Alcàsser.
‘GALLINA DE PIEL’. Coutinho. Ja que exercint ell de líder fa coses diferents interessants i té molt de protagonisme.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Digne. És un jugador no apte pel Barça i punt. No aporta res en atac i en defensa és molt fluix. Gomes tampoc entraria en els meus plans, alenteix el joc i perd pilotes absurdes. 
L’INDULTAT. Semedo. Ha jugat bé la banda defensant i entenent-se bé amb Dembelé amb parets i bones combinacions.
6. L’EQUIP TÈCNIC. La distància de punts ha permès fer rotacions en l’equip. Veure a la banqueta Messi, Suàrez, Umtiti... feia una mica de basarda, però avui era necessari. Amb la demostració d’aquesta nit està clar que tenim un onze titular i dos o tres jugadors dignes a la banqueta. La resta no es fiable i l’equip tècnic així ho demostra. Amb l’entrada de Messi i Roberto el Barça va semblar diferent al guanyar el control de la pilota i mirar endavant. Crec que l’equip acula massa i això permet atacs més fàcils ja que no es pressiona, als rivals. A la primera part fou demencial haver de veure junts a Pau i Gomes passant de treure la pilota des del darrere; no en van treure ni una jugada, tot van ser passades endavant de Ter. Si no tenim davant un tio alt que les pugui despenjar per què ho fem això? Després endarrerint la posició de Denis es va poder treure amb major solvència la pilota i amb Robert és clar!
7. EL RIVAL. És un bon equip de la primers divisió. Té jugadors que són una joia com Iago Aspas. Cada pilota que toca és màgica! És un jugador per ser a un gran claríssimament. El veig un jugador de Premiere League. El més fluix potser és el davanter centre. Ahir estant més fi li podien haver fet uns quants al Barça. La fortalesa de l’equip crec que rau sobretot en una defensa avançada i un mig del camp que es constitueix amb rapidesa per sortir en contraatac sense abandonar mai l’exquisidesa del toc i la possessió. Els defenses arrisquen un pel massa en la sortida.
8. LA POLÈMICA. Fernàndez Borbalan. Parlaríem d’un bon arbitratge però amb les mans de Iago en el segon la teoria es desinfla. Ben expulsat Sergi Roberto però mal concedit el segon gol del Celta.
9. LA VEU DEL SOCI. Mires la banqueta de qualsevol equip europeu amb solera i tots tenen una banqueta amb recanvis que motiven i et poden canviar una dinàmica en un partit. En canvi nosaltres no. Tenim un onze titular però darrere ens falta gent que pugui trasbalsar el rival en un partit travat. Per exemple un jugador a dalt alt que et permeti despenjar pilotes llargues passades de de darrere. Dissabte tenim la final de copa i podrem treure un bon onze per afrontar el partit. Veurem que passa amb Rakitic. Jo no el posaria vista la lesió de la mà. 
10. LA CAVERNA. Acabada la jornada 33 i a falta de 5 jornades, el Barça queda a tres punts de ser campió de lliga després de la contundent derrota de l’Atlético de Madrid contra la Real per 3-0. El Madrid es va deixar ahir dos punta a casa contra el Bilbao. L’equip suma 83 punts per 71 els ‘colchoneros’ i els 68 dels ‘merengues’. Amb el seu empat el Barça no és campió aquesta jornada. Bé, esperarem la jornada següent!