APARTATS

27 de maig 2018

PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 21-270518

UNA SETMANA DE TRES PARAULES I UN COLOR (buscarem tres paraules i un color que defineixi la setmana).
NOM: nota 5. El 5 tornarà a ser la nota mínima per optar a una beca universitària. L'exministre Wert va pujar la nota necessària a 5,5 fa cinc cursos. Se’n podria discutir! Es pot plantejar des de diferents punts de vista. Per una banda pensar en que les matrícules només s’haurien de donar als que traguessin millor nota. Per una altra pensar en donar més facilitats al concedir-les.
ADJECTIU: inhumà. Troben el cos d'un nadó en una planta de tractament de residus de Montcada. No hi ha dret pobret! Amb el que costa a alguns pares tenir fills i aquests malparits cometen aquest acte mesquí. Cap pietat!
VERB: suspendre. ‘España cae hasta el puesto 36 en la lista de los países más competitivos del mundo. Baja dos escalones, según el ránking de IMD, lastrada por las puntuaciones relacionadas con el empleo’ (ElPais).
COLOR: groc. "El groc, al groc", la campanya dels joves del PP contra els llaços al carrer. No en tenen prou de pertànyer al partit més corrupte d’Europa que ara es dediquen a fer campanyes fotent-se’n dels llaços grocs i del que representen. En comptes d’aportar iniciatives noves no saben més que boicotejar.
LA XIFRA. 500€. A Barcelona vaga dels professors associats de la UB contra la precarietat laboral. Cobren de mitjana 500 euros al mes. Han de fer altres feines per tenir un salari digne.
LA DETENCIÓ. Han detingut a Evaristo l’ex cantant de ‘La Polla Records’ després d’un concert de ‘Gatillazo’ per haver-se cagat amb la Guàrdia Civil. Després l’han alliberat! La pressió contra la llibertat d’expressió continua!
EL POT. Van trobar un pot amb sang que hi deia èvola. Es va analitzar i s’ha vist que era una bretolada.
01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...). Concert en solidaritat amb els presos polítics a Reus. La plaça Anton Borrell ha acollit l’acte des de tarda fins ben entrada la matinada. Per l’escenari hi han anat pujant cantants amb la seva música i persones relacionades amb diferents àmbits socials per recordar els presos polítics. Hi ha hagut actuacions especials com la de Joan Rovira, Xavi Ciurans, Joan Reig, Èric Vinaixa o Ovella Chao. Entre els parlaments i presentacions en Rufian, amb la dona del Quim Forn i la parella de la Xell Serret, les àvies i avis de Reus, ela bombers, les regidores i el mecànic imputats, o la gent de Mont-roig vilment atacada l’1-O per la policia espanyola han deixat el seu testimoni i la seva reivindicació.
A Lleida s’ha celebrat l’Aplec del caragol. Per a tots els gustos les diferents penyes han cuinat seguint receptes pròpies els caragols, que han pogut se degustats pels assistents. Abans de començar s’han hagut de lamentar enfrontaments entre gent que reclamava l’alliberament dels presos polítics i gent violenta espan. amb la festa la nit de dissabte hagi aparegut boicotejat el bust de Companys.
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...). Mor el poeta barceloní Màrius Sampere als 89 anys. La Laura Borràs l’ha mig col•locat en una mena de realisme màgic d’on ell sempre se n’havia volgut desmarcar es veu. El cert és que em proposo conèixer-lo a partir d’ara; haurem de llegir-ne ‘L’home i l’infinit’.
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui). 22/05/1640 Els segadors van alliberar els presos polítics catalans de Felip IV. Es calcula que unes 10.000 persones alliberaren Francesc de Tamarit (acusat de ser el líder de la protesta social), Francesc Joan de Vergós (per haver constituït una junta secreta) Lleonard Serra (com a primer conseller de Pau Claris). Tristament la història es repeteix i tornem a tenir presos polítics. Avui no hi haurà ningú però que els pugui alliberar a no ser que un organisme internacional ho faci. De moment una part d’Europa ja és conscient de que el pel que se’ls acusa no s’aguanta per enlloc.
27/05/1817 Karl von Drais va provar per primer cop un prototip de bicicleta. No tenia direcció ni frens però si seient. La pega; era de fusta! Si els devem coses a aquests pensadors. Sense ells que hauríem fet. Ells van pensar i crear i nosaltres ho hem anat perfeccionant fins que avui ja podem parlar de bicis amb frens de cotxe quasi bé, bicis que pesen poc o bicis amb motor, pels moments més durs.
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens...). Setmana de tempestes de tarda del Prelitoral en amunt. A la resta ni una gota, fet amb el que no han acabat d’afinar els entesos de casa nostra. Les temperatures han anat en augment arribant el cap de setmana a pics de ple estiu i calorades importants. La matinada del dijous ens hem llevat amb llamps i trons, cosa que ‘els previsors’ no havien pronosticat. Ah, i una mica de pluja! Segons les darreres dades, embassaments de les conques internes (90%) i de l’Ebre (85%) es troben per sobre de la seva capacitat, a l’espera encara del desgel que encara no s’ha fet del tot.
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona). El passar diumenge hi va haver una exhibició de vol al Balcó del Mediterrani de l’exèrcit espanyol que va servir per donar una mostra d’espanyolitat i patriotisme exhibint banderes a terra els espectadors i en l’aire els aviadors ocupant l’espai públic. Un acte davant del que l’ajuntament no es va oposar, per tant prenent-ne part i que per tant va suposar un clar posicionament en favor de l’unionisme. Després Millo i companyia us omplireu la boca que l’espai públic és de tots.
Comencen les obres per transformar la nacional 340 al seu pas per Miami platja en una avinguda. Es nota que venen eleccions municipals i que el senyor alcalde Gabancho, amagat com una rata el dia 1 d’octubre quan les forces policials van atacar la població de Mont-roig -d’on és alcalde- vol tenir contenta la parròquia miamienca que en la seva majoria li van donar l’alcaldia.
06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos...). #Zuckerberg Ha demanat disculpes al Parlament Europeu per permetre que es propaguessin notícies falses i se sabessin dades d’usuaris. Pel que es veu disculpes però poc convincents; no ha convençut! I és que mira les fake news mira, però que es deixin impunement que empreses juguin amb les dades personals dels usuaris això no hi ha dret.
#avortament Irlanda ha votat despenalitzar-lo. En una decisió que demostra la maduresa d’aquest poble, la gent ha sortit en massa a expressar-se en un referèndum sobre aquest fet escabrós i mal resolt fins ara. Era una vergonya que no hi hagués llibertat en aquest aspecte; i per fi ara hi serà.
#realmadrid Han aconseguit la 13ena Copa d’Europa i la tercera consecutiva. Són el millor equip d’Europa i cal felicitar-los. Així que amb la màxima esportivitat: felicitats!
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...). Podemos avala Pablo Iglesias i Irene Montero en una votació entre la gent de les bases com a líders del partit. No els hi ha importat l’escàndol de la casa adquirida per 600.000 euros, consideren que és més important la feina que han fet. Ho trobo molt correcte! L’únic que després no vinguin a donar lliçons en relació amb els habitatges que es compra la classe política. Que assimilin que són a dalt de tot i que potser ja són ‘casta’. Una casta més light però casta. Esperem que ara que són a dins, des de dins puguin canviar aquest món de merda de la classe política i les seves direccions.
Deriva estrafolària del PSOE. Mentre que la Francina Armegol s’ha desmarcat de seguir amb l’aplicació del 155 a Catalunya, la Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet ha tombat una moció de suport als docents del Palau. El fet està en que encara hi ha gent que es manté en el partit militant; jo ja hauria fotut el camp. Han desvirtuat l’essència del socialisme. Han optat per seguir l’establishment en la seva immensa majoria abans que la defensa de les causes justes més properes del poble.
Pactes i no pactes respecte a la moció de censura a Rajoy. El PSOE diu que no pactarà res amb l’independentisme (no m’ho crec ni borratxo) mentre que el PNB supedita el suport a la moció a un canvi en el model territorial de l'estat (la pistola i els morts d’ETA ela hi permet avui màniga ampla;  veurem fins a on). Al mateix temps C’s i diu que ha ser instrumental per anar a eleccions (és el que ells només volen ja que se saben guanyadors). Mentrestant el PP torna a la bel·ligerància contra tothom buscant fer mal des d’on avui més sona: ajuntant els suport dels que volen trencar a Espanya. No s’estan de res i ja parlen de Judes d’Espanya. Mare meva! Tant de bo ens treguin aquesta xacra corrupta de sobre però si no es fa un canvi seriós en l’estat i en els poders el país se n’anirà en orris.
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook). Entrevistes en diferents mitjans de comunicació a Xavier Domènech i Quim Torra a Rac1 i Pedro Sànchez a Tele5. El nou president s’ha mostrat contrariat especialment per la negativa a deixar que alguns presos siguin consellers. En tot moment ha dit que treballarà per restituir el govern legítim que va destruir el 155. S’ha retractat de tuits i escrits i ha destacat l’enorme enteresa de tots els que ha anat a veure a la presó. També ens ha explicat que va ser millor tractat a les presons i a Madrid que no pas a l’aeroport del Prat, on no el van deixar passar per la sala d’autoritats i va ser tractat com un passatger més. Aquesta és la delicadesa espanyola. Així mateix ha fet saber que estudia demandar els fills de puta que s’han burlat de la seva filla la qual va néixer amb una malformació per espina bífida. Ha dit que es bolcarà amb els discapacitats, un problema que ha viscut d’a prop. El Domènech ha volgut fugir de polèmiques i ha dit que jutjarà Torra pel que faci a partir d’ara, tot i que ell diu que no s’hauria presentat. Ha titllat d’irresponsable que el PP no aixequi el 155. Ha defensat el Pablo i la Irene per l’assetjament que diuen estar sotmesos. Segons ells en una campanya orquestrada per desestabilitzar Podemos ara que es tornen a veure forts. I és que el Sànchez, de tot aquest temps dormint sense dir res, deixant que només parlin el Rajoy i el Rivera, ha obert la bocassa per justificar que s’ha de canviar el codi penal per empresonar Puigdemont. Sentint-lo per la tele realment te n’adones que el SOE, C’s i PP s’han fusionat i són la mateixa escòria. Res de nou! Cap projecte il•lusionant, sense personalitat pròpia, sense socialisme, sense obrerisme, ni marxisme. Volent seguir perpetrant un cop d’Estat des de l’executiu amb l’eina del judicial.
Tuit de la Xell Bonet (dona del Jordi Cuixart): ‘En aquest article, publicat fa un mes, es denunciaven els 30.000 km que mare i fill hem fet per veure el pare @jcuixart . Aquesta setmana ja en portarem 42.000 km Gracies @FEDAIA i sobretot a @InakiRiveraB @OSPDH1 per ajudar-nos a lluitar contra aquesta greu vulneració de drets’. És una vergonya tant gran aquesta presó preventiva! Quin fàstic de justícia espanyola, que és capaç de posar al mateix nivell a violadors i polítics que han defensat unes idees. Tot el suport als presos polítics i les seves famílies. Per desgràcia aquests mal moments mai més els hi trauran.
‘Arriba Espanya’ reportatge que ha emès TV3 i on s’apunta l’augment de protagonisme de l’extrema dreta. No han augmentat en nombre es veu però si paral•lels a l’augment de l’independentisme s’han fet notar més. I una de les raons és que ho han fet gràcies a la connivència de l’estat i el mirar cap a una altra banda del poder judicial, que és el més trist. Realment fan por i si no hi posen fre molta gent, des de la més absoluta ignorància, els hi pot arribar a donar suport. La seva ideologia no admet matisos. 'Catalunya es Espanya' i punt i sinó garrotada perquè ho entenguis.
Debat encès a la Sexta Noche respecte a la denúncia que un dels sectors més radicals de l’església ha interposat per blasfèmia sobre Willy Toledo. L’home es va cagar en Déu i un jutge l’ha citat a declarar. On està el problema? Doncs que es pugui posar una denúncia per això i que un jutge l’accepti. Una altra mostra de la putrefacció d’aquesta Espanya caduca i decomonònica. Ara, senyors Bardem i a tota la resta de gent que doneu suport legítimament a Valtonyc o a l’actor. No us oblideu del que també està passant en contra de Catalunya. És la mateixa conxorxa en contra de la llibertat d’expressió. No oblideu que tenim la Presidenta del Parlament a la presó per exemple per haver deixat parlar sobre si independència si o no. Trobo en falta missatges de suport Catalunya. Si hi anem junts vencerem! Al final, el president de la República no  l'ha recolzat ja que volia posar un ministres anti Europa.
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...). Conte, proposat com a nou primer ministre italià, hauria falsificat el currículum. "The New York Times" diu que Giuseppe Conte -en contra del que afirma en el currículum- no hauria anat durant cinc anys a la Universitat de Nova York. L’Europa del sud continua amb la seva deriva. Els ulls dels del nord deuen posar-se les mans als cap en veure el que ha passat a Grècia, la corrupció i la manca de democràcia a Espanya i ara la tornada de la mafieta i de la dreta més extrema i falsejant a Itàlia. És lògic que demandin una Europa més forta i aquesta només es pot obtenir reconeixent les dues velocitats i les dues maneres de fer de la mateixa.
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives). El 90% dels ministres d’Aznar han estat imputats en diferents causes. El darrer Eduardo Zaplana per blanqueig, desviament de fons i malversació. Quin escàndol! El partit més corrupte d’Europa i encara segueix governant i donant lliçons amb el Mpuntorajoy de president! Però què és això? On és l’oposició liant-la parda i promovent una moció de censura? Ah, clar; si és que no hi ha oposició. Ara PP, SOE i C’s mengen del mateix plat, el del 155. Amb la resta fem veure que ens n’oblidem i ja està. Una miqueta de teatrillo al Congrés perquè la gent es cregui que hi ha una veritable oposició i ja està. Però la realitat és que els taronges i els socialistes conviuen, pacten i toleren els pressupostos d’aquesta xacra i permetran que segueixin fins al final de la legislatura. I ara compte que la cosa s’acosta molt al Montoro. La seva mà dreta Jose Enrique Fernàndez de Moya és investigat per prevaricació, malversació i falsedat. Si es confirma seria una altra bomba en la línia de flotació dels peperos.
Albiol s’aparta i donarà suport per ser alcalde de Badalona al candidat que proposi el PSC. L’objectiu és fer fora l’actual alcaldessa una vegada no va superar la moció de confiança de l’alcaldia. Una molt mala notícia una vegada s’havia aconseguit trobar una certa normalitat en un dels ajuntaments que el PP havia tingut i que havia destrossat. El tema està en que no està molt clar que el PSC vulgui tirar per aquí, i és que els hauria de fer reflexionar que han passar a ser partit de govern a quasi ni sortir representació.
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives).’ Alemania impone multas de hasta 5.000 euros a los padres que faciliten que sus hijos falten a clase’ (A3). Ben fet! Falta rigor i seriositat aquí al món de la pandereta. Sense anar més lluny. Aquest dimarts s’ha inaugurat la nova temporada de Ferrari Land, doncs bé van entrevistar diversos pares que amb els seus fills hi van anar petant-se clar les classes. Lamentable que seguim sent la pandereta d’Europa.
Sentència de la Gurtel. Queda demostrat que el PP es va comportar com una xarxa delictiva on hi havia tràfic d’influències, es subornava, es prevaricava, comptabilitat b... No es poden excusar en que va ser l’any 2003 tal com ha fet el Maillo. Per higiene democràtica el mínim que haurien de fer és demanar perdó a tots els ciutadans espanyols i després dimitir. Lluny d’això encara planten cara ficant-se amb C’s i dient que no es un tema que depengui d’ells. Els partits catalans junt amb Podemos han dit que volen promoure una moció de censura per fer fora els populars del govern. A les mans del PSOE està. De moment des del món peperil les han deixat anar de l’alçada d’un campanar per desacreditar, de mans de la de Cospedal sobretot, el PSOE i C’s.
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros). ‘Montoro no transferirà a les comunitats més IRPF ni tampoc més IVA. El document, al qual ha tingut accés TV3, conté poques concrecions i fia les qüestions més polèmiques a l'acord polític’ (324). Ja abans de començar la partida neix manipulada i coixa. Amb el que donaran Catalunya no en té ni per començar. La veritat és que semblen imbècils! Cap mena de seducció perquè els més de dos milions de catalans pensin que pertànyer a Espanya els hi pot reportar una millor situació que no pas ser independents.
Carlos Cuadrado, tresorer de C’s té els comptes bloquejats a Brasil per suposades estafes segons informa Infolibre. Pel que es veu té tres conflictes no solucionats amb Hisenda. I és que no hi ha un pam de net. Aquests que fa 4 dies que tomben per la política ja comencen a veure’s esquitxats per temes de corrupció. Els que són els hereus del PP ho seran per tot pel que sembla.
13 EL PROCÉS (notícies lligades al procés sobiranista català). Baralles a Llafranc i Canet de Mar per retirar de les platges creus grogues que recordaven els presos polítics amb ferits lleus inclosos. Lamentable haver de veure com gent encaputxada violenta i feixista arribava a Canet amb estelades a les mans per crear encara més confusió. A l’arribar a la platja el grup s’ha partit segons els testimonis que ho han explicat a Vilaweb. Uns s’han quedat a dalt i els altres han baixat a baix amb les mateixes estelades tapant-se la cara. A baix han començat a arrencar creus. Llavors ha baixat la resta. A la platja hi havia gent dels CDR que vetllaven per les creus i s’hi han encarat recriminant-los l’actuació; la majoria gent gran. És llavors que els han colpejat i els han ferit. El que buscaven a Canet era demostrar que els independes són violents i la nostra obligació es denunciar-ho, com així espero que ho faci l’ajuntament, a part de les persones agredides. Un altre acte de violència dut a terme per aquestes turbes feixistes. Això si que són ‘reacciones tumultuarias’ ministre dels collons. Ja n’hi ha prou de tolerar aquestes actituds! Esteu permetent que el feixisme campi lliure i impune. Lluny de condemnar-ho el Millo (majordom com li diu el Sala i Martin) ha tornat a omplir-se la boca de la merda que només ells es mengen per dir que l’espai públic és de tots i no hi ha d’haver ni llaços, ni creus i que els ajuntaments han de vetllar perquè això sigui així. Cap condemna ni cap paraula digna! Vergonyós! El màxim deliri ha arribat en forma de carta que ha enviat als ajuntaments perquè aquests garanteixin la neutralitat. Com sempre alguns submisos que acoten el cap davant el feixisme i la imposició com l’alcalde Ros de Lleida i altres com el de Tarragona que han dit que no perdran ni un segon a treure els llaços de la via pública. La majoria han dit que passaran del que els hi pugui dir el majordom de la moncloa (en minúscula fins que no demostrin ser demòcrates). L’Ajuntament de Canet ha aconseguit per unanimitat que tots els partits donin suport a una moció per cridar a la calma a la gent. Diumenge la tensió s’ha traslladat a Mataró on un tarat espanyolista ha volgut boicotejar l’acte dels cdr. Prohibides les creus (fins i tot han fet controls per veure que hi havia dins dels cotxes) han optat per posar bufandes damunt la sorra en forma de creu. A la tarda la tensió s’ha traslladat a la plaça de sant Jaume. Aquesta xusma violenta i incontrolada ha intentat accedir a l’ajuntament de Barcelona per treure el llaç groc de la façana. Després han anat a la platja a estirar-se damunt d’estanqueres. I qui els ho ha impedit? Ningú! Apreneu a respectar la llibertat d’expressió.
Nou cop contra Llarena i tot l’aparell de l’Estat: ‘La justícia alemanya torna a rebutjar l'extradició de Puigdemont per rebel·lió. El Tribunal Superior de Schleswig-Holstein no veu raons per canviar la posició inicial’ (324). Gols en pròpia porta un rere l’altre des de la resta d’Europa. El ridícul que està fent Espanya al món és descomunal. I és que mentre aquí mantenen empresonats a innocents preventivament per res, Europa els deix en llibertat exigint-los haver-se de presentar setmanalment. Encara no n’han tingut prou? Exigim la llibertat immediata de tots els presos! Mentrestant aquí el govern bloqueja la presa de possessió dels consellers. Per una banda el govern il•legalment al no publicar-ho al DOC controlat ara pel 155 i el Llarena no deixant que surtin per prendre possessió. Vers aquesta decisió del govern espanyol, el govern català es plantejarà querellar-se.
Lamela ha enviat al Major Trapero a judici. El que hauria de ser premiat i pujat als altars per la gestió dels atemptats de Barcelona i la bona gestió al capdavant del cos dels Mossos, a part d’enviar-lo injustament a fer fotocòpies faran tot el possible per apartar-lo perquè suposadament va donar suport al Procés. Mai els hi perdonarem el que ens han fet!
‘Macrooperatiu policial a Barcelona per un suposat desviament de 2 milions d'euros per l'1 d'octubre. No falla: sentència Gürtel a punt!’ (tuit Bernat Deltell). Com que el Llarena no troba res i no té res doncs cal furgar, ja ho van insinuar i més ben a prop de la sentència de la Gurtel, la investigació de Zaplana i la imputació del número 2 de Montoro. Mega cortinada de fum per tapar les seves vergonyes!
Carrizosa ha tornat a humiliar la institució catalana plantant cara al President Torrent per un llaç. La viva imatge de la manca d'educació que tenen i la manca de respecte a tot allò que fa olor a català. Tristíssim!
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA). ‘Trump viola la Constitución al bloquear a los que le critican en Twitter, según el fallo de una jueza’ (A3). No els hi respecta la llibertat d’expressió. Pel que es veu obligaran al delirant magnat a que no bloquegi al personal, més que res llibertat d’expressió. Tot i que els iueseis en aquest aspecte comença a tenir tics de cert autoritarisme, com veurem en el següent cas. El món del futbol americà es va alçar per reclamar els drets dels negres. Per protestar van decidir que es posarien amb un genoll mig flexionat en el moment que sonés l’himne de iueseis. Doncs bé, el Trump, lluny de mostrar cap mena de solidaritat i després de fins i tot amenaçar i riure-se’n ha aconseguit que es prohibeixin aquestes actituds fins i tot amb multes. Permetran però que es puguin quedar al vestuari. Això haurien d’explicar-ho als de C’s a Catalunya que no tenen cap mena de respecte per cap símbol nostre.
Morgan Freeman, acusat d'assetjament sexual per vuit dones. Les denunciants són dones que van treballar en la producció dels seus films i periodistes que van cobrir les seves estrenes. És terrible el que s’està destapant en el món del cinema. No sé que es deu creure la gent quan es fa famosa; que té dret a tot? Que tot és vàlid? Doncs no miserable! Per molt bones pelis que hagis fet, si darrere teu hi ha aquesta llosa, has de ser castigat. No pot ser que tu campis lliurement arreu del món i les pobres dones que vas assetjar hagin de conviure amb aquesta pena i el drama que suposa haver-te de veure. No hi ha dret!
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions). ‘Condemnat un arquebisbe australià per encobriment de casos de pederàstia. Philip Wilson és el representant catòlic de més rang condemnat per no actuar davant de denúncies de pederàstia’ (LaVanguardia). Doncs que pagui i que pagui no només amb una condemna física sinó que pagui amb una condemna moral per no haver estat capaç d’aturar l’escomesa pederàstia. A mi que em diguin el que vulguin; cap perdó!