APARTATS

7 de maig 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 35: BARÇA 2 - MADRID 2

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 35.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  BARÇA 2 (Suàrez i Messi) – MADRID 2.


3. EL CONTEXT. Clàssic aparentment descafeïnat que arriba ja amb el Barça campió de Lliga i amb la polèmica que els blancs, exemple de ‘señorio’ no han volgut fer el passadís als culers. Al final del partit els blaugranes han celebrat al camp el doblet assolit recentment. Darrer clàssic d’Andrés Iniesta! A les grades nou mosaic fet a tot el camp especialment ‘discutit’ amb el lema ‘campions’; perquè quedi ben palès.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Els piques típics d’un partit a aquest nivell massa sovint amb més pa que formatge. La grada, de tant en tant, ha recordat als ‘merengues’ qui són els campions de lliga al cant de ‘campeones’. Messi es consolida com a Pichichi amb 32 gols, seguit de Cristiano amb 24 i Suàrez 23. Ter segueix segon en el Zamora amb un 0,62 de coeficient. I la gran dada: el Barça continua invicte en la lliga amb 36 partits seguits sense perdre. El gran objectiu ha de ser acabar la lliga així. Com sempre al minut 17:14 record pels presos polítics i crits d'independència.
5. EL BARÇA. Amb l’equip de gala podríem dir. Amb Ter (normal). Defensa de 4 amb Roberto (desquiciat, fart del lateral), Piqué (una mica irresponsable pujant a l’atac, Umtiti (ben posicionat i al tall) i Alba (carriler incansable, per dalt nefast). Al mig Busi (eina bàsica; ben tapat), Raki (la clau), Iniesta (el partit li va venir gran) i Coutinho (desaparegut). I davant Suàrez (infal·lible amb la que té) i Messi (Déu).
‘GALLINA DE PIEL’. Amb Messi. Ha marcat clarament la diferència. Si, noi; tenim ‘messidependència’.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Coutinho. El partit li ha vingut gran. Apunta bones maneres però encara li falta.
L’INDULTAT. Rakitic. Ha estat el millor i el més regular. Les prestacions d’aquest jugador són brutals.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Ens han superat al mig del camp clarament i hem entregat la pilota. Amb l’expulsió l’equip ha tirat enrere confegint dues línies molt clares: la defensiva i l’ofensiva renunciant a mig camp. El millor canvi el de Paulinho, tot i que els canvis han arribat tard. Seguim amb la idea de baixar Messi al mig però no funciona com un migcampista normal. Quan al mig són inferiors en nombre o en força perdem molt. El millor compensador per força és Paulinho.
7. EL RIVAL. El millor equip segurament. El jugador més fluix potser és Varane. Van sortir amb l’equip de gala senyal que no volien fer el ridícul al Camp Nou. Realment davant són letals amb el BBC. El mig és màgic amb Modric sobretot i Marcelo és un dels millors laterals del món. Si hi afegim Ramos i Navas a la porteria -com dic- fan del conjunt un equip fortíssim, al que difícilment se’ls hi escaparà la Xampions. Ahir ens van donar una mitja hora brutal, tot i que tenen moments de desconnexió i cert descontrol si se’ls juga en vertical, sense embuts, pel mig; el seu punt més dèbil.
8. LA POLÈMICA. Hernàndez Hernàndez. Nefast en general. Concatenació d’errors. El segon gol del Barça ve precedit de falta, hauria d’haver expulsat Bale, expulsa rigorosament a Roberto i hauria d’haver xiulat un penal al Madrid claríssim. 
9. LA VEU DEL SOCI. Alegria però no desmesurada. La gent veu que el Madrid pot guanyar al Xampions i això minimitza tot el que pugui haver aconseguit l’equip. Jo crec que hem d’estar contents amb el doblet que és el que depèn de nosaltres. La resta... Això si; hem d’aprendre dels errors d’una vegada per totes i buscar plans b per resoldre/desencallar els partits, sobretot si volem ser competitius a Europa. Malgrat tot la gent sembla que hagi perdut una mica l’afició pel futbol i l’esperit de celebració... i potser pel Barça.
10. LA CAVERNA. A 15 punts està el gran Real de Madrid del Barça. Són cinc partits més on els blancs han fet més el ridícul que el Barça. Indigne per un equip que se les dóna de competitiu. Per cert; de queixar-vos dels àrbitres poc. Ahir va sortir el Butragueño dient que no parlava dels àrbitres i va analitzar jugada per jugada concloent que tot estava en contra del Madrid. Que li diguin a la Juve o al Bayern i els ho explicaran.