APARTATS

9 de maig 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 36: BARÇA 5 - VILLAREAL 1.


1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 36.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. BARÇA 5 (Coutinho, Paulinho, Messi, Dembelé 2) – VILLAREAL 1.


3. EL CONTEXT. Partit ajornat per la final de la Copa del Rei que el Barça va guanyar davant del Sevilla. A la mitja part, els cinc capitans dels cinc equips blaugranes que han guanyat copes del Rei s’han fet una foto amb els trofeus assolits. El Villareal ha fet el passadís a l’equip per haver guanyat la lliga. I han obsequiat amb un present a Iniesta pels seus valors i la seva trajectòria.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? 9è gol de Paulinho; màxim golejador migcampista. Un gol més al sac de Messi i ja en suma 34. Màxima efectivitat de l’equip; de sis xuts a porteria hem fet cinc gols. El comitè ha fotut 4 partits a Roberto per la suposada agressió de l’altre dia contra el Madrid. Encara no he aconseguit veure cap imatge que quedi clara.
5. EL BARÇA. Hem començat amb un 4-3-3 i hem acabat amb un 4-4-2. Cillessen (gran rendiment) Defensa per Semedo (bona entesa amb Dembelé), Piqué i Veermalen (ben compensats) i Digne (regular). Mig per Busi (boia i tapador de forats) Pau (molt bona incorporació a l’atac) i Iniesta (primers tocs i màgia) i davant per Dembelé (desequilibri) i Cou (atent per l’esquerra) a les bandes i Messi pel mig (de fals davanter centre).
‘GALLINA DE PIEL’. Dembelé pels dos gols i pel seu desequilibri.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Digne. No aporta res de res. En defensa normalet i en atac nul tot i que ha donat un gol avui. A vegades ni controla la pilota.
L’INDULTAT. Paulinho. Ha tornat a trobar el gol després del Gener. Per la contundència que dóna al mig i per l’arribada.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Amb el 4-3-3 han fet tirar l’equip endavant, hem ajuntat les línies i hem donat els millors moments del partit amb pressió ben amunt, pilota i arribades. Hem ofegat el rival a l’atac, sense deixar-los arribar.
7. EL RIVAL. Ofegat. No ha tingut opcions a la primera part. El Barça l’ha empetitit. No han sabut trobar solució a la pressió culer fins a la segona part. Promovent el toc i situant un davanter clar ens han creat més perill i han fet un gol.
8. LA POLÈMICA. Sànchez Martínez. Fora de joc en el segon gol en el que intervé Digne per centímetres.
9. LA VEU DEL SOCI. Avui mitja entrada al camp i em sembla que amb molt de turista mirant el partit. La gent ja passa de tot. De fet el partit està posat en molt mala hora, també s’ha de dir. Però bé; hem vist un bon partit i a més el Madrid ha perdut de nou, de manera que se situen a 18 punts.
10. LA CAVERNA. Aquests dies el monotema ha estat l’arbitratge del derbi. Si, el partit li va anar gran però no podrem pretendre que els grans equips plorin massa. Per això em sembla lamentable l’actitud de Zidane dient que per molt que es digui no s’arreglarà, com volent dir que s’afavorirà al Barça. No oblidar mai les ajudetes davant de la Juve i el Bayern que va rebre el Real de Madrid.