APARTATS

13 de maig 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. TEMPORADA: LLEVANT 5 - BARÇA 4.


1. COMPETICIÓ.  Lliga. Jornada 37.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  LLEVANT 5 – BARÇA (Coutinho 3, Suàrez 1).


3. EL CONTEXT. Penúltima jornada de lliga i nou partit sense Messi i primera derrota de la temporada.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ?  Nou homenatge a Iniesta de part de l’afició del Llevant. Partit que trenca l’estadística de Ter a la porteria, encaixant 5 gols. Suàrez, amb els dos gols, empata amb Cristiano a la segona posició del Pichichi. Tres detalls del camp: les xarxes molt blanques que no m’han deixat veure bé els gols. El segon, l’extrema lliscor del camp, potser massa mullat. I la tercera, l’extrema felicitat pels cinc gols marcats.
5. EL BARÇA. 4-3-3 a les primers compassos del partit amb Semedo, Mina, Veermalen i Alba en defensa. Busi, Rakitic i Iniesta al mig. I la davantera amb Coutinho, Suàrez i Dembelé. En aquesta primera fase la defensa no s’ha entès. Han anat pels jugadors perdent la posició. Al mig ens han superat i davant nomes Cou ha donat la talla. Amb el 4-4-2 i Piqué al darrere s’ha trobat una major cordura i mes desequilibri.
‘GALLINA DE PIEL’. Coutinho, per la diferència, els xuts i els gols.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Yerri Mina. No ha donat la talla en cap moment. Lent i descol·locat.
L’INDULTAT. Denis. Ha marcat un canvi de ritme clar en el partit i sempre mirant endavant.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Han donat descans a Messi; m’agradaria saber per quina raó, però bé ells s’ho sabran millor. Amb la lesió de Vermaleen han tardat massa a fer el canvi de Piqué i ens han fotut un gol. Després ha pretès que jugadors que ha menyspreat sense posar-los durant molt de temps li ressolessin el partit. També s’ha dir que l’actitud dels jugadors no ha estat bona. Els canvis fets després han estat encertats.
7. EL RIVAL. Francisco López ha fet un paper molt important per rescatar l’equip. Li ha donat una lògica i una consistència que avui li han permès fer cinc gols al campió de lliga. També s’ha de dir que té uns jugadors brillants i desequilibrants com Dardhi, Morales o Boateng. Han muntat un interessant bloc que seria interessant que tingués més continuïtat.
8. LA POLÈMICA. Melero López. Ha tingut un partit duríssim. A nivell de targetes se’n podrien discutir algunes però en línies generals no ha estat malament. Pel que fa a jugades polèmiques ha donat un penal clar al Barça i n’hi podia haver xiulat un altre. Hi ha hagut unes manes de Piqué que eren involuntàries.
9. LA VEU DEL SOCI. Decepció absoluta amb l’actitud de l’equip que tenia a l’abast una mena de nou trofeu en forma de rècord que no podrà ser superat. De totes maneres 36 jornades invictes té molt de mèrit.
10. LA CAVERNA. És normal que en una temporada en la que acabaran a molts punts dels campions estiguin alegres amb la derrota del Barça. Està clar que tot tindrà una major o menor rellevància segons si el Madrid guanya o no la Xampions.